Seçim Bitti, Dolmuş Gitti!

BÖLGE GÜNDEMİ 09.07.2019 - 11:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1799+ kez okundu.
 

Seçim Bitti, Dolmuş Gitti!

Ünye Memurkent Sitelerine seçimden önce yolcu taşıyan dolmuş hattı, seçimden sonra dururken bu durum vatandaşların tepkisine yol açtı.
Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı Memurkent Siteleri ve Ahsen Konutlarında yıllardır eksiklik olan dolmuş hattı sorunu seçimden önce kısmen çözülmüştü. Kırmızı Hat dolmuşları yolcu taşımacılığına başlarken seçimden sonra ise bu hizmet durduruldu. Talebin az olması nedeniyle dolmuşların çıkmadığı iddia edilirken Ünye Memurkent Sitesi Başkanı Hüseyin Esen Ünye Haber’e yaptığı açıklamada dolmuş sorununu değerlendirdi. “Güzegah Yanlışlığı Talebi Azalttı!” Başkan Hüseyin Esen dolmuşların durma nedenini dolmuş hattı yöneticileriyle görüştünü ifade ederek, “ seçim sürecinden sonra dolmuş belli bir süre işledi ancak bitti. Bunun sebebini dolmuş hattı başkanına sorduğumda yeteri kadar talep yok dedi. Dediği gibi talep az oldu ama bunun sebebi dolmuşun güzergahının yanlış olmasıdır. Çünkü burada oturan vatandaşlar dolmuşa bindiklerinde ya pazara ya da hastaneye gitmek isterler ancak dolmuş her iki yerden de geçmedi. Bunun yanı sıra 1,5 saatte bir dolmuşun gelmesi vatandaşların beklememesine neden oldu” dedi. “Dolmuşun Olmaması Eksikliktir” Memurkent ve Ahsen konutlarının yolunun yürümek için uygun olmadığını ifade eden Başkan Esen, “1000’in üzerinde vatandaşın yaşadığı bir bölgede dolmuşun olmaması bir eksikliktir. Şehir merkezinde olan bir bölgede insan sirkülasyonunun da fazla olduğu bir bölgeye dolmuşun çıkmaması ve kullanılabilir bir güzergahın olmaması bir eksikliktir. Çünkü konum itibariyle Memurkent konutları ile Ahsen konutları tepe bir yerde. Bu nedenle yaya ulaşımı hem de sıcak havalarda ve yağmurlu havalarda oldukça zor” diye konuştu. Güzergah Nasıl Olmalı? Yeni güzergahın mutlaka çarşıdan geçmesi gerektiğini ifade eden Başkan Hüseyin Esen, “Dolmuşların son durağı bizim bölgemizde olsa bu, soruna çözüm olur. Bu olmuyorsa bile buraya çıkan dolmuşun en azından hastaneden ve pazardan geçmesi gerekir” dedi. Aynı yolu kullanan Memurkent Konutları Çınarlık Mahallesi’ne, Ahsen Konutları ise Hamidiye Mahallesi’ne bağlı.
Ünye Memurkent Sitelerine seçimden önce yolcu taşıyan dolmuş hattı, seçimden sonra dururken bu durum vatandaşların tepkisine yol açtı.

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı Memurkent Siteleri ve Ahsen Konutlarında yıllardır eksiklik olan dolmuş hattı sorunu seçimden önce kısmen çözülmüştü. Kırmızı Hat dolmuşları yolcu taşımacılığına başlarken seçimden sonra ise bu hizmet durduruldu. Talebin az olması nedeniyle dolmuşların çıkmadığı iddia edilirken Ünye Memurkent Sitesi Başkanı Hüseyin Esen Ünye Haber’e yaptığı açıklamada dolmuş sorununu değerlendirdi.

“Güzegah Yanlışlığı Talebi Azalttı!”

Başkan Hüseyin Esen dolmuşların durma nedenini dolmuş hattı yöneticileriyle görüştünü ifade ederek, “ seçim sürecinden sonra dolmuş belli bir süre işledi ancak bitti. Bunun sebebini dolmuş hattı başkanına sorduğumda yeteri kadar talep yok dedi. Dediği gibi talep az oldu ama bunun sebebi dolmuşun güzergahının yanlış olmasıdır. Çünkü burada oturan vatandaşlar dolmuşa bindiklerinde ya pazara ya da hastaneye gitmek isterler ancak dolmuş her iki yerden de geçmedi. Bunun yanı sıra 1,5 saatte bir dolmuşun gelmesi vatandaşların beklememesine neden oldu” dedi.

“Dolmuşun Olmaması Eksikliktir”

Memurkent ve Ahsen konutlarının yolunun yürümek için uygun olmadığını ifade eden Başkan Esen, “1000’in üzerinde vatandaşın yaşadığı bir bölgede dolmuşun olmaması bir eksikliktir. Şehir merkezinde olan bir bölgede insan sirkülasyonunun da fazla olduğu bir bölgeye dolmuşun çıkmaması ve kullanılabilir bir güzergahın olmaması bir eksikliktir. Çünkü konum itibariyle Memurkent konutları ile Ahsen konutları tepe bir yerde. Bu nedenle yaya ulaşımı hem de sıcak havalarda ve yağmurlu havalarda oldukça zor” diye konuştu.

Güzergah Nasıl Olmalı?

Yeni güzergahın mutlaka çarşıdan geçmesi gerektiğini ifade eden Başkan Hüseyin Esen, “Dolmuşların son durağı bizim bölgemizde olsa bu, soruna çözüm olur. Bu olmuyorsa bile buraya çıkan dolmuşun en azından hastaneden ve pazardan geçmesi gerekir” dedi.

Aynı yolu kullanan Memurkent Konutları Çınarlık Mahallesi’ne, Ahsen Konutları ise Hamidiye Mahallesi’ne bağlı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.