“Bir Yanımız Hep Çanakkale” Anma Programı Gerçekleştirildi

BÖLGE GÜNDEMİ 20.03.2022 - 14:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2069+ kez okundu.
 

“Bir Yanımız Hep Çanakkale” Anma Programı Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesinde Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümü dolayısıyla “Bir Yanımız Hep Çanakkale” konulu anma programı gerçekleştirildi.
    Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşcı, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen programda İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Mustafa Hatipoğlu Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirirken programın koordinatörlüğünü üstlenen Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Mutlu Çanakkale Zaferi’nin tarihi sürecine ilişkin dinleyicileri bilgilendirdi. Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Yelmen’in yönetmenliğinde hazırlanan kısa filmlerin gösterimi gerçekleştirilirken programın devamında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sevda Gürel’in koro şefliğinde "Çalın Davulları", "Hey On Beşli", "Çanakkale İçinde", "Şu Kışlanın Kapısına", "Mustafam" gibi birçok eser koro ve solo olarak seslendirildi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden oluşan koroya Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Doç. Dr. Sercan Özkeleş piyanosuyla eşlik etti. Programda konuşma gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “Bundan 107 yıl önce iman dolu göğüslerini düşmana siper eden kahraman askerlerimiz kendinden sayıca ve teknoloji olarak üstün olan istilacılara karşı mutlak bir zafer elde etmiştir. 250 bin gazi ve 250 bin şehit vatan toprağına düşmüş fakat Çanakkale düşmemiştir. Tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. ODÜ Basın    
Ordu Üniversitesinde Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümü dolayısıyla “Bir Yanımız Hep Çanakkale” konulu anma programı gerçekleştirildi.

 

 

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşcı, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen programda İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Mustafa Hatipoğlu Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirirken programın koordinatörlüğünü üstlenen Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Mutlu Çanakkale Zaferi’nin tarihi sürecine ilişkin dinleyicileri bilgilendirdi. Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Yelmen’in yönetmenliğinde hazırlanan kısa filmlerin gösterimi gerçekleştirilirken programın devamında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sevda Gürel’in koro şefliğinde "Çalın Davulları", "Hey On Beşli", "Çanakkale İçinde", "Şu Kışlanın Kapısına", "Mustafam" gibi birçok eser koro ve solo olarak seslendirildi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden oluşan koroya Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Doç. Dr. Sercan Özkeleş piyanosuyla eşlik etti.

Programda konuşma gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, “Bundan 107 yıl önce iman dolu göğüslerini düşmana siper eden kahraman askerlerimiz kendinden sayıca ve teknoloji olarak üstün olan istilacılara karşı mutlak bir zafer elde etmiştir. 250 bin gazi ve 250 bin şehit vatan toprağına düşmüş fakat Çanakkale düşmemiştir. Tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

ODÜ Basın

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.