Fındığı “don” vurdu

EKONOMİ 20.04.2018 - 10:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1947+ kez okundu.
 

Fındığı “don” vurdu

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, 15-16 Nisan tarihinde meydana gelen zirai don olayından Ünye’nin bazı mahallelerinin etkilendiğini, yer yer zirai don nedeniyle hasar olduğunu söyledi.
Karadeniz Bölgesi’nin yeşil altını olarak adlandırılan fındık ürünüyle ilgili olarak Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bu yıl sahil kesiminde fındık rekoltesinin yok denecek düzeyde olduğunu, orta ve yüksek kesimde ise zirai don hadisesinin yaşandığını söyledi. Zirai donun verdiği hasarın ileriki günlerde daha net ortaya çıkacağını belirten Sarıkahraman, “Bizim en tehlikeli ayımız Nisan ayı. Fındıkların tam meyveye dönüştüğü bir dönem. Ünye genelindeki zararı, Ordu bölgesindeki zararı, Giresun ve Trabzon’da ve Giresun’da zararı bilgi edindikçe kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.   15-16 Nisan tarihinde gerçekleşen kırağı yağışı fındıkta hasara neden oldu. -“Ciddi şekilde kırağı yanığı meydana geldi”- Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, sahil kesiminde fındık rekoltesinin yok denecek düzeyde olduğunu, orta ve yüksek kesimde ise zirai don hadisesinin yaşandığını belirterek, zirai donun verdiği hasarın ileriki günlerde daha net ortaya çıkacağını ifade etti. Sarıkahraman, “2 ve 3 Mart gecesinde meydana gelen zirai don olayından dolayı Fatih, Beylerce mıntıkasında gözle görülür bir şekilde kırağı yanığı oluşmuştu. Bunu hafif bir şekilde atlattık derken, 15-16 Nisan tarihlerinde bölgemizde genelinde bir koridor şeklinde çok daha ciddi şekilde kırağı yanığı meydana geldi. Çaybaşı etekleri dahil, özellikle ırmak kenarlarında, düz olan arazilerde, düz vadilerde ki özellikle Yavi, Beylerce, Taşça, Fatih, Meydan, İnkur, Yeşilkent, Hanyanı, Çiğdem bölgelerinin zarar gördüğü bilgisi bize ulaştı. Tabi bu şuan için bize ulaşan bilgiler, arkadaşlarımız sahada incelemelerde bulundukça, üreticilerimizle iletişim kurdukça bu miktar daha net ortaya çıkacaktır. Ama bu kırağı yanığı bu mahallelerde komple bir hasara değil lokal hasar verdi.” dedi. -“En tehlikeli ayımız Nisan ayı”- Sahil bandında fındık olmadığını yukarılarda ise zirai don olayının zarar verdiğini ifade den Osman Sarıkahraman, “Bizim en tehlikeli ayımız Nisan ayı. Fındıkların tam meyveye dönüştüğü bir dönem. Ünye genelindeki zararı, Ordu bölgesindeki zararı, Giresun ve Trabzon’da ve Giresun’da zararı bilgi edindikçe kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuştu.  
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, 15-16 Nisan tarihinde meydana gelen zirai don olayından Ünye’nin bazı mahallelerinin etkilendiğini, yer yer zirai don nedeniyle hasar olduğunu söyledi.

Karadeniz Bölgesi’nin yeşil altını olarak adlandırılan fındık ürünüyle ilgili olarak Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bu yıl sahil kesiminde fındık rekoltesinin yok denecek düzeyde olduğunu, orta ve yüksek kesimde ise zirai don hadisesinin yaşandığını söyledi.

Zirai donun verdiği hasarın ileriki günlerde daha net ortaya çıkacağını belirten Sarıkahraman, “Bizim en tehlikeli ayımız Nisan ayı. Fındıkların tam meyveye dönüştüğü bir dönem. Ünye genelindeki zararı, Ordu bölgesindeki zararı, Giresun ve Trabzon’da ve Giresun’da zararı bilgi edindikçe kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

 

15-16 Nisan tarihinde gerçekleşen kırağı yağışı fındıkta hasara neden oldu.

-“Ciddi şekilde kırağı yanığı meydana geldi”-

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, sahil kesiminde fındık rekoltesinin yok denecek düzeyde olduğunu, orta ve yüksek kesimde ise zirai don hadisesinin yaşandığını belirterek, zirai donun verdiği hasarın ileriki günlerde daha net ortaya çıkacağını ifade etti.

Sarıkahraman, “2 ve 3 Mart gecesinde meydana gelen zirai don olayından dolayı Fatih, Beylerce mıntıkasında gözle görülür bir şekilde kırağı yanığı oluşmuştu. Bunu hafif bir şekilde atlattık derken, 15-16 Nisan tarihlerinde bölgemizde genelinde bir koridor şeklinde çok daha ciddi şekilde kırağı yanığı meydana geldi. Çaybaşı etekleri dahil, özellikle ırmak kenarlarında, düz olan arazilerde, düz vadilerde ki özellikle Yavi, Beylerce, Taşça, Fatih, Meydan, İnkur, Yeşilkent, Hanyanı, Çiğdem bölgelerinin zarar gördüğü bilgisi bize ulaştı. Tabi bu şuan için bize ulaşan bilgiler, arkadaşlarımız sahada incelemelerde bulundukça, üreticilerimizle iletişim kurdukça bu miktar daha net ortaya çıkacaktır. Ama bu kırağı yanığı bu mahallelerde komple bir hasara değil lokal hasar verdi.” dedi.

-“En tehlikeli ayımız Nisan ayı”-

Sahil bandında fındık olmadığını yukarılarda ise zirai don olayının zarar verdiğini ifade den Osman Sarıkahraman, “Bizim en tehlikeli ayımız Nisan ayı. Fındıkların tam meyveye dönüştüğü bir dönem. Ünye genelindeki zararı, Ordu bölgesindeki zararı, Giresun ve Trabzon’da ve Giresun’da zararı bilgi edindikçe kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.