Sağlık Kahramanları için fidan dikildi

BÖLGE GÜNDEMİ 08.06.2020 - 14:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2539+ kez okundu.
 

Sağlık Kahramanları için fidan dikildi

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı Fidan Dikim Töreni düzenlendi. Covid-19 sürecinde üstün özveri gösteren sağlık çalışanlarına ithafen gerçekleşen organizasyonda dikilen fidanlarla Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı oluşturuldu.
Orman Genel Müdürlüğünün de katkı sunduğu hatıra ormanı OSKİ Atık Su Arıtma Tesisi arkası Melet Irmağı ağzı Mevkii’ne oluşturuldu. Düzenlenen törenle alana karaağaç, saplı meşe, top mazı, çınar yapraklı akçaağaç, diş budak, defne, leylandi, söğüt ağacı, su sediri, avize bitkisi olmak üzere 121 adet Karbon emisyonunu daha fazla yapan ağaçlar dikildi. Hatıra Ormanı projesi kapsamında ayrıca 3.000 adet ladin ve çam orman ağacı da dikilerek O2  simgesi yapıldı.   “YEŞİLLE DOSTLUĞUMUZU HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLARAK PERÇİNLİYORUZ”   5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla dikilen fidanların sağlık çalışanları adına yaşatılacağını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir aradayız. Çevre hepimizin içinde yaşadığı bir ortam. Çevreyi sadece bir gün değil, her gün hatırlamalıyız, korumalıyız. Çevreyi bir güne değil, her güne sığdırmalıyız. Aslında bütün mesele doğayı sevmemiz. Bugün burada 3.121 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Bakanlık dönemimde enerji verimliliği konusuyla da çevre için büyük çalışmalar gerçekleştirdik. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 453 noktada çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz ve her alanda ağaçlandırma işlemi yapıyoruz. Böylelikle yeşille dostluğumuzu hayatımızın bir parçası olarak perçinliyoruz. 100 yılda bir gelen salgını büyük ölçüde atlatmış durumdayız. Bu süreçte sağlık çalışanlarımız bizlere çok güzel hizmetler yaptı. Biz de onlara layık olmaya çalışarak bu alanı sağlık çalışanlarımızın adına yaşatacağız. Bu anlamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” dedi.   “KARDEŞLİĞİMİZİ KALICI HALE GETİRİYORUZ”   Dikilen fidanlarla birlikte sağlık çalışanlarına olan vefanın da büyüyeceğini belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğanın korunması noktasında önemli kararlar aldı ve bunları uyguluyor. Bunları hepiniz biliyorsunuz. Ne kadar ağaçlandırma yapıldığını burada söylememize gerek yok. Şehrimizde 9 bin 42 olmak üzere kamuda ve özelde hizmet veren kahraman sağlık çalışanımız var ve bakanlığımız onları unutmadı. Onlar için fidan dikiyoruz ve böylelikle kardeşliğimizi, fedakârlığımızı kalıcı hale getiriyoruz. O ağaçlar büyüdükçe de her bir sağlık çalışanımızın yapmış olduğu fedakârlık, toplumumuzun gönlünde büyümeye devam edecek. Bir kez daha Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.
Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı Fidan Dikim Töreni düzenlendi. Covid-19 sürecinde üstün özveri gösteren sağlık çalışanlarına ithafen gerçekleşen organizasyonda dikilen fidanlarla Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı oluşturuldu.


Orman Genel Müdürlüğünün de katkı sunduğu hatıra ormanı OSKİ Atık Su Arıtma Tesisi arkası Melet Irmağı ağzı Mevkii’ne oluşturuldu. Düzenlenen törenle alana karaağaç, saplı meşe, top mazı, çınar yapraklı akçaağaç, diş budak, defne, leylandi, söğüt ağacı, su sediri, avize bitkisi olmak üzere 121 adet Karbon emisyonunu daha fazla yapan ağaçlar dikildi. Hatıra Ormanı projesi kapsamında ayrıca 3.000 adet ladin ve çam orman ağacı da dikilerek Osimgesi yapıldı.
 
“YEŞİLLE DOSTLUĞUMUZU HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLARAK PERÇİNLİYORUZ”
 
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla dikilen fidanların sağlık çalışanları adına yaşatılacağını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir aradayız. Çevre hepimizin içinde yaşadığı bir ortam. Çevreyi sadece bir gün değil, her gün hatırlamalıyız, korumalıyız. Çevreyi bir güne değil, her güne sığdırmalıyız. Aslında bütün mesele doğayı sevmemiz. Bugün burada 3.121 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Bakanlık dönemimde enerji verimliliği konusuyla da çevre için büyük çalışmalar gerçekleştirdik. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 453 noktada çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz ve her alanda ağaçlandırma işlemi yapıyoruz. Böylelikle yeşille dostluğumuzu hayatımızın bir parçası olarak perçinliyoruz. 100 yılda bir gelen salgını büyük ölçüde atlatmış durumdayız. Bu süreçte sağlık çalışanlarımız bizlere çok güzel hizmetler yaptı. Biz de onlara layık olmaya çalışarak bu alanı sağlık çalışanlarımızın adına yaşatacağız. Bu anlamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” dedi.
 
“KARDEŞLİĞİMİZİ KALICI HALE GETİRİYORUZ”
 
Dikilen fidanlarla birlikte sağlık çalışanlarına olan vefanın da büyüyeceğini belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğanın korunması noktasında önemli kararlar aldı ve bunları uyguluyor. Bunları hepiniz biliyorsunuz. Ne kadar ağaçlandırma yapıldığını burada söylememize gerek yok. Şehrimizde 9 bin 42 olmak üzere kamuda ve özelde hizmet veren kahraman sağlık çalışanımız var ve bakanlığımız onları unutmadı. Onlar için fidan dikiyoruz ve böylelikle kardeşliğimizi, fedakârlığımızı kalıcı hale getiriyoruz. O ağaçlar büyüdükçe de her bir sağlık çalışanımızın yapmış olduğu fedakârlık, toplumumuzun gönlünde büyümeye devam edecek. Bir kez daha Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.