“Şişeyi Masada Gözünün Önünde Açtır”

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 31.07.2019 - 14:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1788+ kez okundu.
 

“Şişeyi Masada Gözünün Önünde Açtır”

Son günlerde meydana gelen kaçak üretim yollarıyla ( merdivenaltı) üretilmiş olan alkollü içkilerin servis edilmesi veya satışa konu olması sebebiyle içerdiği metilalkol nedeniyle çeşitli illerde vatandaşlar hayatını kaybediyor.
Gerek halk sağlığının korunması, gerekse ülkemiz turizmine olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla sahte alkollü içkilerin üretim ve satışlarının engellenmesi için Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce mobil alkol bandrol kontrol cihazı ile alkol satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere ağırlık verildi.   Yapılan denetimlerde şüphe uyandıran gözlemler ve sahte alkol tespiti olması durumunda numune alınıyor. Türk Gıda Kodeksine uygun olmayan alkollerin tespit edildiğinde ise idari yaptırım uygulanarak ciddi cezalar yazılıyor. Ayrıca insan sağlığını tehditten Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılarak Adli süreçte başlatılıyor. Denetimler büfe, market, bakkal, otel, içkili restoran, eğlence merkezleri, bar ve gazinolarda yapılarak ve devam ediyor. Denetimler neticesinde uygunsuz alkol servisi yapan kişi ve işletmeler hakkında ciddi cezalar ve idari yaptırımlar uygulanıyor.
Son günlerde meydana gelen kaçak üretim yollarıyla ( merdivenaltı) üretilmiş olan alkollü içkilerin servis edilmesi veya satışa konu olması sebebiyle içerdiği metilalkol nedeniyle çeşitli illerde vatandaşlar hayatını kaybediyor.

Gerek halk sağlığının korunması, gerekse ülkemiz turizmine olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla sahte alkollü içkilerin üretim ve satışlarının engellenmesi için Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce mobil alkol bandrol kontrol cihazı ile alkol satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere ağırlık verildi.

 

Yapılan denetimlerde şüphe uyandıran gözlemler ve sahte alkol tespiti olması durumunda numune alınıyor. Türk Gıda Kodeksine uygun olmayan alkollerin tespit edildiğinde ise idari yaptırım uygulanarak ciddi cezalar yazılıyor. Ayrıca insan sağlığını tehditten Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılarak Adli süreçte başlatılıyor.

Denetimler büfe, market, bakkal, otel, içkili restoran, eğlence merkezleri, bar ve gazinolarda yapılarak ve devam ediyor. Denetimler neticesinde uygunsuz alkol servisi yapan kişi ve işletmeler hakkında ciddi cezalar ve idari yaptırımlar uygulanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.