İkisi Farklı Heykel

TURİZM (Ünye Kent) - Ünye Kent Gazetesi | 15.12.2020 - 00:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 3221+ kez okundu.
 

İkisi Farklı Heykel

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak; ''Türkiye’den kaçak yollarla İsrail’e götürülerek satılan Ana Tanrıça Kibele heykeli Amerika’dan Türkiye’ye getirildi haberinde bahsi geçen Kibele heykeliyle ilimizde bulunan Kibele heykeli tamamen farklıdır ve birbirleriyle alakası yoktur'' dedi
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Doğduğu topraklara hasret 60 yılın ardından Kybele, nihayet Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile Türkiye’de. Bu toprakların mirasına bir bir sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. Bu kapsamda ulusal basında da yer alan, ''Türkiye’den kaçak yollarla İsrail’e götürülerek satılan 1700 yıllık, bereketin sembolü, koruyucusu olduğuna inanılan ana tanrıça Kibele heykeli Amerika’dan Türkiye’ye getirildi'' haberi yanlış anlaşıldı. Birçok Ordulu vatandaş bahsedilen Ana Tanrıça Kibele heykelinin tarihi Kurul Kalesi'nde bulunan Kibele heykeli olduğunu zannederek, sosyal medya hesaplarından konuya tepki gösterdiler. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise, bahsedilen Kibele heykelinin Ordu'da bulunan Kibele heykeliyle bir alakası olmadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi; ''İkisi farklı heykeller. Bizim Kibele heykelimiz şu anda bilindiği üzere İstanbu'da ve restorasyonu bitmek üzere. Restorasyon işlemleri bitince doğduğu topraklar olan ilimize getirelecek'' dedi.   ''Geçtiğimiz haftalarda son hali paylaşılmıştı'' Şu an restorasyon işlemleri için İstanbul Arkeoloji Müzesi laboratuvarında bulunan ve 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen Ana Tanrıça Kibele heykelinin son hali uzun bir aradan sonra ilk kez kamuoyu ile paylaşılmıştı. Arkeolojik kazı başkanı Profesör Doktor Yücel Şenyurt, Kibele'nin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Kibele’nin İstanbul Arkeoloji Müzesi laboratuvarından herkese selamı var'' notunu düşmüştü. Konu hakkında açıklamalar yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise, ''Ana Tanrıça Kibele heykelimizin restorasyon çalışmaları çoğunlukla başarılı bir şekilde tamamlandı. Heykel üzerinde son rötuşlar yapılıyor. Tahminimizce Kibele heykelimiz önümüzdeki 1-2 ay içerisinde evine yani Ordu'muza dönecek. Biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. Kibele heykelini şu an için geçici olarak mevcut müzemizde sergileyeceğiz. Yerini ayarladık ve gerekli işlemleri tamamladık. Önümüzdeki bir ay içinde biz Kibele'mize, Kibele de evine kavuşmuş olacak'' ifadelerine yer vermişti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak; ''Türkiye’den kaçak yollarla İsrail’e götürülerek satılan Ana Tanrıça Kibele heykeli Amerika’dan Türkiye’ye getirildi haberinde bahsi geçen Kibele heykeliyle ilimizde bulunan Kibele heykeli tamamen farklıdır ve birbirleriyle alakası yoktur'' dedi
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Doğduğu topraklara hasret 60 yılın ardından Kybele, nihayet Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile Türkiye’de. Bu toprakların mirasına bir bir sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. Bu kapsamda ulusal basında da yer alan, ''Türkiye’den kaçak yollarla İsrail’e götürülerek satılan 1700 yıllık, bereketin sembolü, koruyucusu olduğuna inanılan ana tanrıça Kibele heykeli Amerika’dan Türkiye’ye getirildi'' haberi yanlış anlaşıldı. Birçok Ordulu vatandaş bahsedilen Ana Tanrıça Kibele heykelinin tarihi Kurul Kalesi'nde bulunan Kibele heykeli olduğunu zannederek, sosyal medya hesaplarından konuya tepki gösterdiler. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise, bahsedilen Kibele heykelinin Ordu'da bulunan Kibele heykeliyle bir alakası olmadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi; ''İkisi farklı heykeller. Bizim Kibele heykelimiz şu anda bilindiği üzere İstanbu'da ve restorasyonu bitmek üzere. Restorasyon işlemleri bitince doğduğu topraklar olan ilimize getirelecek'' dedi.
 
''Geçtiğimiz haftalarda son hali paylaşılmıştı''
Şu an restorasyon işlemleri için İstanbul Arkeoloji Müzesi laboratuvarında bulunan ve 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen Ana Tanrıça Kibele heykelinin son hali uzun bir aradan sonra ilk kez kamuoyu ile paylaşılmıştı. Arkeolojik kazı başkanı Profesör Doktor Yücel Şenyurt, Kibele'nin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Kibele’nin İstanbul Arkeoloji Müzesi laboratuvarından herkese selamı var'' notunu düşmüştü. Konu hakkında açıklamalar yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise, ''Ana Tanrıça Kibele heykelimizin restorasyon çalışmaları çoğunlukla başarılı bir şekilde tamamlandı. Heykel üzerinde son rötuşlar yapılıyor. Tahminimizce Kibele heykelimiz önümüzdeki 1-2 ay içerisinde evine yani Ordu'muza dönecek. Biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. Kibele heykelini şu an için geçici olarak mevcut müzemizde sergileyeceğiz. Yerini ayarladık ve gerekli işlemleri tamamladık. Önümüzdeki bir ay içinde biz Kibele'mize, Kibele de evine kavuşmuş olacak'' ifadelerine yer vermişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.