Balıkçılar, “Vira Bismillah” dedi

BÖLGE GÜNDEMİ 02.09.2018 - 10:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1653+ kez okundu.
 

Balıkçılar, “Vira Bismillah” dedi

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, balıkçılardan sürdürülebilir bir avcılık için kurallara uyulmasını isterken, balıkçılar ilk günde en çok palamut avladı.   Av yasağının sona ermesini dört gözle bekleyen balıkçılar, yasağın sona ermesiyle birlikte 1 Eylül 2018’in ilk saatlerinde Ünye, Gülyalı, Kumbaşı, Kışlaönü, Kacalı, Mersinköyü, Medreseönü, Yalıköy,  Bolaman ve Fatsa balıkçı barınaklarından gırgır tekneleriyle hareket ederek, denize ağlarını bıraktı. -En çok palamut avlandı- Denize ağların bırakılmasının ardından "Vira Bismillah" diyerek ağlarını toplayan balıkçılar av yasağının kalktığı ilk günde en çok palamut avladı. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, balıkçılardan sürdürülebilir bir avcılık için kurallara uyulmasını istedi. Balıkçılara bereketli sezon dileyen Yılmaz, şöyle konuştu: “Avcılık yapan tüm balıkçılarımızın sürdürülebilir bir balıkçılık için av yasaklarına uymaları gerekmektedir. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. Amacımız günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır. Bütün balıkçılarımızın bereketli, bol kazançlı ve işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum." -“Ünye’de bol av olmadı”- Balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte yavaş yavaş yeni dönemin mahsulleri tezgahlara inmeye başladı. İlk gün balık bereketinin az olması tezgahlara yansıdı. Ünyeli balıkçı Ufuk Taslı, av yasağının bitmesiyle birlikte tezgahlarda balık türlerinin az da olsa yerini aldığını söyledi. İlk gün tezgahlara bol ürün gelmediğini belirten Taslı, “1 Eylül 2018 itibariyle av yasağı kalktı. İstanbul balıkçılarının söylemlerine göre balığın bol olduğu söyleniyor. Ama bu gece Ünye’mizde pek bol bir avcılık olmadı. Zaten gece yarısından sonra denize açılan kayıkların av sahasına gidip gelmesi uzun sürdü. Şuan için bir bolluk yok gibi gözüküyor. Ama zamana ihtiyacımız var. Bir hafta on güne kadar durum netleşir.” dedi. -Balık fiyatları- Taslı, balık fiyatlarının geçen seneye göre ilk gün olmasına rağmen aynı olduğunu da belirterek, fiyatlara ilişkin şu bilgiyi verdi: “Şuan sadece istavrit, çinekop ve palamut balıkları yakalandı. Geçen seneye göre fiyatlar yine aynı düzeyde. İstavrit 10 -20 lira arasında, palamutlar 10 lira, mezgit 10 - 25 lira arasında. Balık bollaşırsa fiyat düşer. Bugün Ünye’de bol balık yok ama ilerleyen günlerde olacağına inanıyoruz.”    
Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, balıkçılardan sürdürülebilir bir avcılık için kurallara uyulmasını isterken, balıkçılar ilk günde en çok palamut avladı.

 

Av yasağının sona ermesini dört gözle bekleyen balıkçılar, yasağın sona ermesiyle birlikte 1 Eylül 2018’in ilk saatlerinde Ünye, Gülyalı, Kumbaşı, Kışlaönü, Kacalı, Mersinköyü, Medreseönü, Yalıköy,  Bolaman ve Fatsa balıkçı barınaklarından gırgır tekneleriyle hareket ederek, denize ağlarını bıraktı.

-En çok palamut avlandı-

Denize ağların bırakılmasının ardından "Vira Bismillah" diyerek ağlarını toplayan balıkçılar av yasağının kalktığı ilk günde en çok palamut avladı.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, balıkçılardan sürdürülebilir bir avcılık için kurallara uyulmasını istedi.

Balıkçılara bereketli sezon dileyen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Avcılık yapan tüm balıkçılarımızın sürdürülebilir bir balıkçılık için av yasaklarına uymaları gerekmektedir. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. Amacımız günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır. Bütün balıkçılarımızın bereketli, bol kazançlı ve işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum."

-“Ünye’de bol av olmadı”-

Balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte yavaş yavaş yeni dönemin mahsulleri tezgahlara inmeye başladı. İlk gün balık bereketinin az olması tezgahlara yansıdı.

Ünyeli balıkçı Ufuk Taslı, av yasağının bitmesiyle birlikte tezgahlarda balık türlerinin az da olsa yerini aldığını söyledi.

İlk gün tezgahlara bol ürün gelmediğini belirten Taslı, “1 Eylül 2018 itibariyle av yasağı kalktı. İstanbul balıkçılarının söylemlerine göre balığın bol olduğu söyleniyor. Ama bu gece Ünye’mizde pek bol bir avcılık olmadı. Zaten gece yarısından sonra denize açılan kayıkların av sahasına gidip gelmesi uzun sürdü. Şuan için bir bolluk yok gibi gözüküyor. Ama zamana ihtiyacımız var. Bir hafta on güne kadar durum netleşir.” dedi.

-Balık fiyatları-

Taslı, balık fiyatlarının geçen seneye göre ilk gün olmasına rağmen aynı olduğunu da belirterek, fiyatlara ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Şuan sadece istavrit, çinekop ve palamut balıkları yakalandı. Geçen seneye göre fiyatlar yine aynı düzeyde. İstavrit 10 -20 lira arasında, palamutlar 10 lira, mezgit 10 - 25 lira arasında. Balık bollaşırsa fiyat düşer. Bugün Ünye’de bol balık yok ama ilerleyen günlerde olacağına inanıyoruz.”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.