Büyükşehir Cam Sanatını Yaşatıyor

YAŞAM 03.02.2021 - 11:45, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1656+ kez okundu.
 

Büyükşehir Cam Sanatını Yaşatıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesinin cam sanatının yaşatılmasına ve gelişmesine katkı sağlamak için düzenlediği cam kursu pandemi nedeni ile verilen aranın ardından yeniden başladı.
      Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz el sanatları kurslarından biri olan cam kursu pandemi nedeni ile verilen aranın ardından eğitimlere tekrar başladı. Cam sanatının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan Ordu Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ücretsiz cam kursu, aynı zamanda atölyesinde bulunan malzemeleri ile Türkiye’nin sayılı cam işleme atölyelerinden biri olarak kabul ediliyor.   Kursiyerlerin kullandığı tüm ana malzemelerin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı kursa, vatandaşlar yoğun talep gösteriyor. Her kursiyere özel cam işleme ocağı imkânı sağlanan eğitim kapsamında kursiyerlere camdan boncuk, takı, süs eşyası, çeşitli figürler tasarlama eğitimi veriliyor.   KURSA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR   Cam kursu eğitmeni Yasemin Kurt, cam sanatına ilgi duyan ve kursa katılmak isteyenlerin sayısının her yıl arttığını ifade ederek, "Gerek ana malzemeler gerekse atölyede bulunan cam ocakları kapasitesi ile Türkiye’nin sayılı cam atölyelerinden birisiyiz. 2020 yılında açılan ancak tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeni ile eğitimlerimize ara verdik. Ancak alınan tedbirler ve uyguladığımız sıkı güvenlik önlemleri ile derslere yeniden başladık” dedi.   Cam sanatının yaşatılması ve geliştirilmesini amaçladıklarına söyleyen Kurt, "Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının yeni bünyesine kattığı Alevde Cam İşleme Kursu'muz yeni açılmasına karşın yoğun ilgi görüyor. Burada öncelikle camdan boncuk yapmayı, daha sonra yaptıkları boncuktan çeşitli takı ve süs eşyası tasarlamayı öğretiyoruz. Cam işleme sanatında ilerleyen kursiyerlerimiz camdan çeşitli figürler tasarlıyor. Sene sonunda katılan tüm kursiyerlerimizin yapmış olduğu ürünlerden sergi hazırlayıp, katılımcılarımıza sertifika veriyoruz. Cam sanatı ile ilgilenen herkesi kursumuza bekliyoruz" diye konuştu.   Öte yandan geçtiğimiz hafta başlayan Cam Sanat Atölyesi kursularına başvurular, ORMEK merkezlerinde devam ediyor. Başvuruda bulunacak kursiyerlerin 13 yaşından büyük olması gerekiyor.​            
Ordu Büyükşehir Belediyesinin cam sanatının yaşatılmasına ve gelişmesine katkı sağlamak için düzenlediği cam kursu pandemi nedeni ile verilen aranın ardından yeniden başladı.

 

 

 

Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz el sanatları kurslarından biri olan cam kursu pandemi nedeni ile verilen aranın ardından eğitimlere tekrar başladı. Cam sanatının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan Ordu Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ücretsiz cam kursu, aynı zamanda atölyesinde bulunan malzemeleri ile Türkiye’nin sayılı cam işleme atölyelerinden biri olarak kabul ediliyor.

 

Kursiyerlerin kullandığı tüm ana malzemelerin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı kursa, vatandaşlar yoğun talep gösteriyor. Her kursiyere özel cam işleme ocağı imkânı sağlanan eğitim kapsamında kursiyerlere camdan boncuk, takı, süs eşyası, çeşitli figürler tasarlama eğitimi veriliyor.

 

KURSA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Cam kursu eğitmeni Yasemin Kurt, cam sanatına ilgi duyan ve kursa katılmak isteyenlerin sayısının her yıl arttığını ifade ederek, "Gerek ana malzemeler gerekse atölyede bulunan cam ocakları kapasitesi ile Türkiye’nin sayılı cam atölyelerinden birisiyiz. 2020 yılında açılan ancak tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeni ile eğitimlerimize ara verdik. Ancak alınan tedbirler ve uyguladığımız sıkı güvenlik önlemleri ile derslere yeniden başladık” dedi.

 

Cam sanatının yaşatılması ve geliştirilmesini amaçladıklarına söyleyen Kurt, "Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının yeni bünyesine kattığı Alevde Cam İşleme Kursu'muz yeni açılmasına karşın yoğun ilgi görüyor. Burada öncelikle camdan boncuk yapmayı, daha sonra yaptıkları boncuktan çeşitli takı ve süs eşyası tasarlamayı öğretiyoruz. Cam işleme sanatında ilerleyen kursiyerlerimiz camdan çeşitli figürler tasarlıyor. Sene sonunda katılan tüm kursiyerlerimizin yapmış olduğu ürünlerden sergi hazırlayıp, katılımcılarımıza sertifika veriyoruz. Cam sanatı ile ilgilenen herkesi kursumuza bekliyoruz" diye konuştu.

 

Öte yandan geçtiğimiz hafta başlayan Cam Sanat Atölyesi kursularına başvurular, ORMEK merkezlerinde devam ediyor. Başvuruda bulunacak kursiyerlerin 13 yaşından büyük olması gerekiyor.​

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.