Bir Haftada 40 Yangın Çıktı!

BÖLGE GÜNDEMİ 04.01.2021 - 22:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1489+ kez okundu.
 

Bir Haftada 40 Yangın Çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yusuf Çınkıl, son zamanlarda farklı bölgelerde çıkan yangınların özellikle söndüğü zannedilen közlerin yeniden alevlenmesiyle çıktığını söyledi.
Bahçe Temizliği İçin Ateş Yakmayın   Ordu genelinde ve ilçelerinde son zamanlarda çıkan ormanlık alanlardaki yangınlarla alakalı Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanı Yusuf Çınkıl açıklamalarda bulundu. Çınkıl, "En ufak söndüğünü zannetiğimiz közler, yeniden alevlenerek yangına neden oluyor. Burada vatandaşlarımızın hassasiyet göstererek tek bir kıvılcımın bile sönmeden yanından ayrılmamalarını istiyorum." dedi.   YAKMAK TEMİZLİK DEĞİL YAŞAMA SON VERMEK Ordu genelinde vatandaşların bahçe temizliği ve dikkat etmemelerinden dolayı çıkan yaklaşık 40 yangına müdahale edildiğini söyleyen daire başkanı Çınkıl," Havaların sıcak ve kurak gitmesiyle birlikte bunun yanında pandeminin (salgın) de etkisiyle vatandaşlarımız zamanlarını evlerinde ve bahçelerinde geçiriyorlar. Tabi bahçelerinde temizlik amaçlı topladıkları otlar, kuru yapraklar ve ağaç dalları gibi bahçe artıklarını temizlik amaçlı orman kenarlarında yakıyorlar. Tabi bunun neticesinde de otların kuru olmasından dolayı çok hızlı alev alıyor. Ardından kontrol dışına çıkılabiliyor.  Özellikle vatandaşlarımızdan ricamız bahçelerdeki atıkları yakmayalım. Orada sadece ateşle temizlik yapılmıyor, aksine diğer canlılarımızın da yaşamlarına son vermiş oluyorsunuz." diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yusuf Çınkıl, son zamanlarda farklı bölgelerde çıkan yangınların özellikle söndüğü zannedilen közlerin yeniden alevlenmesiyle çıktığını söyledi.

Bahçe Temizliği İçin Ateş Yakmayın
 

Ordu genelinde ve ilçelerinde son zamanlarda çıkan ormanlık alanlardaki yangınlarla alakalı Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanı Yusuf Çınkıl açıklamalarda bulundu. Çınkıl, "En ufak söndüğünü zannetiğimiz közler, yeniden alevlenerek yangına neden oluyor. Burada vatandaşlarımızın hassasiyet göstererek tek bir kıvılcımın bile sönmeden yanından ayrılmamalarını istiyorum." dedi.
 

YAKMAK TEMİZLİK DEĞİL YAŞAMA SON VERMEK

Ordu genelinde vatandaşların bahçe temizliği ve dikkat etmemelerinden dolayı çıkan yaklaşık 40 yangına müdahale edildiğini söyleyen daire başkanı Çınkıl," Havaların sıcak ve kurak gitmesiyle birlikte bunun yanında pandeminin (salgın) de etkisiyle vatandaşlarımız zamanlarını evlerinde ve bahçelerinde geçiriyorlar. Tabi bahçelerinde temizlik amaçlı topladıkları otlar, kuru yapraklar ve ağaç dalları gibi bahçe artıklarını temizlik amaçlı orman kenarlarında yakıyorlar. Tabi bunun neticesinde de otların kuru olmasından dolayı çok hızlı alev alıyor. Ardından kontrol dışına çıkılabiliyor.  Özellikle vatandaşlarımızdan ricamız bahçelerdeki atıkları yakmayalım. Orada sadece ateşle temizlik yapılmıyor, aksine diğer canlılarımızın da yaşamlarına son vermiş oluyorsunuz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.