Geleceğin mucitleri iş başında

EĞİTİM 26.04.2018 - 14:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2353+ kez okundu.
 

Geleceğin mucitleri iş başında

2017-2018 Bilim Fuarları’nın startı Ünye’de verildi. Geleceğin mucitleri, bilim fuarlarında hünerlerini sergilerken, birbirinden ilginç projelere imza attılar.
Ünye Merkez Meçhul Asker Ortaokulu’nun hazırladığı, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Yılsonu Resim Sergisi” düzenlenen törenle açıldı. Fen Bilgisi Öğretmeni Hasan Ali Gün’ün koordinatörlüğünde hazırlanan “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”nda 28 öğretmenin danışmanlığında, 56 öğrencinin hazırladığı Matematik, Türkçe, İngilizce ve Fen alanlarından 28 proje yer aldı. Bilim Fuarında çevre dostu ve özellikle güneş ve rüzgâr gibi doğal enerjilerle çalışan ve insanların günlük hayattaki bazı ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanan projeler ilgi çekti. Fuarın en çok beğeni toplayan çalışması ise görme engelli vatandaşlar için hazırlanan sensorlu baston oldu. Projeyi hazırlayan öğrenci Ece Naz Çayır, yaptığı çalışmaya ilişkin, “Çevremizde farklı engellere sahip çok sayıda insan var. Bunlardan bir bölümü görme engelli bireyler. Sensorlu baston ile cadde ve sokakta yürüyen görme engelli bireylerin önüne her hangi bir engel çıktığında siren çalarak bireyi uyarıyor. Böylece bastonu kullanan kişi yönünü değiştirerek olası bir kazayı önlemiş oluyor.” dedi. -“Birinden güzel eserler var”- Bilim Fuarı’na katılan Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, açılışta yaptığı konuşmada birbirinden ilginç ve iddialı çalışmaları görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları söyledi: “Yılsonu yaklaştıkça okullarımızda sene boyu verilen eğitim ve öğretim neticesinde elde edilen kazanımların çıktıları sergi olarak sunuluyor. Tabi her eser sahibi ortaya koyduğu eseri göstermek ve tanıtmak ister. Bu anlamda bugün öğrencilerimizin hem sanat hem de bilim alanında yapmış oldukları eserlerin sergide bir birinden güzel eserler var. TÜBİTAK projelerin kapsamında çocukların inovasyon, ARGE alanında yapmış oldukları özgün çalışmaları görme ve inceleme fırsatı bulduk. Bilimsel çalışmaların temelinde bir çalışma vardır. Burada fikirleri görüyoruz. Sanatsal anlamda da çok güzel çalışmalar gördük. Çocuklarımız öğrencilerimizin rehberliğinde bu çalışmalarını geliştirerek hem sanatta, hem bilimde ülkemizde güzel eserler ortaya koyan sanat adamları ve bilim insanları olarak yetişeceklerdir.” Bilim Fuarı açılışına Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, daire amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.  Projelerin 5’i matematik, 4’ü Türkçe, 1’i İngilizce ve 18’i Fen Bilgisi alanlarından olup, fuar 2 gün gezilebilecek. Diğer taraftan öğrencilerin eserlerinden oluşan ve 500’ün üzerinde çalışmanın yer aldığı resim sergisi de iki gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.   
2017-2018 Bilim Fuarları’nın startı Ünye’de verildi. Geleceğin mucitleri, bilim fuarlarında hünerlerini sergilerken, birbirinden ilginç projelere imza attılar.

Ünye Merkez Meçhul Asker Ortaokulu’nun hazırladığı, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Yılsonu Resim Sergisi” düzenlenen törenle açıldı.

Fen Bilgisi Öğretmeni Hasan Ali Gün’ün koordinatörlüğünde hazırlanan “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”nda 28 öğretmenin danışmanlığında, 56 öğrencinin hazırladığı Matematik, Türkçe, İngilizce ve Fen alanlarından 28 proje yer aldı.

Bilim Fuarında çevre dostu ve özellikle güneş ve rüzgâr gibi doğal enerjilerle çalışan ve insanların günlük hayattaki bazı ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanan projeler ilgi çekti.

Fuarın en çok beğeni toplayan çalışması ise görme engelli vatandaşlar için hazırlanan sensorlu baston oldu.

Projeyi hazırlayan öğrenci Ece Naz Çayır, yaptığı çalışmaya ilişkin, “Çevremizde farklı engellere sahip çok sayıda insan var. Bunlardan bir bölümü görme engelli bireyler. Sensorlu baston ile cadde ve sokakta yürüyen görme engelli bireylerin önüne her hangi bir engel çıktığında siren çalarak bireyi uyarıyor. Böylece bastonu kullanan kişi yönünü değiştirerek olası bir kazayı önlemiş oluyor.” dedi.

-“Birinden güzel eserler var”-

Bilim Fuarı’na katılan Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, açılışta yaptığı konuşmada birbirinden ilginç ve iddialı çalışmaları görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları söyledi:

“Yılsonu yaklaştıkça okullarımızda sene boyu verilen eğitim ve öğretim neticesinde elde edilen kazanımların çıktıları sergi olarak sunuluyor. Tabi her eser sahibi ortaya koyduğu eseri göstermek ve tanıtmak ister. Bu anlamda bugün öğrencilerimizin hem sanat hem de bilim alanında yapmış oldukları eserlerin sergide bir birinden güzel eserler var. TÜBİTAK projelerin kapsamında çocukların inovasyon, ARGE alanında yapmış oldukları özgün çalışmaları görme ve inceleme fırsatı bulduk. Bilimsel çalışmaların temelinde bir çalışma vardır. Burada fikirleri görüyoruz. Sanatsal anlamda da çok güzel çalışmalar gördük. Çocuklarımız öğrencilerimizin rehberliğinde bu çalışmalarını geliştirerek hem sanatta, hem bilimde ülkemizde güzel eserler ortaya koyan sanat adamları ve bilim insanları olarak yetişeceklerdir.”

Bilim Fuarı açılışına Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, daire amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 Projelerin 5’i matematik, 4’ü Türkçe, 1’i İngilizce ve 18’i Fen Bilgisi alanlarından olup, fuar 2 gün gezilebilecek. Diğer taraftan öğrencilerin eserlerinden oluşan ve 500’ün üzerinde çalışmanın yer aldığı resim sergisi de iki gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.