Bakanlık İfşa Etti

14.01.2020 - 22:53, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2759+ kez okundu.
 

Bakanlık İfşa Etti

Diyarbakır Sofrası’nın Temmuz ayında alınan numunesinde dana etinde sakatat ve kanatlı eti tespit etti.
  Daha önce Öz Diyarbakır Sofrası’ndan yapılan açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığı belirtilmişti ancak Bakanlık bu liste ile firmanın açıklamalarını yalanlamış oldu. Ordu’nun Kabataş İlçesi’nde Sütmar Süt Ürünleri firmasının tost peynirinde bitkisel yağ, Perşembe İlçesi’nde Çerkezoğulları Şarküteri’de köftede kanatlı eti tespit edildi. Gazlı içecekten, bala, çaydan zeytin yağına, çikolatadan ete kadar taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün belirlendi. Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün Bakanlığın internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunuldu. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1443 firmaya ait 3202 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu.  
Diyarbakır Sofrası’nın Temmuz ayında alınan numunesinde dana etinde sakatat ve kanatlı eti tespit etti.

 

Daha önce Öz Diyarbakır Sofrası’ndan yapılan açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığı belirtilmişti ancak Bakanlık bu liste ile firmanın açıklamalarını yalanlamış oldu.

Ordu’nun Kabataş İlçesi’nde Sütmar Süt Ürünleri firmasının tost peynirinde bitkisel yağ, Perşembe İlçesi’nde Çerkezoğulları Şarküteri’de köftede kanatlı eti tespit edildi.

Gazlı içecekten, bala, çaydan zeytin yağına, çikolatadan ete kadar taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün belirlendi.

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün Bakanlığın internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunuldu. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1443 firmaya ait 3202 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.