Yusuf Kenan Acar
Köşe Yazarı
Yusuf Kenan Acar
 

Deniz Yanar Mı?

Deniz Yanar Mı?    İhtimaldir Yanar...   Bu çok eski bir deyimdir ve mutlaka yaşanmışlıklardan edinilen tecrübelere istinaden ortaya çıkmıştır. Genelde hiç akla hayale gelmeyecek olması mümkün gözükmeyen durumları ifade eder. Karadeniz’li uzun yıllardır mevcut iktidarın önemli oranda destekçisi olmuş arkasında durmuştur. Vermiş olduğu destek kadar ana geçim maddesi olan FINDIK konusunda karşılık bulamamış fındık politikasında durum idare edilmiştir. Önümüzde çok önemli bir şeçim var.  Normalde seçimin ekim kasım gibi olması bekleniyor ve seçimden önce ürüne iyi fiyat verileceği düşünülüyordu. Bu durum gerçekleşmeyince umutlar iktidarı alma ihtimali olan siyasilerin fındık ile ilgili olan vaatleri üzerine odaklandı. Ana muhalefetin adayı 15 TL diyerek kendi taban fiyatının adını koydu. İyi Parti ve Saadet Partisi adayları henüz net bir açıklama yapmadılar. Gelelim iktidar partisinin tutumuna… Geçtiğimiz yıllardaki Fındık politikası başarılı değildir. Bu politikada durum hep idare edilmiş konu en yukarıya doğru anlatılamamıştır. Üretici ve tüccar fikir birliğine varamamış her kafadan ayrı ses çıkmıştır. Oysa bu konu bizlerin tek yürek tek ses olmasını gerektirecek bir konudur. Siyasetin içinde ilmi siyaset diye bir alan vardır. Fındık bizler için ilmi siyasettir. Artık bu konuda farklılıklarımızı bir kenara bırakarak tek yürek tek ses olma zamanı gelmiştir. Zira bu gidişle bu ürün bizler için bir anlam ifade etmeyecek bölge gittikçe daha fazla göç verecektir. Tüm bunların ışığında mevcut iktidarın fındık ile ilgili önemli çalışması ve açıklaması henüz gelmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Ordu ve Giresun mitinglerinde bir açıklama ve vaat beklenmektedir. Bundan önceki gelişlerinde Fındık konusunda üretici istediği cevap ve vaatleri alamamış, buna rağmen büyük oranda destek vermiş yanında durmuştur. Yalnız yüksek sesle dile getirilmese de bu sefer fındık konusundaki tutumun çok ama çok önemseneceği tabanda konuşulmaktadır. Bu sese kulak veriniz zira deniz yandığında söndürmek mümkün olmayabilir. Ordu, Türkiye’de en fazla üretici sayısına sahip ildir. Ordu, Dünya’nın en büyük Fındık Üreticisi ilidir. Ayrıca İstanbul’da yaşayan nüfusun illere göre dağılımında ilk üçündedir. Ordu, alanı itibari ile küçük bir vilayet gibi gözükse de etkisi bakımından Türkiye’nin en büyüklerinden birisidir. Burada kırılan kalbin çarpıntısı İstanbul’da kriz geçittirir. Kısaca diyoruz ki istisnasız tüm siyasilere Fındık Hamid’in üvey çocuğu değildir. Kötü muamele yapmayın bunu hepinizden rica ediyoruz. FINDIK neydi;   Eş, iş, aş ve Geleceğimizdi.   Saygı ve Muhabbetimle.
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2018 - Cumartesi

Deniz Yanar Mı?

Deniz Yanar Mı?

 

 İhtimaldir Yanar...

 

Bu çok eski bir deyimdir ve mutlaka yaşanmışlıklardan edinilen tecrübelere istinaden ortaya çıkmıştır. Genelde hiç akla hayale gelmeyecek olması mümkün gözükmeyen durumları ifade eder.

Karadeniz’li uzun yıllardır mevcut iktidarın önemli oranda destekçisi olmuş arkasında durmuştur. Vermiş olduğu destek kadar ana geçim maddesi olan FINDIK konusunda karşılık bulamamış fındık politikasında durum idare edilmiştir. Önümüzde çok önemli bir şeçim var.  Normalde seçimin ekim kasım gibi olması bekleniyor ve seçimden önce ürüne iyi fiyat verileceği düşünülüyordu. Bu durum gerçekleşmeyince umutlar iktidarı alma ihtimali olan siyasilerin fındık ile ilgili olan vaatleri üzerine odaklandı. Ana muhalefetin adayı 15 TL diyerek kendi taban fiyatının adını koydu. İyi Parti ve Saadet Partisi adayları henüz net bir açıklama yapmadılar.

Gelelim iktidar partisinin tutumuna…

Geçtiğimiz yıllardaki Fındık politikası başarılı değildir. Bu politikada durum hep idare edilmiş konu en yukarıya doğru anlatılamamıştır. Üretici ve tüccar fikir birliğine varamamış her kafadan ayrı ses çıkmıştır. Oysa bu konu bizlerin tek yürek tek ses olmasını gerektirecek bir konudur. Siyasetin içinde ilmi siyaset diye bir alan vardır. Fındık bizler için ilmi siyasettir. Artık bu konuda farklılıklarımızı bir kenara bırakarak tek yürek tek ses olma zamanı gelmiştir. Zira bu gidişle bu ürün bizler için bir anlam ifade etmeyecek bölge gittikçe daha fazla göç verecektir. Tüm bunların ışığında mevcut iktidarın fındık ile ilgili önemli çalışması ve açıklaması henüz gelmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Ordu ve Giresun mitinglerinde bir açıklama ve vaat beklenmektedir. Bundan önceki gelişlerinde Fındık konusunda üretici istediği cevap ve vaatleri alamamış, buna rağmen büyük oranda destek vermiş yanında durmuştur. Yalnız yüksek sesle dile getirilmese de bu sefer fındık konusundaki tutumun çok ama çok önemseneceği tabanda konuşulmaktadır. Bu sese kulak veriniz zira deniz yandığında söndürmek mümkün olmayabilir. Ordu, Türkiye’de en fazla üretici sayısına sahip ildir. Ordu, Dünya’nın en büyük Fındık Üreticisi ilidir. Ayrıca İstanbul’da yaşayan nüfusun illere göre dağılımında ilk üçündedir. Ordu, alanı itibari ile küçük bir vilayet gibi gözükse de etkisi bakımından Türkiye’nin en büyüklerinden birisidir. Burada kırılan kalbin çarpıntısı İstanbul’da kriz geçittirir. Kısaca diyoruz ki istisnasız tüm siyasilere Fındık Hamid’in üvey çocuğu değildir. Kötü muamele yapmayın bunu hepinizden rica ediyoruz. FINDIK neydi;

 

Eş, iş, aş ve Geleceğimizdi.

 

Saygı ve Muhabbetimle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.