Fiskobirlik’ten Fatsa’ya Yeni Yatırım

BÖLGE GÜNDEMİ 29.12.2020 - 23:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1907+ kez okundu.
 

Fiskobirlik’ten Fatsa’ya Yeni Yatırım

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin, Ordu Fatsa’da bulunan Bolaman tesislerinde yapımı devam eden yeni kırma fabrikasında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 7 milyon TL maliyetle son teknoloji kullanılarak yapılan tesis, yeni yılın ilk çeyreğinde faaliyete geçecek.
FİSKOBİRLİK tarafından Fatsa’da yapımına devam edilen yeni kırma fabrikasında ilk etapta 50 kişilik bir istihdamın sağlanması planlanıyor. Ordu-Samsun bölgesinde üretimi gerçekleştirilen fındıkların toplanarak işleneceği tesisin, yıllık 15 bin ton fındık kırma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. 2021 yılı fındık sezonunda tam kapasite çalışmaya başlayacak olan fabrikanın, yapımının 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağı belirtilirken, Mart ayında ilk kırım işlemlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.     HEDEF YILDA 10 BİN TON FINDIK     Yapımına devam edilen fabrikayı ziyaret ederek bilgiler alan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, konu ile ilgili açıklama yaptı. İlk planda hedeflerinin, bu fabrikada yılda 10 bin ton fındık işlemek olduklarını belirten Bayraktar, yeni fabrikada, özellikle Ordu ve Samsun bölgesinde toplanan fındıkların işleneceğini dile getirdi. Bayraktar, hem üretici hem tüketici odaklı çalışmalara devam edileceğinin altını çizdi. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar açıklamasında; ‘’ Fatsa'da yapımına devam edilen yeni kırma fabrikamızı ziyaret ederek, çalışmalar ile ilgili bilgiler aldık. İnşallah 2021 yılı ilk çeyreğinde fabrikamızı bitirip faaliyete geçireceğiz. Yıllık 15 bin ton fındık kırma kapasitesine sahip olacak fabrikamızda hedeflediğimiz istihdam sayısı ise ilk etapta 50 kişi.  Ordu-Samsun bölgesinde Fiskobirlik'e artan talep doğrultusunda yapımını gerçekleştirdiğimiz fabrikamız, üretici ve ortaklarımıza daha iyi hizmet sağlamak ve beklentilerini karşılamak noktasında bizler için oldukça önemli. Üreticilerimizden aldığımız gücü, doğru ve verimli bir şekilde kullanarak tüketicilerimize en iyiyi sunmaya, tüketicilerimizden aldığımız olumlu dönüşler neticesinde de tekrar üreticilerimize fayda sağlayacak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.     Yeni fabrikanın stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Bayraktar; ‘’ Bu yeni tesisi bu bölgede yapmamız stratejik açıdan da önemli. Fatsa, Ordu-Samsun hattında fındık üretim alanlarının ortası. Bu havza fındık üretiminin yoğun yapıldığı bir bölge. Burada üreticilerimizden gelen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu yatırımı gerçekleştirdik. Böyle devam edersek ilerleyen süreçte Ordu-Samsun bölgesinde yeni yatırımlarımız da olacaktır. Önceliğimiz her zaman üreticilerimiz. Ürünlerini en iyi şartlarda alarak işleyip, katma değer sağlamak ve sonrasında fındığımıza ve üreticilerimize hak ettiği değeri kazandırmak nihai hedefimiz. Bu yolda çalışmalarımız aralıksız devam edecek.’’ Dedi.  
Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin, Ordu Fatsa’da bulunan Bolaman tesislerinde yapımı devam eden yeni kırma fabrikasında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 7 milyon TL maliyetle son teknoloji kullanılarak yapılan tesis, yeni yılın ilk çeyreğinde faaliyete geçecek.

FİSKOBİRLİK tarafından Fatsa’da yapımına devam edilen yeni kırma fabrikasında ilk etapta 50 kişilik bir istihdamın sağlanması planlanıyor. Ordu-Samsun bölgesinde üretimi gerçekleştirilen fındıkların toplanarak işleneceği tesisin, yıllık 15 bin ton fındık kırma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. 2021 yılı fındık sezonunda tam kapasite çalışmaya başlayacak olan fabrikanın, yapımının 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağı belirtilirken, Mart ayında ilk kırım işlemlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

 

HEDEF YILDA 10 BİN TON FINDIK

 

 

Yapımına devam edilen fabrikayı ziyaret ederek bilgiler alan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, konu ile ilgili açıklama yaptı. İlk planda hedeflerinin, bu fabrikada yılda 10 bin ton fındık işlemek olduklarını belirten Bayraktar, yeni fabrikada, özellikle Ordu ve Samsun bölgesinde toplanan fındıkların işleneceğini dile getirdi. Bayraktar, hem üretici hem tüketici odaklı çalışmalara devam edileceğinin altını çizdi. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar açıklamasında; ‘’ Fatsa'da yapımına devam edilen yeni kırma fabrikamızı ziyaret ederek, çalışmalar ile ilgili bilgiler aldık. İnşallah 2021 yılı ilk çeyreğinde fabrikamızı bitirip faaliyete geçireceğiz. Yıllık 15 bin ton fındık kırma kapasitesine sahip olacak fabrikamızda hedeflediğimiz istihdam sayısı ise ilk etapta 50 kişi.  Ordu-Samsun bölgesinde Fiskobirlik'e artan talep doğrultusunda yapımını gerçekleştirdiğimiz fabrikamız, üretici ve ortaklarımıza daha iyi hizmet sağlamak ve beklentilerini karşılamak noktasında bizler için oldukça önemli. Üreticilerimizden aldığımız gücü, doğru ve verimli bir şekilde kullanarak tüketicilerimize en iyiyi sunmaya, tüketicilerimizden aldığımız olumlu dönüşler neticesinde de tekrar üreticilerimize fayda sağlayacak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

 

 

Yeni fabrikanın stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiren Bayraktar; ‘’ Bu yeni tesisi bu bölgede yapmamız stratejik açıdan da önemli. Fatsa, Ordu-Samsun hattında fındık üretim alanlarının ortası. Bu havza fındık üretiminin yoğun yapıldığı bir bölge. Burada üreticilerimizden gelen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu yatırımı gerçekleştirdik. Böyle devam edersek ilerleyen süreçte Ordu-Samsun bölgesinde yeni yatırımlarımız da olacaktır. Önceliğimiz her zaman üreticilerimiz. Ürünlerini en iyi şartlarda alarak işleyip, katma değer sağlamak ve sonrasında fındığımıza ve üreticilerimize hak ettiği değeri kazandırmak nihai hedefimiz. Bu yolda çalışmalarımız aralıksız devam edecek.’’ Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.