Yusuf Kenan Acar
Köşe Yazarı
Yusuf Kenan Acar
 

Hangi Siyaset?

Malum yakında Ülkemizde yerel seçimler yapılacak bu yüzden siyaset kazanı kaynamaya çoktan başladı. Ünye ve Ordu olarak ta bizi yakından ilgilendirmekte. Büyük Şehir olduğumuz için İl’de oturacak şehri emin Ünyeliler olarak bizim içinde oldukça önemli. “Hangi siyaseti istiyoruz” diye kendimize sorma zamanımız gelmiştir. Kayıtsız şartsız iktidar partisinin adayını mı destekleyeceğiz ? yoksa kayıtsız şartsız muhalefetin adayını mı? Tabiki herkes için partisi önemlidir saygım var diğer yandan bu bir yerel seçim bu seçimde liyakat işinin ehli olması ve en önemlisi ahlaklı ve adil olması kriteri en çok dikkat etmemiz gereken hususlar olmalıdır. Benim işim kişi veya parti ile değil ilkelerle,vizyonla memleketime neler katabilecekleri ile ilgilidir. Projeleri nelerdir? Hangi yardımcılarla yola çıkacaklar ve ekiplerinde kimler olacaktır. Aday oldukları ilçe ve il ile bağları ne kadardır? Genel anlamda ilçede ve ilde kabul gören insanlar mıdır? Bu yaşlarına kadar nasıl yaşamışlardır. Mütevazi ve ulaşılabilir insanlar mıdır? Siyasi kriterde en önemli soru bence şu olmalıdır: Parti kimlikleri üzerinde olmadan aday olsalar toplumdaki karşılıkları ne kadar olur? Bırakın ili ilçeyi parti kimlikleri üzerlerinden alındığında köylerinde muhtar şeçilemeyecek adaylardan uzak durun. Adayları belirleyen siyasi partilerde ne kadar büyük bir vebalin üzerlerinde olduğunu unutmamalıdırlar. Bana yakın ben ne dersem yapar sadakati sorgulanmaz kriterleri kendileri için iyi ama memleket için eksiktir. Ahlak ,liyakat, adalet kriterleri ile tamamlanmayan aday belirleme uzun vadede hem siyasi partiye hem de o yörenin insanına kaybettirir. Bizim artık kaybedecek bir dakikamız bile yok. Ünyeli olarak tabi ki ilçemin adaylarının parti ayrımı gözetmeksizin çok kaliteli işinin ehli ahlaklı ,adaletli, kibirden ve riyadan uzak kirli ilişki ve geçmişi olmayan kişiler olarak partileri ve partilerinin üyeleri tarafından belirlenmesini isterim. İyi ve kaliteli adaylar arasında geçen bu demokratik yarışın sonunda kazanan Ünye olur. Hangi siyaset derken kastım bunlardır. Tabi ki tüm siyasi partiler ve adaylar bu ilkelere haiz olduklarını beyan ederek meydana çıkarlar. Yine de kamuoyu birçok şeyi iyi bilir ve mühtehzi tebessüm ederek karşılar yapılan yanlış seçimleri. Sayın Adaylar ve seçim sonucunda şehri emin olacak hemşerilerimiz Partiye Sadakat Şerefiniz değildir. Memleketinize ve Ahlaka sadakat Şerefinizdir. O makam odalarınızın en güzel yerine Bütün Nefisler Ölümü Tadacaktır;Ayeti Kerimesini asınız. Hak tecelli ettiğinde kefenden başka götürebileceğimiz hiçbirşeyimiz yok unutmayınız. Görevini adaletle yapacak olan yapmak için mücadele eden şehri eminlerimiz Baş Tacısınız. Adaleten uzaklaşan bilerek isteyerek kul hakkı yiyen devletin malını gasp eden kibire , riyaya tevessül eden ve edecek olanlarınız Allah ın laneti ve Kahrı üzerinize olsun. Hadi kalın sağlıkcakla en kalbi sevgi ve muhabbetimle
Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2018 - Cumartesi

Hangi Siyaset?

Malum yakında Ülkemizde yerel seçimler yapılacak bu yüzden siyaset kazanı kaynamaya çoktan başladı.

Ünye ve Ordu olarak ta bizi yakından ilgilendirmekte. Büyük Şehir olduğumuz için İl’de oturacak şehri emin Ünyeliler olarak bizim içinde oldukça önemli. “Hangi siyaseti istiyoruz” diye kendimize sorma zamanımız gelmiştir. Kayıtsız şartsız iktidar partisinin adayını mı destekleyeceğiz ? yoksa kayıtsız şartsız muhalefetin adayını mı? Tabiki herkes için partisi önemlidir saygım var diğer yandan bu bir yerel seçim bu seçimde liyakat işinin ehli olması ve en önemlisi ahlaklı ve adil olması kriteri en çok dikkat etmemiz gereken hususlar olmalıdır. Benim işim kişi veya parti ile değil ilkelerle,vizyonla memleketime neler katabilecekleri ile ilgilidir. Projeleri nelerdir? Hangi yardımcılarla yola çıkacaklar ve ekiplerinde kimler olacaktır. Aday oldukları ilçe ve il ile bağları ne kadardır? Genel anlamda ilçede ve ilde kabul gören insanlar mıdır? Bu yaşlarına kadar nasıl yaşamışlardır. Mütevazi ve ulaşılabilir insanlar mıdır? Siyasi kriterde en önemli soru bence şu olmalıdır: Parti kimlikleri üzerinde olmadan aday olsalar toplumdaki karşılıkları ne kadar olur? Bırakın ili ilçeyi parti kimlikleri üzerlerinden alındığında köylerinde muhtar şeçilemeyecek adaylardan uzak durun. Adayları belirleyen siyasi partilerde ne kadar büyük bir vebalin üzerlerinde olduğunu unutmamalıdırlar. Bana yakın ben ne dersem yapar sadakati sorgulanmaz kriterleri kendileri için iyi ama memleket için eksiktir. Ahlak ,liyakat, adalet kriterleri ile tamamlanmayan aday belirleme uzun vadede hem siyasi partiye hem de o yörenin insanına kaybettirir. Bizim artık kaybedecek bir dakikamız bile yok. Ünyeli olarak tabi ki ilçemin adaylarının parti ayrımı gözetmeksizin çok kaliteli işinin ehli ahlaklı ,adaletli, kibirden ve riyadan uzak kirli ilişki ve geçmişi olmayan kişiler olarak partileri ve partilerinin üyeleri tarafından belirlenmesini isterim. İyi ve kaliteli adaylar arasında geçen bu demokratik yarışın sonunda kazanan Ünye olur. Hangi siyaset derken kastım bunlardır.

Tabi ki tüm siyasi partiler ve adaylar bu ilkelere haiz olduklarını beyan ederek meydana çıkarlar. Yine de kamuoyu birçok şeyi iyi bilir ve mühtehzi tebessüm ederek karşılar yapılan yanlış seçimleri. Sayın Adaylar ve seçim sonucunda şehri emin olacak hemşerilerimiz Partiye Sadakat Şerefiniz değildir. Memleketinize ve Ahlaka sadakat Şerefinizdir. O makam odalarınızın en güzel yerine Bütün Nefisler Ölümü Tadacaktır;Ayeti Kerimesini asınız. Hak tecelli ettiğinde kefenden başka götürebileceğimiz hiçbirşeyimiz yok unutmayınız. Görevini adaletle yapacak olan yapmak için mücadele eden şehri eminlerimiz Baş Tacısınız. Adaleten uzaklaşan bilerek isteyerek kul hakkı yiyen devletin malını gasp eden kibire , riyaya tevessül eden ve edecek olanlarınız Allah ın laneti ve Kahrı üzerinize olsun. Hadi kalın sağlıkcakla en kalbi sevgi ve muhabbetimle

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.