Fatsalı Balıkçılara Modern Bir Ortam Hazırlanıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 03.06.2021 - 15:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2553+ kez okundu.
 

Fatsalı Balıkçılara Modern Bir Ortam Hazırlanıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsalı balıkçılara verdiği sözü yerine getiriyor.
        Daha öncesinde birtakım incelemelerde bulunmak üzere Fatsa ilçesi balıkçı barınağına giden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, buranın daha modernize ve işlevsel hale getirilmesi için Fatsalı balıkçılara söz vermişti. İnceleme sonrasında da açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Fatsa Balıkçı Barınağında bir takım kaçak yapılaşmaların olduğunu gözlemledik. Bunlar Fatsa’mıza yakışmayan yapılar. Bu yapıları buradan hemen temizleyeceğiz. Fatsa Balıkçı Barınağı şık ve modern bir barınak haline gelecek” ifadelerini kullanmıştı.         İncelemeler sonrası Başkan Güler burada çalışma başlatılması için ekiplerini harekete geçirmişti. Çalışmalar ilk olarak kaçak yapıların yıkılmasıyla başlatıldı. Daha sonrasında ekipler görüntü kirliliğine de sebebiyet veren kaçak yapıların yerine 30 adet ahşap kulübe inşasına başladı.         Balıkçı esnafının barınma ve depolama ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan kulübelerden bu zamana kadar 21 adetinin inşası tamamlandı. Geriye kalan 9 adet kulübe de yapılıp bölge mimarisine uygun 30 adet kulübenin inşası tamamlanarak Fatsalı balıkçılara modern ve işlevsel bir alan kazandırılacak.         “BALIKÇILARIMIZA KULLANIŞLI VE VERİMLİ BİR YER BIRAKMIŞ OLACAĞIZ”       Fatsa Balıkçı Barınağının atıl görüntüsünün rahatsız edici olduğu ve buranın Ordu’ya yakışmadığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Balıkçılarımızın böyle bir ortamda değil de daha modern ve işlevsel bir yerde çalışması, barınması ve depolama yapabilmesi için bölge mimarisine uygun yeni kulübelerin inşasına başladık. Burası tamamlandığında balıkçılarımıza kullanışlı ve verimli bir yer bırakmış olacağız” dedi.         Başkan Güler konuşmasına şöyle devam etti:       “Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Fatsa ilçemizi ziyaret etmiştik. Ziyaretlerimizden biri de Fatsalı balıkçılarımızın kullandığı balıkçı barınağı olmuştu. Burada yaptığımız gözlemler sonucunda aktif kullanılmasına rağmen buranın âtıl bir görünümünün olduğu gördük. Böyle bir yerin şehrimizde bulunması ise bizi rahatsız ederek harekete geçirdi. Balıkçılarımızın böyle bir ortamda değil de daha modern ve işlevsel bir yerde çalışması, barınması ve depolama yapabilmesi için bölge mimarisine uygun yeni kulübelerin inşasına başladık. Burası tamamlandığında balıkçılarımıza kullanışlı ve verimli bir yer bırakmış olacağız. Şimdiden tüm Fatsalı balıkçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum”        
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsalı balıkçılara verdiği sözü yerine getiriyor.

 

 

 

 

Daha öncesinde birtakım incelemelerde bulunmak üzere Fatsa ilçesi balıkçı barınağına giden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, buranın daha modernize ve işlevsel hale getirilmesi için Fatsalı balıkçılara söz vermişti. İnceleme sonrasında da açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Fatsa Balıkçı Barınağında bir takım kaçak yapılaşmaların olduğunu gözlemledik. Bunlar Fatsa’mıza yakışmayan yapılar. Bu yapıları buradan hemen temizleyeceğiz. Fatsa Balıkçı Barınağı şık ve modern bir barınak haline gelecek” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

İncelemeler sonrası Başkan Güler burada çalışma başlatılması için ekiplerini harekete geçirmişti. Çalışmalar ilk olarak kaçak yapıların yıkılmasıyla başlatıldı. Daha sonrasında ekipler görüntü kirliliğine de sebebiyet veren kaçak yapıların yerine 30 adet ahşap kulübe inşasına başladı.

 

 

 

 

Balıkçı esnafının barınma ve depolama ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan kulübelerden bu zamana kadar 21 adetinin inşası tamamlandı. Geriye kalan 9 adet kulübe de yapılıp bölge mimarisine uygun 30 adet kulübenin inşası tamamlanarak Fatsalı balıkçılara modern ve işlevsel bir alan kazandırılacak.

 

 

 

 

“BALIKÇILARIMIZA KULLANIŞLI VE VERİMLİ BİR YER BIRAKMIŞ OLACAĞIZ”

 

 

 

Fatsa Balıkçı Barınağının atıl görüntüsünün rahatsız edici olduğu ve buranın Ordu’ya yakışmadığını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Balıkçılarımızın böyle bir ortamda değil de daha modern ve işlevsel bir yerde çalışması, barınması ve depolama yapabilmesi için bölge mimarisine uygun yeni kulübelerin inşasına başladık. Burası tamamlandığında balıkçılarımıza kullanışlı ve verimli bir yer bırakmış olacağız” dedi.

 

 

 

 

Başkan Güler konuşmasına şöyle devam etti:

 

 

 

“Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Fatsa ilçemizi ziyaret etmiştik. Ziyaretlerimizden biri de Fatsalı balıkçılarımızın kullandığı balıkçı barınağı olmuştu. Burada yaptığımız gözlemler sonucunda aktif kullanılmasına rağmen buranın âtıl bir görünümünün olduğu gördük. Böyle bir yerin şehrimizde bulunması ise bizi rahatsız ederek harekete geçirdi. Balıkçılarımızın böyle bir ortamda değil de daha modern ve işlevsel bir yerde çalışması, barınması ve depolama yapabilmesi için bölge mimarisine uygun yeni kulübelerin inşasına başladık. Burası tamamlandığında balıkçılarımıza kullanışlı ve verimli bir yer bırakmış olacağız. Şimdiden tüm Fatsalı balıkçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum”

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.