Kadın çiftçilere peynir yapımı öğretildi

YAŞAM 18.07.2018 - 09:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1919+ kez okundu.
 

Kadın çiftçilere peynir yapımı öğretildi

Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere yönelik, peynir yapımı uygulamalı olarak gösterildi.
Ünye İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere yönelik evde peynir yapımı eğitimi düzenlendi. Ünye Yunus Emre (Saca) Mahallesi’nde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon Şubesi personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Hatice İmamoğlu ve Tekniker Çiğdem Duyar'ın anlatımlarıyla gerçekleştirilen eğitime katılan kadın çiftçilere, peynir yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimde; süt sağım hijyeni, ahır hijyeni, gıdaların korunma yöntemleri, sağlıklı beslenme ve çeşitli tarımsal konularda da bilgiler verildi. Eğitimlerde kadın çiftçilerin, tarımsal alandaki yaşadıkları sorunlar dinlenerek soruları cevaplandırılıp karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Kadın çiftçileri tarafından memnuniyetle karşılanan eğitim faaliyeti değişik mahallelerde sürdürülmeye devam edilecek.  
Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere yönelik, peynir yapımı uygulamalı olarak gösterildi.

Ünye İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere yönelik evde peynir yapımı eğitimi düzenlendi.

Ünye Yunus Emre (Saca) Mahallesi’nde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon Şubesi personelleri Ziraat Yüksek Mühendisi Hatice İmamoğlu ve Tekniker Çiğdem Duyar'ın anlatımlarıyla gerçekleştirilen eğitime katılan kadın çiftçilere, peynir yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimde; süt sağım hijyeni, ahır hijyeni, gıdaların korunma yöntemleri, sağlıklı beslenme ve çeşitli tarımsal konularda da bilgiler verildi.

Eğitimlerde kadın çiftçilerin, tarımsal alandaki yaşadıkları sorunlar dinlenerek soruları cevaplandırılıp karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kadın çiftçileri tarafından memnuniyetle karşılanan eğitim faaliyeti değişik mahallelerde sürdürülmeye devam edilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.