Vali Sonel, “Orman Vatandır” Filminin Gala Gösterimine Katıldı

SANAT 20.03.2022 - 14:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4978+ kez okundu.
 

Vali Sonel, “Orman Vatandır” Filminin Gala Gösterimine Katıldı

Vali Tuncay Sonel, 21 Mart Orman Haftası münasebetiyle Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, yeşil vatanı korumak için orman yangınlarıyla savaşanların hikayesinin anlatıldığı “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” filminin gala gösterine katıldı.
        Novada AVM’deki Cinevizyon Sinemasında yapılan gösterime, Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Ordu Orman İşletme Müdürü Uğur Aktaş, bazı daire müdürleri, Orman Teşkilatı mensupları katıldı.   “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” adlı belgesel filmini izledikten sonra bir değerlendirmede bulunan Vali Tuncay Sonel, “Bugün, Çanakkale Zaferimizin 107’nci yıldönümü. Bu münasebetle, bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Bu anlamlı günde, Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve 1994 yılında Gelibolu’da çıkan orman yangınında o dönemki Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe’nin, personeli ile birlikte yangını söndürme mücadelesini konu alan ‘Orman Vatandır’ belgeselini gözlerimiz dolu bir şekilde izledik. Gençlerimize, öğrencilerimize bu örnek davranışı anlatmak adına çok güzel bir belgesel. Herkesi bu belgeseli izlemeye davet ediyorum. Binbir güçlükle kurtarılan vatanımızda, şehitlerimiz içinde orman şehitlerimiz de var. Geçtiğimiz yaz mevsiminde hem Ege’de, hem Akdeniz’de orman yangınları çıkmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu yangınları söndürmek için büyük bir mücadele verilmişti. Orman teşkilatımız, ülkemizin en köklü teşkilatlarından birisidir. Bölge müdüründen işletme müdürüne kadar, mühendisinden işçisine kadar çok emek veriyorlar. Biz bu gün vesilesiyle hem şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, hem de şehit olan Çanakkale Orman Bölge Müdürümüz Talat Göktepe şehidimizi ve bütün orman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.   Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş de belgesel filmle ilgili yaptığı açıklamada, “1914’te Çanakkale ruhuyla 1994 yılında şehit olan Çanakkale Orman Bölge Müdürümüzün hayatının betimlendiği bir belgeseli beraberce seyrettik. Bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize şükranlarımızı arz ediyoruz. İnşallah bu hafta boyunca belgeselimiz sinemalarda devam edecek. Daha sonra da yerel televizyonlarımızda yayınlanacaktır. Ormanın vatan olması için mutlaka emek lazım, alın teri lazım, kan lazım. İnşallah bundan sonraki süreçte de bunun farkına vararak torağımıza, vatanımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.
Vali Tuncay Sonel, 21 Mart Orman Haftası münasebetiyle Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, yeşil vatanı korumak için orman yangınlarıyla savaşanların hikayesinin anlatıldığı “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” filminin gala gösterine katıldı.

 

 

 

 

Novada AVM’deki Cinevizyon Sinemasında yapılan gösterime, Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Ordu Orman İşletme Müdürü Uğur Aktaş, bazı daire müdürleri, Orman Teşkilatı mensupları katıldı.

 

“Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” adlı belgesel filmini izledikten sonra bir değerlendirmede bulunan Vali Tuncay Sonel, “Bugün, Çanakkale Zaferimizin 107’nci yıldönümü. Bu münasebetle, bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Bu anlamlı günde, Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve 1994 yılında Gelibolu’da çıkan orman yangınında o dönemki Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe’nin, personeli ile birlikte yangını söndürme mücadelesini konu alan ‘Orman Vatandır’ belgeselini gözlerimiz dolu bir şekilde izledik. Gençlerimize, öğrencilerimize bu örnek davranışı anlatmak adına çok güzel bir belgesel. Herkesi bu belgeseli izlemeye davet ediyorum. Binbir güçlükle kurtarılan vatanımızda, şehitlerimiz içinde orman şehitlerimiz de var. Geçtiğimiz yaz mevsiminde hem Ege’de, hem Akdeniz’de orman yangınları çıkmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu yangınları söndürmek için büyük bir mücadele verilmişti. Orman teşkilatımız, ülkemizin en köklü teşkilatlarından birisidir. Bölge müdüründen işletme müdürüne kadar, mühendisinden işçisine kadar çok emek veriyorlar. Biz bu gün vesilesiyle hem şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, hem de şehit olan Çanakkale Orman Bölge Müdürümüz Talat Göktepe şehidimizi ve bütün orman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.

 

Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş de belgesel filmle ilgili yaptığı açıklamada, “1914’te Çanakkale ruhuyla 1994 yılında şehit olan Çanakkale Orman Bölge Müdürümüzün hayatının betimlendiği bir belgeseli beraberce seyrettik. Bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize şükranlarımızı arz ediyoruz. İnşallah bu hafta boyunca belgeselimiz sinemalarda devam edecek. Daha sonra da yerel televizyonlarımızda yayınlanacaktır. Ormanın vatan olması için mutlaka emek lazım, alın teri lazım, kan lazım. İnşallah bundan sonraki süreçte de bunun farkına vararak torağımıza, vatanımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.