TBMM noter değil

SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2013 - 16:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1376+ kez okundu.
 

TBMM noter değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kapalı kapılar ardında terör örgütüyle oturacaksınız, anayasa görüşmeleri yapacaksınız, TBMM'yi noter gibi göreceksiniz. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz'' dedi
 Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Türkiye'nin önemli süreçten geçtiğini, ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın tüm yurttaşların kafasında kaygılar olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, adına ister ''Kürt sorunu'', ister ''Doğu ve Güneydoğu sorunu'', isterse de ''terör sorunu'' densin, kökleri derinlere dayanan bir sorunun bu kaygıyı beslediğini söyledi. Öneriler arasında 180 derece fark varBazı çevrelerin CHP'nin önerisi ile AK Parti'nin önerisinin aynı olduğu yönünde görüşler ortaya koyduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''180 derece birbirinden farklı. Asla aynı değil. Gerçekleri Araştırma Komisyonu, TBMM'deki Uzlaşma Komisyonu'na bağlı olarak çalışacak, siyasi iktidara değil. Biz sorunun çözüm yeri olarak TBMM'yi gösterdik. Başka bir yeri değil. O nedenle bizim önerimizle onların önerisi arasında 180 derece fark var'' diye konuştu.Devletin meşru bir tüzel kişilik olduğunu ve hukukun dışına çıkamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Bu düşünceleri, kaygıları dile getirdiğimizde bize, 'CHP, barışa karşıdır' diyorlar. Bugüne kadar hiçbir CHP'li, hiçbir çocuğumuzun, gencimizin, yaşlımızın, kadınımızın saçını teline dahi zarar gelmesini asla ve asla istememiştir ve istemeyecektir. İfade özgürlüğünü ayaklar altına alacaksın, medya özgürlüğünü ayaklar altına alacaksın, yargıyı susturacaksın, sonra da kalkıp bana demokrasi dersi vereceksin. Sana İsmet İnönü'nün söylediği gibi 'hadi canım sen de' demek benim görevimdir'' dedi.Öcalan'ın ağzına baktırdınKılıçdaroğlu, ''Recep Tayyip Erdoğan'a şunu sormak isterim: 76 milyonluk Türkiye'nin bütün yurttaşlarını Abdullah Öcalan'ın ağzına baktırdın. Bundan utanmadın mı?'' dedi.'''Karşımızda bir değil iki Erdoğan var'' diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın farklı zamanlarda bazı konularda yaptığı açıklamalarının yer aldığı görüntüleri izletti.Kılıçdaroğlu, bu görüntülerin, hükümet tarafından yapılan şikayet sonucunda Türkiye'nin alan adında internet üzerinden yayınının durdurulduğunu belirterek, ''Kendi kasetini, sözlerini yasaklamak isteyen Başbakan. Yalancıdan Başbakan olmaz'' ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kapalı kapılar ardında terör örgütüyle oturacaksınız, anayasa görüşmeleri yapacaksınız, TBMM'yi noter gibi göreceksiniz. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz'' dedi

 Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin önemli süreçten geçtiğini, ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın tüm yurttaşların kafasında kaygılar olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, adına ister ''Kürt sorunu'', ister ''Doğu ve Güneydoğu sorunu'', isterse de ''terör sorunu'' densin, kökleri derinlere dayanan bir sorunun bu kaygıyı beslediğini söyledi.

Öneriler arasında 180 derece fark var

Bazı çevrelerin CHP'nin önerisi ile AK Parti'nin önerisinin aynı olduğu yönünde görüşler ortaya koyduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''180 derece birbirinden farklı. Asla aynı değil. Gerçekleri Araştırma Komisyonu, TBMM'deki Uzlaşma Komisyonu'na bağlı olarak çalışacak, siyasi iktidara değil. Biz sorunun çözüm yeri olarak TBMM'yi gösterdik. Başka bir yeri değil. O nedenle bizim önerimizle onların önerisi arasında 180 derece fark var'' diye konuştu.

Devletin meşru bir tüzel kişilik olduğunu ve hukukun dışına çıkamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Bu düşünceleri, kaygıları dile getirdiğimizde bize, 'CHP, barışa karşıdır' diyorlar. Bugüne kadar hiçbir CHP'li, hiçbir çocuğumuzun, gencimizin, yaşlımızın, kadınımızın saçını teline dahi zarar gelmesini asla ve asla istememiştir ve istemeyecektir. İfade özgürlüğünü ayaklar altına alacaksın, medya özgürlüğünü ayaklar altına alacaksın, yargıyı susturacaksın, sonra da kalkıp bana demokrasi dersi vereceksin. Sana İsmet İnönü'nün söylediği gibi 'hadi canım sen de' demek benim görevimdir'' dedi.

Öcalan'ın ağzına baktırdın

Kılıçdaroğlu, ''Recep Tayyip Erdoğan'a şunu sormak isterim: 76 milyonluk Türkiye'nin bütün yurttaşlarını Abdullah Öcalan'ın ağzına baktırdın. Bundan utanmadın mı?'' dedi.

'''Karşımızda bir değil iki Erdoğan var'' diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın farklı zamanlarda bazı konularda yaptığı açıklamalarının yer aldığı görüntüleri izletti.

Kılıçdaroğlu, bu görüntülerin, hükümet tarafından yapılan şikayet sonucunda Türkiye'nin alan adında internet üzerinden yayınının durdurulduğunu belirterek, ''Kendi kasetini, sözlerini yasaklamak isteyen Başbakan. Yalancıdan Başbakan olmaz'' ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.