Yusuf Kenan Acar
Köşe Yazarı
Yusuf Kenan Acar
 

Bir Seçimin Ardından

Ülkemiz üç aydır yoğun şekilde seçim atmosferinde idi. Her siyasi parti elinden geldiğince halka kendini anlattı propagandasını yaparak iktidara talip olduğunu dile getirdi. Yurdum insanı tercihini Ak Partiden yana kullanmakla beraber güçlü lider etrafında birlikte çalışmasını istedi.   Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Yüz metre gibi koşulmaz. Bugün birlikte olduğunla yarın yolları ayırabildiğin gibi mesafeli olduğunla da yolları birleştirebilirsin. Bu durumda kimsenin kimseye tavır yapmasına gerek yoktur. Atalarımızın dediği gibi yüzüne bakacağın surata tükürmeyeceksin. Bu saatten sonra ülkedeki sorunların çözümünde tüm sorumluluk iktidara ve Cumhurbaşkanımıza aittir. O makamlar mazeret makamı değil çözüm makamıdır. Millet Sayın Cumhurbaşkanımıza seni seviyor ve sana inanıyoruz ama sende partine balans ayarı yap demiştir. Milletin iradesinin çoğunluğu buna karar vermişken herkese saygı duymak düşer. Muhalefetin en beğendiğim söylemlerinden biriside devlete kemer sıktırmak lazım sözüdür. Uzun zamandır belediye ve kamu kurumlarında bir harcama genişliği bulunmakta. İlk iktidara gelirken vekil lojmanlarını satan zihniyetin tekrar tecelli ederek makam araçlarından başlayarak kamuda acil tasarruf önlemleri almasını gerekmektedir. Hz Ömer’in Adeleti rehberimiz olmalıdır. Artık seçimler bitti Seksen milyonun cumhurbaşkanı olarak birleştirici kucaklayıcı ve yapıcı bir söylem dili geliştirilerek gergin siyasetten uzak durulmalı ekonomi, milli eğitim, adalet ile ilgili olarak kalıcı sistemler geliştirerek her devre göre değişen yapılarından çıkarmalıyız. Bölge milletvekilleri halka çok daha fazla temas etmeli.   Sözkonusu Ordu ve menfaatleri olduğunda parti kimliklerini bir tarafa koyup birlikte hareket etmelidir.   Gelelim Fındık konusuna:   Evet malumun ilanı olmuş Ordulu iktidarın Fındık Politikasını beğenmediğini nazik bir biçimde dile getirmiştir. Demiştir ki seninleyiz ama mahsülümüzün de peşindeyiz. Umarım gerekli mesaj alınmıştır. Ordulu iktidara destek olmakla birlikte yanına da güçlü muhalefeti eklemiştir. Şimdi herkes şapkasını önüne koysun neyi nerde ne kadar yaptığına baksın. Siyaseti okuyamayan Halk değildir. Halkı doğru okuyamayan siyasi eksiktir. Çalışsın tamamlasın. Bundan sonrası geçim işi biten seçim işi.   Saygı ve Muhabbetimle.  
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2018 - Salı

Bir Seçimin Ardından

Ülkemiz üç aydır yoğun şekilde seçim atmosferinde idi. Her siyasi parti elinden geldiğince halka kendini anlattı propagandasını yaparak iktidara talip olduğunu dile getirdi. Yurdum insanı tercihini Ak Partiden yana kullanmakla beraber güçlü lider etrafında birlikte çalışmasını istedi.  

Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Yüz metre gibi koşulmaz. Bugün birlikte olduğunla yarın yolları ayırabildiğin gibi mesafeli olduğunla da yolları birleştirebilirsin. Bu durumda kimsenin kimseye tavır yapmasına gerek yoktur. Atalarımızın dediği gibi yüzüne bakacağın surata tükürmeyeceksin. Bu saatten sonra ülkedeki sorunların çözümünde tüm sorumluluk iktidara ve Cumhurbaşkanımıza aittir. O makamlar mazeret makamı değil çözüm makamıdır. Millet Sayın Cumhurbaşkanımıza seni seviyor ve sana inanıyoruz ama sende partine balans ayarı yap demiştir. Milletin iradesinin çoğunluğu buna karar vermişken herkese saygı duymak düşer. Muhalefetin en beğendiğim söylemlerinden biriside devlete kemer sıktırmak lazım sözüdür. Uzun zamandır belediye ve kamu kurumlarında bir harcama genişliği bulunmakta. İlk iktidara gelirken vekil lojmanlarını satan zihniyetin tekrar tecelli ederek makam araçlarından başlayarak kamuda acil tasarruf önlemleri almasını gerekmektedir. Hz Ömer’in Adeleti rehberimiz olmalıdır. Artık seçimler bitti Seksen milyonun cumhurbaşkanı olarak birleştirici kucaklayıcı ve yapıcı bir söylem dili geliştirilerek gergin siyasetten uzak durulmalı ekonomi, milli eğitim, adalet ile ilgili olarak kalıcı sistemler geliştirerek her devre göre değişen yapılarından çıkarmalıyız. Bölge milletvekilleri halka çok daha fazla temas etmeli.  

Sözkonusu Ordu ve menfaatleri olduğunda parti kimliklerini bir tarafa koyup birlikte hareket etmelidir.

 

Gelelim Fındık konusuna:

 

Evet malumun ilanı olmuş Ordulu iktidarın Fındık Politikasını beğenmediğini nazik bir biçimde dile getirmiştir. Demiştir ki seninleyiz ama mahsülümüzün de peşindeyiz. Umarım gerekli mesaj alınmıştır. Ordulu iktidara destek olmakla birlikte yanına da güçlü muhalefeti eklemiştir. Şimdi herkes şapkasını önüne koysun neyi nerde ne kadar yaptığına baksın. Siyaseti okuyamayan Halk değildir. Halkı doğru okuyamayan siyasi eksiktir. Çalışsın tamamlasın. Bundan sonrası geçim işi biten seçim işi.

 

Saygı ve Muhabbetimle.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.