Mesudiye Topçam’da Gönüllü İtfaiye İstasyonu Kuruldu

BÖLGE GÜNDEMİ 08.03.2022 - 14:57, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2417+ kez okundu.
 

Mesudiye Topçam’da Gönüllü İtfaiye İstasyonu Kuruldu

Yangına İlk Müdehaleyi Gönüllü İtfaiye Erleri Yapacak
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’ne gönüllü itfaiye istasyonu kuruldu.           İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında mahallede yaşayan vatandaşlara 40 saat teorik ve uygulamalı eğitim veren ekipler, muhtemel yangın durumunda ilk ve etkin müdahalenin yapılması için gönüllü itfaiye erleri yetiştirdi. Düzenlenen törenle gönüllü itfaiyeci belgesine kavuşan ekibe, 1 tane de itfaiye aracı teslim edildi.           “OLAYLARA HIZLI MÜDAHALEDE BULUNALABİLECEK”       Programa katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, halkın daha güvenilir bir ortama kavuşturulduğunu söyledi.           Genel Sekreter Coşkun Alp sözlerine şöyle devam etti:       “Olası bir durumda Ünye’den buraya itfaiyenin yetişmesi oldukça zor. Allah korusun bu şekilde olası bir faciada artık hemen müdahale etme imkânı olacak. İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, gönüllü itfaiye erleri eğittiler. Bu sayede herhangi bir personele de ihtiyaç duymadan gönüllü ekiplerden oluşan itfaiye istasyonu oluşmuş oldu. Topçam gibi Büyükşehirle kapanan ancak daha önce Belediyesi bulunan bir mahalleye itfaiye aracı kazandırdık. Bunu artırmaya devam edeceğiz. Böylece yöre halkı daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yaşamaya devam edecek.”           “YILLARDIR BEKLEDİĞİMİZ BİR HİZMETTİ”       Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ise “Topçam Beldemizde müthiş bir sevinç var. Buraya İtfaiye istasyonu kazandırdık. Ben bu konuda büyük emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yıllardır beklediğimiz bir hizmetti. Artık burada itfaiye birimimiz var” dedi.           Vatandaşlar da mahalleye böyle bir istasyonun gerekli olduğuna dikkat çekerek Başkan Güler ve ekibine teşekkür etti.           PROJE DEVAM EDİYOR       İtfaiye Dairesi Başkanlığı ilçe merkezlerine uzak olan, nüfus yoğunluğu fazla olan ve yerleşik yapı olarak toplu olan mahallelerde gönüllü itfaiyecilik projesi çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Proje ile olası durumda profesyonel ekipler bölgeye ulaşana kadar mahallelerde kurulan, araç ve ekipman desteği sağlanan gönüllü itfaiyecilerin ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi amaçlanıyor.      
Yangına İlk Müdehaleyi Gönüllü İtfaiye Erleri Yapacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’ne gönüllü itfaiye istasyonu kuruldu.

 

 

 

 

 

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında mahallede yaşayan vatandaşlara 40 saat teorik ve uygulamalı eğitim veren ekipler, muhtemel yangın durumunda ilk ve etkin müdahalenin yapılması için gönüllü itfaiye erleri yetiştirdi. Düzenlenen törenle gönüllü itfaiyeci belgesine kavuşan ekibe, 1 tane de itfaiye aracı teslim edildi.

 

 

 

 

 

“OLAYLARA HIZLI MÜDAHALEDE BULUNALABİLECEK”

 

 

 

Programa katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, halkın daha güvenilir bir ortama kavuşturulduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

Genel Sekreter Coşkun Alp sözlerine şöyle devam etti:

 

 

 

“Olası bir durumda Ünye’den buraya itfaiyenin yetişmesi oldukça zor. Allah korusun bu şekilde olası bir faciada artık hemen müdahale etme imkânı olacak. İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, gönüllü itfaiye erleri eğittiler. Bu sayede herhangi bir personele de ihtiyaç duymadan gönüllü ekiplerden oluşan itfaiye istasyonu oluşmuş oldu. Topçam gibi Büyükşehirle kapanan ancak daha önce Belediyesi bulunan bir mahalleye itfaiye aracı kazandırdık. Bunu artırmaya devam edeceğiz. Böylece yöre halkı daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda yaşamaya devam edecek.”

 

 

 

 

 

“YILLARDIR BEKLEDİĞİMİZ BİR HİZMETTİ”

 

 

 

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ise “Topçam Beldemizde müthiş bir sevinç var. Buraya İtfaiye istasyonu kazandırdık. Ben bu konuda büyük emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yıllardır beklediğimiz bir hizmetti. Artık burada itfaiye birimimiz var” dedi.

 

 

 

 

 

Vatandaşlar da mahalleye böyle bir istasyonun gerekli olduğuna dikkat çekerek Başkan Güler ve ekibine teşekkür etti.

 

 

 

 

 

PROJE DEVAM EDİYOR

 

 

 

İtfaiye Dairesi Başkanlığı ilçe merkezlerine uzak olan, nüfus yoğunluğu fazla olan ve yerleşik yapı olarak toplu olan mahallelerde gönüllü itfaiyecilik projesi çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Proje ile olası durumda profesyonel ekipler bölgeye ulaşana kadar mahallelerde kurulan, araç ve ekipman desteği sağlanan gönüllü itfaiyecilerin ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi amaçlanıyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.