Tıkanmışlık açılacak

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.12.2019 - 11:59, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1720+ kez okundu.
 

Tıkanmışlık açılacak

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muhsin Emre Demiröz, Gelecek Partisi’yle Türk siyasetindeki tıkanmışlığın aşılacağına inandığını söyledi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisinin kurucular kurulu içinde yer alan Ünye’den Hakan Tokaç ile birlikte Ordulu iki isimden biri olan Muhsin Emre Demiröz ilk açıklamasını Ordu Olay’a yaptı.  5 Mayıs 2016’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifası ile AK Parti içinde bir kırılma yaşandığını ifade eden Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Demiröz, “Ben de o dönem bu kırılmayı en derinden hissedenlerden biriydim. Bunu da zaten AK Parti Ordu İl Yönetiminde İl Başkan Yardımcısı görevinde olmamam rağmen yüksek sesle dile getirdim. Bunun yanlış olduğunu, burada yapılan işin ileriye dönük ciddi yapısal sorunlar getirebileceğini ifade ettim. Süreç bizi haklı çıkardı. Parti içerisinde demokratik olarak hak arayışı her türlü disiplin soruşturmalarıyla bastırılmaya çalışıldı. Alınan kararlar istişaresiz ve eleştiriye kapalı halde alınmaya devam etti” dedi.    6 AY ÖNCE TEMASA GEÇİLDİ “Gelinen noktada içeride yaşanan huzursuzluklar ciddi sayıda insanın buna bir dur deme ihtiyacın ortaya çıkardı.” diyen Demiröz, “Sayın Davutoğlu’nun AK Partiden istifa ederek kendi partisini kurma girişimine başlamasıyla birlikte bizimle de 5-6 ay önce temasa geçildi. Konuyu kendi içimizde değerlendirdik. Daha sonra 9 Aralık’ta beni İstanbul’a davet ettiler. Burada da baş başa 1 saat yakın Sayın Davutoğlu ile görüşme yaptık. Burada tarafımıza kurucular kurulunda görülmek istendiğimiz ifade edildi. Biz de bunu uygun gördük. Zaten gönlümüz de kalbimiz de kendisiyle beraberdi. Böylece kurucular kuruluna girmiş olduk.” şeklinde konuştu. KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK Bundan sonra Ordu’da bir teşkilatlanma süreci yaşanacağını ifade eden Demiröz, “Ordu’da il ilçe teşkilatları kurulacak, kongre süreci yaşanacak. Ancak bunun öncesinde geniş katılımlı ve istişareye açık bir süreci yönetmek istiyoruz. Dolayısıyla Gelecek Partisi’nde görev almak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık. Gelmek isteyen, gönüllü olmak isteyen, sürece katkı yapmak isteyen herkesle teker teker görüşülecek buna göre bir yönetim kadrosu oluşturulacak.” diye konuştu. TIKANMIŞLIK AŞILACAK Gelecek Partisinin Türkiye genelinde büyük bir heyecan uyandırdığını düşündüğünü ifade eden Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana özellikle sosyal medyadan özel gelen mesajlarda farklı kesimlerden farklı siyası partilerden insanların gönderdikleri mesajlarda bunu görebiliyorum. Gelecek Partisi ciddi bir ihtiyaca cevap vermiş bunu gördüm. Bundan dolayı ziyadesiyle memnunum. Türk siyasetinde tıkanmışlığı aşacağına en azından bu sürece ciddi katkı sunacağına inanıyorum. Daha fazla özgürlük için daha fazla demokrasi için Gelecek partisi üstüne düşecek olan görevi sonuna kadar yapacaktır. İnşallah daha güzel olacak.” Demiröz kendisinin kurucular kurulunda olduğunu ifade ederek il başkanını daha münasip bir isim olacağını sözlerine ekledi.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muhsin Emre Demiröz, Gelecek Partisi’yle Türk siyasetindeki tıkanmışlığın aşılacağına inandığını söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisinin kurucular kurulu içinde yer alan Ünye’den Hakan Tokaç ile birlikte Ordulu iki isimden biri olan Muhsin Emre Demiröz ilk açıklamasını Ordu Olay’a yaptı.  5 Mayıs 2016’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifası ile AK Parti içinde bir kırılma yaşandığını ifade eden Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Demiröz, “Ben de o dönem bu kırılmayı en derinden hissedenlerden biriydim. Bunu da zaten AK Parti Ordu İl Yönetiminde İl Başkan Yardımcısı görevinde olmamam rağmen yüksek sesle dile getirdim. Bunun yanlış olduğunu, burada yapılan işin ileriye dönük ciddi yapısal sorunlar getirebileceğini ifade ettim. Süreç bizi haklı çıkardı. Parti içerisinde demokratik olarak hak arayışı her türlü disiplin soruşturmalarıyla bastırılmaya çalışıldı. Alınan kararlar istişaresiz ve eleştiriye kapalı halde alınmaya devam etti” dedi.   

6 AY ÖNCE TEMASA GEÇİLDİ

“Gelinen noktada içeride yaşanan huzursuzluklar ciddi sayıda insanın buna bir dur deme ihtiyacın ortaya çıkardı.” diyen Demiröz, “Sayın Davutoğlu’nun AK Partiden istifa ederek kendi partisini kurma girişimine başlamasıyla birlikte bizimle de 5-6 ay önce temasa geçildi. Konuyu kendi içimizde değerlendirdik. Daha sonra 9 Aralık’ta beni İstanbul’a davet ettiler. Burada da baş başa 1 saat yakın Sayın Davutoğlu ile görüşme yaptık. Burada tarafımıza kurucular kurulunda görülmek istendiğimiz ifade edildi. Biz de bunu uygun gördük. Zaten gönlümüz de kalbimiz de kendisiyle beraberdi. Böylece kurucular kuruluna girmiş olduk.” şeklinde konuştu.

KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

Bundan sonra Ordu’da bir teşkilatlanma süreci yaşanacağını ifade eden Demiröz, “Ordu’da il ilçe teşkilatları kurulacak, kongre süreci yaşanacak. Ancak bunun öncesinde geniş katılımlı ve istişareye açık bir süreci yönetmek istiyoruz. Dolayısıyla Gelecek Partisi’nde görev almak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık. Gelmek isteyen, gönüllü olmak isteyen, sürece katkı yapmak isteyen herkesle teker teker görüşülecek buna göre bir yönetim kadrosu oluşturulacak.” diye konuştu.

TIKANMIŞLIK AŞILACAK

Gelecek Partisinin Türkiye genelinde büyük bir heyecan uyandırdığını düşündüğünü ifade eden Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana özellikle sosyal medyadan özel gelen mesajlarda farklı kesimlerden farklı siyası partilerden insanların gönderdikleri mesajlarda bunu görebiliyorum. Gelecek Partisi ciddi bir ihtiyaca cevap vermiş bunu gördüm. Bundan dolayı ziyadesiyle memnunum. Türk siyasetinde tıkanmışlığı aşacağına en azından bu sürece ciddi katkı sunacağına inanıyorum. Daha fazla özgürlük için daha fazla demokrasi için Gelecek partisi üstüne düşecek olan görevi sonuna kadar yapacaktır. İnşallah daha güzel olacak.”

Demiröz kendisinin kurucular kurulunda olduğunu ifade ederek il başkanını daha münasip bir isim olacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.