Yusuf Kenan Acar
Köşe Yazarı
Yusuf Kenan Acar
 

Fındığın Dayanılmaz Hafifliği

    18 Haziran günü sayın Cumhurbaşkanımız Ordu mitingini yaptılar. Ordu stadyumuna büyük bir kalabalığı toplayıp hitap ettiler. O yağmurda Ordulu büyük teveccüh göstererek davetlerine icap etti. Ekseriyetin büyük beklentisi Sayın İnce ve Sayın Akşenerin Fındığa taban fiyat olarak verdikleri 15 tl’nin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da verilmesi yönünde idi. Cumhurbaşkanımız kısa bir süre Fındık konusuna değindiler fakat beklenen 15 tl lik açıklamayı yapmadılar. Kalabalık umudu kırık ve boynu bükük şekilde eli böğründe kaldı orada. Bir kısmı da miting alanından usulca çekildi. Bu görülmesi ve dikkate alınması gereken bir tepkidir. Çok kısa bir süre sonra fındık konusunun ne kadar etkili olup olmadığını sandıkta göreceğiz. Bilen bilir yıllardır her platformda dilim döndüğünce Fındık meselesini dile getirip elimden geldiğince mücadele veririm. Ne kadar etki ederim karınca misali en azından Fındık konusunda safımı belli ederim. Konuya asla siyasi bakmam. Fındık Karadeniz’in dünü bugünü ve yarınıdır. Fındığımıza sahip çıkmak ve onun için mücadele etmek her birimizin görevidir. Karadeniz bu ülkenin vatanperver mihenk taşıdır. Her zaman atıl kurt yapmayınız. Arada katıl kurt deyiniz ki ayakta kalsın. Fındığımız belli ki çoktan Alivre satışla yurt dışına satılmış. Mutlaka Fındık Baronları fiyatı düşük seviyede tutmak için büyük gayret göstereceklerdir. Üreticinin beklentisi hükümetinin ürüne stratejik ürün değeri vererek sahip çıkması yönündedir. Dünya Fındık rezervinin 70’ini karşılayan bir Türkiye ve Türkiye ve Dünyanın en büyük Fındık üreticisi olan Ordu. Burada şapkayı önümüze alıp düşünmemiz lazım. İhraç malı olan bu tarım ürünü ülkemize milyarlarca dolar girdi yapmakta iken maliyetini başa baş hale zor getiren bir üretici profili ne kadar ayakta kalabilir. Zaten büyük miktarda göç veren bir iliz biz. İstanbulda en çok nufusu olan ikinci ilde Ordu’dur. Vatan savunmasında teröre en çok şehit veren iller arasında ilk üçteyiz. İktidar partisine şu ana kadar büyük oranda destek veren bir ildirde aynı zamanda. Tüm bunları bir araya getirip iktidar vekilleri Sn Cumhurbaşkanımıza ısrarla Fındığı anlatamayan bir tutum sergilediler. Muhalefet vekil adayları Fındık dersini iyi çalışmış ve net bir tavır takındırmışlardır kendi genel başkanlarına. Siz bizimsiniz otobüsün bagajında da gelebilirsiniz mantığı nereye kadar sürebilir? Sonuç olarak Fındık Hamidin üvey çocuğu olmayıp özbe öz evladıdır. Herkes evladına sahip çıksın kardeşim. Fındık akmaya başladığında nerde duracağı belli olmayan bir mahsüldür. Akışına bırakmayın. Yol yakınken iktidar muhalefet üreticinin yanında durup ayakta kalmasını sağlasınlar. Karadenizde Fındığın alternatif ürünü böğürtlen olur ancak.Para etmediği zaman üst üste iki sene girmedik mi bahçelere dikenden geçilmez orman olur.Yazık değil mi milyar dolar getiren katma değer katılırsa on milyar doların üstünde getiri sağlayan bu ürünü bir daha nerden bulacaksınız? Saygı ve muhabbetimle.
Ekleme Tarihi: 21 Haziran 2018 - Perşembe

Fındığın Dayanılmaz Hafifliği

 

 

18 Haziran günü sayın Cumhurbaşkanımız Ordu mitingini yaptılar.

Ordu stadyumuna büyük bir kalabalığı toplayıp hitap ettiler. O yağmurda Ordulu büyük teveccüh göstererek davetlerine icap etti. Ekseriyetin büyük beklentisi Sayın İnce ve Sayın Akşenerin Fındığa taban fiyat olarak verdikleri 15 tl’nin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da verilmesi yönünde idi. Cumhurbaşkanımız kısa bir süre Fındık konusuna değindiler fakat beklenen 15 tl lik açıklamayı yapmadılar. Kalabalık umudu kırık ve boynu bükük şekilde eli böğründe kaldı orada. Bir kısmı da miting alanından usulca çekildi. Bu görülmesi ve dikkate alınması gereken bir tepkidir. Çok kısa bir süre sonra fındık konusunun ne kadar etkili olup olmadığını sandıkta göreceğiz. Bilen bilir yıllardır her platformda dilim döndüğünce Fındık meselesini dile getirip elimden geldiğince mücadele veririm. Ne kadar etki ederim karınca misali en azından Fındık konusunda safımı belli ederim. Konuya asla siyasi bakmam. Fındık Karadeniz’in dünü bugünü ve yarınıdır. Fındığımıza sahip çıkmak ve onun için mücadele etmek her birimizin görevidir. Karadeniz bu ülkenin vatanperver mihenk taşıdır. Her zaman atıl kurt yapmayınız. Arada katıl kurt deyiniz ki ayakta kalsın. Fındığımız belli ki çoktan Alivre satışla yurt dışına satılmış. Mutlaka Fındık Baronları fiyatı düşük seviyede tutmak için büyük gayret göstereceklerdir. Üreticinin beklentisi hükümetinin ürüne stratejik ürün değeri vererek sahip çıkması yönündedir. Dünya Fındık rezervinin 70’ini karşılayan bir Türkiye ve Türkiye ve Dünyanın en büyük Fındık üreticisi olan Ordu. Burada şapkayı önümüze alıp düşünmemiz lazım. İhraç malı olan bu tarım ürünü ülkemize milyarlarca dolar girdi yapmakta iken maliyetini başa baş hale zor getiren bir üretici profili ne kadar ayakta kalabilir. Zaten büyük miktarda göç veren bir iliz biz. İstanbulda en çok nufusu olan ikinci ilde Ordu’dur. Vatan savunmasında teröre en çok şehit veren iller arasında ilk üçteyiz. İktidar partisine şu ana kadar büyük oranda destek veren bir ildirde aynı zamanda. Tüm bunları bir araya getirip iktidar vekilleri Sn Cumhurbaşkanımıza ısrarla Fındığı anlatamayan bir tutum sergilediler. Muhalefet vekil adayları Fındık dersini iyi çalışmış ve net bir tavır takındırmışlardır kendi genel başkanlarına. Siz bizimsiniz otobüsün bagajında da gelebilirsiniz mantığı nereye kadar sürebilir? Sonuç olarak Fındık Hamidin üvey çocuğu olmayıp özbe öz evladıdır. Herkes evladına sahip çıksın kardeşim. Fındık akmaya başladığında nerde duracağı belli olmayan bir mahsüldür. Akışına bırakmayın. Yol yakınken iktidar muhalefet üreticinin yanında durup ayakta kalmasını sağlasınlar. Karadenizde Fındığın alternatif ürünü böğürtlen olur ancak.Para etmediği zaman üst üste iki sene girmedik mi bahçelere dikenden geçilmez orman olur.Yazık değil mi milyar dolar getiren katma değer katılırsa on milyar doların üstünde getiri sağlayan bu ürünü bir daha nerden bulacaksınız? Saygı ve muhabbetimle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.