Suyumuz Kurşunlanıyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.05.2021 - 21:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1327+ kez okundu.
 

Suyumuz Kurşunlanıyor

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kabadüz’deki kurşun madeninin Altınordu’nun içme suyunun da karşılandığı Melet Irmağını kirlettiğini söyledi.
BAŞKA YERDE OLMAYAN HASTALIK BURADA VAR     CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel, şu açıklamayı yaptı: Ben bu coğrafyada hekimlikte yaptım. Başka hiçbir yerde görülmeyen cilt hastalıkları, saçlı deri hastalıkları var. Adam başka yere gidiyor, tatile gidiyor iyileşiyor. Ordu'ya geliyor cilt hastalığı tekrar ediyor. Saçtaki deri hastalığı tekrar ediyor. Suyu içenlerde var, kullananlar da var. Bunun ilerde ne gibi sorunlara yol açacağını tahmin edemezsiniz. Bu durum daha önce Çevre Derneği tarafından mahkemeye taşınmış. ÇED gerekli değildir diye karar verilerek mahkemece iptal edilmiş. Daha önce Melet’e atılan atıklardaki kimyasal oranı olması gerekenin çok üstünde çıktığı için Valilikçe üç ay kapatılmış. Bunun tespiti yapılmış.     MADEN İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEDEN ÇIKARILMALI     Biz diyoruz ki bağımsız laboratuvarlar bu işi hakkaniyetle yapanlar gelse analiz yapsa büyük bir felaketi ortaya koyacaklar. Dolayısıyla burada insan sağlığına aykırı bir durum var. Buradaki yöre halkı bu durumu defaatle kamuoyuna açıkladığı halde gelip sahip çıkan olmamış. Bunu hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hem de tüm mecralarda dile getirmeye ve buradaki bu sorun ifşa etmeye devam edeceğiz. Şunu baştan söylüyoruz, biz maden çıkarılmasına karşı değiliz. Biz bunun insanların yaşam alanlarında usulüne uygun olarak yapılmamasına karşıyız. Dünyanın her yerinde nasıl yapılıyorsa burada da öyle yapılmalı.   KİRLETİLEN SU ALTINORDU’DA MUSLUKTAN AKIYOR     Arıtmaların olması lazım ama biz biliyoruz ki üç tane arıtma havuzunun da dolduğunu yeni havuz için de ÇED istendiğini ve o şekilde durduğunu biliyoruz. Dolan havuzlarında yağmur bahane edilip Melet’e boşaltıldığını ve yeni alan açıldığını biliyoruz. Burada sudan içen büyükbaş hayvanlar öldü. Koskoca hayvanlar öldü. Siz de tutuyorsunuz bu suyu yavrularımızın kullanmasına takdim ediyorsunuz. Ordu halkına, Altınordu halkına takdim edilen su maden ocağı tarafından kimyasallarla kirletilen sudur. Bunu bir kez daha söylüyorum. Akgüney Deresi’nden Melet’e boşaltılan kimyasallarla kirletilen kirlenen Melet suyu Altınordu'daki evlerde insanlara takdim edilen, servis edilen sudur.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kabadüz’deki kurşun madeninin Altınordu’nun içme suyunun da karşılandığı Melet Irmağını kirlettiğini söyledi.

BAŞKA YERDE OLMAYAN HASTALIK BURADA VAR

 

 

CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel, şu açıklamayı yaptı: Ben bu coğrafyada hekimlikte yaptım. Başka hiçbir yerde görülmeyen cilt hastalıkları, saçlı deri hastalıkları var. Adam başka yere gidiyor, tatile gidiyor iyileşiyor. Ordu'ya geliyor cilt hastalığı tekrar ediyor. Saçtaki deri hastalığı tekrar ediyor. Suyu içenlerde var, kullananlar da var. Bunun ilerde ne gibi sorunlara yol açacağını tahmin edemezsiniz. Bu durum daha önce Çevre Derneği tarafından mahkemeye taşınmış. ÇED gerekli değildir diye karar verilerek mahkemece iptal edilmiş. Daha önce Melet’e atılan atıklardaki kimyasal oranı olması gerekenin çok üstünde çıktığı için Valilikçe üç ay kapatılmış. Bunun tespiti yapılmış.

 

 

MADEN İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEDEN ÇIKARILMALI

 

 

Biz diyoruz ki bağımsız laboratuvarlar bu işi hakkaniyetle yapanlar gelse analiz yapsa büyük bir felaketi ortaya koyacaklar. Dolayısıyla burada insan sağlığına aykırı bir durum var. Buradaki yöre halkı bu durumu defaatle kamuoyuna açıkladığı halde gelip sahip çıkan olmamış. Bunu hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hem de tüm mecralarda dile getirmeye ve buradaki bu sorun ifşa etmeye devam edeceğiz. Şunu baştan söylüyoruz, biz maden çıkarılmasına karşı değiliz. Biz bunun insanların yaşam alanlarında usulüne uygun olarak yapılmamasına karşıyız. Dünyanın her yerinde nasıl yapılıyorsa burada da öyle yapılmalı.

 

KİRLETİLEN SU ALTINORDU’DA MUSLUKTAN AKIYOR

 

 

Arıtmaların olması lazım ama biz biliyoruz ki üç tane arıtma havuzunun da dolduğunu yeni havuz için de ÇED istendiğini ve o şekilde durduğunu biliyoruz. Dolan havuzlarında yağmur bahane edilip Melet’e boşaltıldığını ve yeni alan açıldığını biliyoruz. Burada sudan içen büyükbaş hayvanlar öldü. Koskoca hayvanlar öldü. Siz de tutuyorsunuz bu suyu yavrularımızın kullanmasına takdim ediyorsunuz. Ordu halkına, Altınordu halkına takdim edilen su maden ocağı tarafından kimyasallarla kirletilen sudur. Bunu bir kez daha söylüyorum. Akgüney Deresi’nden Melet’e boşaltılan kimyasallarla kirletilen kirlenen Melet suyu Altınordu'daki evlerde insanlara takdim edilen, servis edilen sudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.