Bir hainlik daha ortaya çıktı

ASAYİŞ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.07.2018 - 22:24, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1700+ kez okundu.
 

Bir hainlik daha ortaya çıktı

15-16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaçırma ve suikast planında yer alan Su altı Taarruz Birlikleri’ne (SAT) bağlı askerlerin Ordulu darbeci yüzbaşı Özay Cödel tarafından seçildiği ileri sürüldü.
Türkiye, 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe teşebbüsü yaşarken, en kritik yerlerden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te tatil yapmakta olduğu Grand Yazıcı Club Turban Oteli’ydi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaçırma ve suikast planı, darbeden bir hafta önce 8 Temmuz’da, Ankara’daki bir villada yapılan toplantıda yapıldı. Erdoğan’ı kaçırma ve suikast için MAK, Özel Kuvvetler ve SAT’a bağlı 3 ekip görevlendirildi. Telsiz iletişiminde Özel Kuvvetler ve SAT ekibi ‘Barbaros’, MAK ekibi ise ‘Kartal’ kodunu kullandı. Ekip, 15 Temmuz’da saat 20.00’de Atatürk Havalimanı askeri portunda bir araya geldi ve sonra Çiğli Ana Jet Üssü’ne geçti. Darbeci askerlerin nakli 3 helikopterle sağlandı. ‘Cougar’ tipi iki helikopter si, İzmir 3. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na, Skorsky de İstanbul 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na aitti. MAK personelinin Taner Berber, Özel Kuvvetler personelinin Şükrü Seymen, SAT personelinin ise şüpheli Ordulu eski yüzbaşı Özay Cödel tarafından seçildiği ortaya çıktı. Operasyonu Genelkurmay Hedef Analiz Yönetim Başkanı darbeci Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş yönetti. Suikast timinin harekete geçmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı başyaveri olan Ali Yazıcı gece yarısı Çiğli 2. Ana Jet Üssü’ne gelerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelin adresini ve ismini Sönmezateş’a verdi. Adresi alan darbeciler operasyona başladı ve 23 darbeci asker helikopterden otel bahçesine iniş yaptı. 16 Temmuz gecesi saat 03.30 civarında otel bahçesine giren darbeciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı villayı aramaya başladılar.  2 polis şehit düştü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın otelden kısa bir süre öce ayrıldığından haberi olmayan darbeciler, güvenlik amacıyla otelde kalan Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli polis memurlarıyla karşılaştılar. Çıkan çatışmada biri Cumhurbaşkanı koruma polisi olmak üzere iki polis şehit oldu  Fare gibi kaçtılar  Erdoğan’ın otelde bulunmadığınıöğrenen darbeciler, daha sonra otelden ayrılarak içmeler mevkiindeki ormanlık alana kaçtılar. Darbenin bastırılmasının ardından hainlere yönelik operasyon başlatıldı. Marmaris’teki İçmeler mevkii ile Ula İlçesine bağlı Akyaka, Akçapınar, Şirinköy mahallelerindeki 50 kilometrelik alan 17 gün boyunca karış karış tarandı. Menfeze girdiler  Suikast girişiminde görev aldıkları belirlenen MAK ve SAT timlerinden 37 hainin 36’sı farklı noktalarda yakalandı. Zekeriya Kuzu’nun aralarında bulunduğu bir grup da, saklandıkları menfezde kıskıvrak ele geçirildi.  
15-16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaçırma ve suikast planında yer alan Su altı Taarruz Birlikleri’ne (SAT) bağlı askerlerin Ordulu darbeci yüzbaşı Özay Cödel tarafından seçildiği ileri sürüldü.

Türkiye, 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe teşebbüsü yaşarken, en kritik yerlerden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te tatil yapmakta olduğu Grand Yazıcı Club Turban Oteli’ydi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kaçırma ve suikast planı, darbeden bir hafta önce 8 Temmuz’da, Ankara’daki bir villada yapılan toplantıda yapıldı. Erdoğan’ı kaçırma ve suikast için MAK, Özel Kuvvetler ve SAT’a bağlı 3 ekip görevlendirildi. Telsiz iletişiminde Özel Kuvvetler ve SAT ekibi ‘Barbaros’, MAK ekibi ise ‘Kartal’ kodunu kullandı. Ekip, 15 Temmuz’da saat 20.00’de Atatürk Havalimanı askeri portunda bir araya geldi ve sonra Çiğli Ana Jet Üssü’ne geçti. Darbeci askerlerin nakli 3 helikopterle sağlandı. ‘Cougar’ tipi iki helikopter si, İzmir 3. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na, Skorsky de İstanbul 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na aitti. MAK personelinin Taner Berber, Özel Kuvvetler personelinin Şükrü Seymen, SAT personelinin ise şüpheli Ordulu eski yüzbaşı Özay Cödel tarafından seçildiği ortaya çıktı.

Operasyonu Genelkurmay Hedef Analiz Yönetim Başkanı darbeci Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş yönetti. Suikast timinin harekete geçmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı başyaveri olan Ali Yazıcı gece yarısı Çiğli 2. Ana Jet Üssü’ne gelerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelin adresini ve ismini Sönmezateş’a verdi. Adresi alan darbeciler operasyona başladı ve 23 darbeci asker helikopterden otel bahçesine iniş yaptı. 16 Temmuz gecesi saat 03.30 civarında otel bahçesine giren darbeciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı villayı aramaya başladılar. 

2 polis şehit düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın otelden kısa bir süre öce ayrıldığından haberi olmayan darbeciler, güvenlik amacıyla otelde kalan Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli polis memurlarıyla karşılaştılar. Çıkan çatışmada biri Cumhurbaşkanı koruma polisi olmak üzere iki polis şehit oldu 

Fare gibi kaçtılar 

Erdoğan’ın otelde bulunmadığınıöğrenen darbeciler, daha sonra otelden ayrılarak içmeler mevkiindeki ormanlık alana kaçtılar. Darbenin bastırılmasının ardından hainlere yönelik operasyon başlatıldı. Marmaris’teki İçmeler mevkii ile Ula İlçesine bağlı Akyaka, Akçapınar, Şirinköy mahallelerindeki 50 kilometrelik alan 17 gün boyunca karış karış tarandı.

Menfeze girdiler 

Suikast girişiminde görev aldıkları belirlenen MAK ve SAT timlerinden 37 hainin 36’sı farklı noktalarda yakalandı. Zekeriya Kuzu’nun aralarında bulunduğu bir grup da, saklandıkları menfezde kıskıvrak ele geçirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.