HİLMİ GÜLER: “FİLİSTİN’DE TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜNDE ATEŞKES SAĞLANMALIDIR”

TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİ 26.10.2023 - 09:46, Güncelleme: 26.10.2023 - 09:46 2343+ kez okundu.
 

HİLMİ GÜLER: “FİLİSTİN’DE TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜNDE ATEŞKES SAĞLANMALIDIR”

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, Türkiye’nin yaklaşık 75 yıldır yakın coğrafyada akan mazlumların güvenliğine garantör olduğuna dikkat çekti. Güler, Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ateşkes çağırısının Gazze için umut olduğunu vurguladı.
  GÜLER: “TÜRKİYE MAZLUMLARIN SIĞINAĞI VE GARANTÖRÜDÜR. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ATEŞKES ÇAĞRISINA GAZZE İÇİN UMUTTUR”   “TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜ MAZLUMUN GÜVENLİĞİDİR”” Başkan Güler, yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyetinin insani ve vicdani bir diplomasi ile 100 yıldır mazlumlara nefes olmaya devam ettiğine dikkat çekti.   1947’de Pakistan’ın bağımsızlığına giden yolda, 1954’de başlayan Cezayir’in işgalden kurtuluşunda, 1979’da Afganistan’ın işgal direnişinde, 1994’de Çeçenistan’ın hürriyet mücadelesinde, 1993’de Bosna Hersek’in kuşatılmasında her daim mazlumların yanında olduğunu vurgulayan Güler, “Türkiye, Suriye iç savaşında mazlumlara kucak açmış, Irak’ta barışın tesisi için de Başika’da asker konuşlandırmıştır. 30 yıllık Karabağ işgali, Türkiye’nin güçlü dış politikası ile istiklalini yeniden kazanmıştır. Türkiye, Kıbrıs’ta garantör olmuş akan mazlum kanına set olmuştur” dedi. SIRA FİLİSTİN’İN EMNİYETİNDE Şimdi sıranın mazlum Filistin halkının emniyetine geldiğine dikkat çeken Güler, şu açıklamada bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ateşkes çağrısı, akabinde garantörlük teklifi Gazze için umut olmuştur. Türkiye Yüzyılına yakışan diplomatik mücadele ile ecdadımıza yaraşır evlat olduğumuzu hem ahfadımıza hem de cihana yeniden ispatlıyoruz. Tarafları bir an evvel ateşkese çağırıp Türkiye’nin barış masasına davet ediyoruz.”
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, Türkiye’nin yaklaşık 75 yıldır yakın coğrafyada akan mazlumların güvenliğine garantör olduğuna dikkat çekti. Güler, Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ateşkes çağırısının Gazze için umut olduğunu vurguladı.

 

GÜLER: “TÜRKİYE MAZLUMLARIN SIĞINAĞI VE GARANTÖRÜDÜR. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ATEŞKES ÇAĞRISINA GAZZE İÇİN UMUTTUR”

 

“TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜ MAZLUMUN GÜVENLİĞİDİR””
Başkan Güler, yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyetinin insani ve vicdani bir diplomasi ile 100 yıldır mazlumlara nefes olmaya devam ettiğine dikkat çekti.  
1947’de Pakistan’ın bağımsızlığına giden yolda, 1954’de başlayan Cezayir’in işgalden kurtuluşunda, 1979’da Afganistan’ın işgal direnişinde, 1994’de Çeçenistan’ın hürriyet mücadelesinde, 1993’de Bosna Hersek’in kuşatılmasında her daim mazlumların yanında olduğunu vurgulayan Güler, “Türkiye, Suriye iç savaşında mazlumlara kucak açmış, Irak’ta barışın tesisi için de Başika’da asker konuşlandırmıştır. 30 yıllık Karabağ işgali, Türkiye’nin güçlü dış politikası ile istiklalini yeniden kazanmıştır. Türkiye, Kıbrıs’ta garantör olmuş akan mazlum kanına set olmuştur” dedi.

SIRA FİLİSTİN’İN EMNİYETİNDE
Şimdi sıranın mazlum Filistin halkının emniyetine geldiğine dikkat çeken Güler, şu açıklamada bulundu:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ateşkes çağrısı, akabinde garantörlük teklifi Gazze için umut olmuştur. Türkiye Yüzyılına yakışan diplomatik mücadele ile ecdadımıza yaraşır evlat olduğumuzu hem ahfadımıza hem de cihana yeniden ispatlıyoruz. Tarafları bir an evvel ateşkese çağırıp Türkiye’nin barış masasına davet ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.