İİBF’li öğrenciler eğitim için Dışişleri Bakanlığı turu yaptı

EĞİTİM 24.05.2018 - 12:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1564+ kez okundu.
 

İİBF’li öğrenciler eğitim için Dışişleri Bakanlığı turu yaptı

Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi tarafından düzenlenen “Bakanlığın İşleyişi ve Diplomasi Süreci Hakkındaki Bilgilendirilme Semineri”ne Ordu Üniversitesi Ünye İİBF Diplomasi Kulübü üyeleri katıldı.
Fakültenin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Figen Taşkın Özgülşen ve aynı fakültenin öğrencileri olan Ordu Üniversitesi Diplomasi Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından düzenlenen eğitim gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’in de destek vermesiyle 23 öğrenci Ankara’ya seminer için gitti. Figen Taşkın Özgülşen, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim seminerinin bakanlığın İnsan Kaynakları Bölümü’nde görevli diplomatlar tarafından verildiğini söyledi. Eğitim gezisinde, diplomasinin merkezindeki işleyişini birebir görmeyi amaçladıklarını vurgulayan Özgülşen, “Ayrıca özellikle Kamu Yönetimi öğrencilerinin kamu idareciliğinin merkezi olan Ankara’da bürokrasinin havasını hmek bu gezinin önemli amaçlarındandı.” dedi. Üniversiteli gençler için verimli geçen eğitim semineri ve gezisine ilişkin Özgülşen şunları söyledi: “Maslahatgüzar ve üçüncü katip olan diplomatlar, öncelikle ülkemizdeki diplomatlık mesleğinin tarihi anlatarak seminere giriş yaptılar. Girişin arkasından öğrencilerimizin öğrenmek istediği ve merak ettiği mesleğin avantaj ve dezavantajlarından söz ettiler. Seminerin sonunda mesleğe giriş şartlarını söz ederek bu mesleğin onurlu bir meslek olduğunu anlattılar. Seminer programımızda olmamasına rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Metin Karaman’dan kurum hakkında bilgi aldık. Sadece üç yıllık geçmişi olan söz konusu kurumun ülkemizde önemli bir hizmeti yerine getirdiğini, bu kurumun İktisadi ve İdari Bilimler mezunları için çalışma imkanı olduğunu özellikle vurguladı. Gezi sonrası öğrenciler kamu idarecisi olmak için kat etmek zorunda oldukları yolun ve yüklenmek zorunda oldukları fedakarlıkların buna değeceğini htiler. Gezimizin en başında Anıtkabir ve Etnografya Müzelerini gezerek kültürel açıdan da doydular.”   
Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi tarafından düzenlenen “Bakanlığın İşleyişi ve Diplomasi Süreci Hakkındaki Bilgilendirilme Semineri”ne Ordu Üniversitesi Ünye İİBF Diplomasi Kulübü üyeleri katıldı.

Fakültenin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Figen Taşkın Özgülşen ve aynı fakültenin öğrencileri olan Ordu Üniversitesi Diplomasi Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından düzenlenen eğitim gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’in de destek vermesiyle 23 öğrenci Ankara’ya seminer için gitti.

Figen Taşkın Özgülşen, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim seminerinin bakanlığın İnsan Kaynakları Bölümü’nde görevli diplomatlar tarafından verildiğini söyledi.

Eğitim gezisinde, diplomasinin merkezindeki işleyişini birebir görmeyi amaçladıklarını vurgulayan Özgülşen, “Ayrıca özellikle Kamu Yönetimi öğrencilerinin kamu idareciliğinin merkezi olan Ankara’da bürokrasinin havasını hmek bu gezinin önemli amaçlarındandı.” dedi.

Üniversiteli gençler için verimli geçen eğitim semineri ve gezisine ilişkin Özgülşen şunları söyledi:

“Maslahatgüzar ve üçüncü katip olan diplomatlar, öncelikle ülkemizdeki diplomatlık mesleğinin tarihi anlatarak seminere giriş yaptılar. Girişin arkasından öğrencilerimizin öğrenmek istediği ve merak ettiği mesleğin avantaj ve dezavantajlarından söz ettiler. Seminerin sonunda mesleğe giriş şartlarını söz ederek bu mesleğin onurlu bir meslek olduğunu anlattılar. Seminer programımızda olmamasına rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Metin Karaman’dan kurum hakkında bilgi aldık. Sadece üç yıllık geçmişi olan söz konusu kurumun ülkemizde önemli bir hizmeti yerine getirdiğini, bu kurumun İktisadi ve İdari Bilimler mezunları için çalışma imkanı olduğunu özellikle vurguladı. Gezi sonrası öğrenciler kamu idarecisi olmak için kat etmek zorunda oldukları yolun ve yüklenmek zorunda oldukları fedakarlıkların buna değeceğini htiler. Gezimizin en başında Anıtkabir ve Etnografya Müzelerini gezerek kültürel açıdan da doydular.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.