“4 BÜYÜK ÂLİME GÖRE YUNUS EMRE ÜNYE’DEDİR”

KÜLTÜR 21.12.2021 - 14:41, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 5693+ kez okundu.
 

“4 BÜYÜK ÂLİME GÖRE YUNUS EMRE ÜNYE’DEDİR”

Ünye’de Yunus Emre Etkinlikleri Konser ve Konferansla Kapanış Yaptı.
“4 BÜYÜK ÂLİME GÖRE YUNUS EMRE ÜNYE’DEDİR” Ünye’de Yunus Emre Etkinlikleri Konser ve Konferansla Kapanış Yaptı. Ünye Belediyesi’nin destekleri ve Ünye Yunus Emre Derneği işbirliği ile düzenlenen “Anadolu’yu Mayalayan Sufiler ve Yunus Emre” konulu konferansta Yunus Emre’yi anlatan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, “Anadolu’nun ve Balkanların Manevi Mayasını Çalan Yunuslardır” dedi. Program Ünye Gönül Dostları Tasavvuf Grubunun konseriyle başladı. Tekbir ve salavat ile başlayan konserde Yunus Emre’nin eserleri seslendirildi. Grup üyesi, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Muammer Coşkan Yunus Emre’nin hayatına ilişkin bilgiler aktarırken grup üyelerinin seslendirdiği eserler katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. 2021 yılı Yunus Emre’yi anma ve anlama etkinlikleri kapsamında Ünye Belediyesi ile Ünye Yunus Emre Derneği tarafından Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde konser ve konferans düzenlendi.  Konser sonrası Ünye Yunus Emre Derneği tarafından grup adına Muammer Coşkan ve koro şefi Ender Eyüpoğlu’na çiçek takdim edildi. Gecede ayrıca Yunus Emre yılı etkinliklerine çeşitli organizasyonlarla katkı sunan Ünye Yunus Emre İlkokulu’na ve öğrencilerine de protokol tarafından hediye takdim edildi.  Konserin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Aydın “Anadolu’yu Mayalayan Sufiler ve Yunus Emre” temalı konferans verdi.  “4 Büyük Alime Göre Yunus Emre Ünye’dedir.” “Yunus bize ‘insan yetiştirin, kitap çok önemli ama insan yetiştirmek daha önemli’ diyor” diyen Aydın konuşmasında, “Yunus Emre hazretlerinin güzel Türkçemizle 700 yıllık Türk bucaklarında yazdığı güzel ilahilerini dinlerken aslında hem ruhumuz hem bedenimiz Ravza-ı Mutahharaya gitti.  Çünkü Yunus, Peygamber efendimizi anlatıyordu. 4 Büyük âlime göre Yunus Emre Ünye’dedir. Bizim de gönlümüzden geçen de O’dur. Devlet erkânı buradadır. Türkiye’de hiçbir Üniversitenin adı Yunus Emre değildir. Neden Ordu Üniversitesi’nin adı Ordu Yunus Emre Üniversitesi olmasın? Yunus Emre adı Karadeniz’den Ordu’dan ve Ünye’den dünyaya duyurulmalıdır. Nihayetinde Anadolu’nun ve balkanların manevi mayasını çalan Yunuslar’dır” diye konuştu.
Ünye’de Yunus Emre Etkinlikleri Konser ve Konferansla Kapanış Yaptı.

“4 BÜYÜK ÂLİME GÖRE YUNUS EMRE ÜNYE’DEDİR”

Ünye’de Yunus Emre Etkinlikleri Konser ve Konferansla Kapanış Yaptı.

Ünye Belediyesi’nin destekleri ve Ünye Yunus Emre Derneği işbirliği ile düzenlenen “Anadolu’yu Mayalayan Sufiler ve Yunus Emre” konulu konferansta Yunus Emre’yi anlatan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, “Anadolu’nun ve Balkanların Manevi Mayasını Çalan Yunuslardır” dedi.

Program Ünye Gönül Dostları Tasavvuf Grubunun konseriyle başladı. Tekbir ve salavat ile başlayan konserde Yunus Emre’nin eserleri seslendirildi. Grup üyesi, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Muammer Coşkan Yunus Emre’nin hayatına ilişkin bilgiler aktarırken grup üyelerinin seslendirdiği eserler katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. 2021 yılı Yunus Emre’yi anma ve anlama etkinlikleri kapsamında Ünye Belediyesi ile Ünye Yunus Emre Derneği tarafından Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde konser ve konferans düzenlendi.

 Konser sonrası Ünye Yunus Emre Derneği tarafından grup adına Muammer Coşkan ve koro şefi Ender Eyüpoğlu’na çiçek takdim edildi. Gecede ayrıca Yunus Emre yılı etkinliklerine çeşitli organizasyonlarla katkı sunan Ünye Yunus Emre İlkokulu’na ve öğrencilerine de protokol tarafından hediye takdim edildi.

 Konserin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Aydın “Anadolu’yu Mayalayan Sufiler ve Yunus Emre” temalı konferans verdi.

 “4 Büyük Alime Göre Yunus Emre Ünye’dedir.”

“Yunus bize ‘insan yetiştirin, kitap çok önemli ama insan yetiştirmek daha önemli’ diyor” diyen Aydın konuşmasında, “Yunus Emre hazretlerinin güzel Türkçemizle 700 yıllık Türk bucaklarında yazdığı güzel ilahilerini dinlerken aslında hem ruhumuz hem bedenimiz Ravza-ı Mutahharaya gitti.  Çünkü Yunus, Peygamber efendimizi anlatıyordu. 4 Büyük âlime göre Yunus Emre Ünye’dedir. Bizim de gönlümüzden geçen de O’dur. Devlet erkânı buradadır. Türkiye’de hiçbir Üniversitenin adı Yunus Emre değildir. Neden Ordu Üniversitesi’nin adı Ordu Yunus Emre Üniversitesi olmasın? Yunus Emre adı Karadeniz’den Ordu’dan ve Ünye’den dünyaya duyurulmalıdır. Nihayetinde Anadolu’nun ve balkanların manevi mayasını çalan Yunuslar’dır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.