Yoğun Bakımda Sorun Yaşıyoruz

BÖLGE GÜNDEMİ 07.12.2020 - 21:38, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1977+ kez okundu.
 

Yoğun Bakımda Sorun Yaşıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakım doluluğu konusunda Ordu’da sorun yaşandığını söyledi. Koca önceki hafta Ordu’da vaka artış hızının yüzde 50 olduğunu geçen haftada vaka artış hızının yüzde 100’e çıktığını açıklamıştı.
Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu'na konuşan Koca, " Dünyada birinci dalga henüz bitmedi. Bu durum zirve süreçlerle yaşanıyor. İstanbul 3. zirveyi, Anadolu 2. zirveyi gördü. Son alınan tedbirlerin etkisinin iki hafta sonra görüleceğini düşünüyoruz. Önce vaka, sonra hastaneye yatış sayısı, sonra yoğun bakıma geçiş, daha sonra entübe olan hasta sayısı düşüyor.” dedi.       YOĞUN YOĞUN BAKIM SORUNU YAŞIYORUZ  Bu süreçlerin sonunda kaybedilen hasta sayısının azaldığını ifade eden Sağlık Bakanı Koca, “Dolayısıyla vaka sayısıyla birlikte hastane yükünün de azalması önemli. Yoğun bakım doluluğu konusunda Adana, İzmir, Samsun, Hatay, Antalya, Ordu gibi illerde sorun yaşıyoruz. İstanbul ve Ankara daha kontrol altında" şeklinde konuştu. Koca geçen hafta da Ordu’da vaka artış hızının yüzde 100 olduğunu söylemişti.   
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakım doluluğu konusunda Ordu’da sorun yaşandığını söyledi. Koca önceki hafta Ordu’da vaka artış hızının yüzde 50 olduğunu geçen haftada vaka artış hızının yüzde 100’e çıktığını açıklamıştı.

Sabah gazetesinden Okan Müderrisoğlu'na konuşan Koca, " Dünyada birinci dalga henüz bitmedi. Bu durum zirve süreçlerle yaşanıyor. İstanbul 3. zirveyi, Anadolu 2. zirveyi gördü. Son alınan tedbirlerin etkisinin iki hafta sonra görüleceğini düşünüyoruz. Önce vaka, sonra hastaneye yatış sayısı, sonra yoğun bakıma geçiş, daha sonra entübe olan hasta sayısı düşüyor.” dedi.    

 

YOĞUN YOĞUN BAKIM SORUNU YAŞIYORUZ 

Bu süreçlerin sonunda kaybedilen hasta sayısının azaldığını ifade eden Sağlık Bakanı Koca, “Dolayısıyla vaka sayısıyla birlikte hastane yükünün de azalması önemli. Yoğun bakım doluluğu konusunda Adana, İzmir, Samsun, Hatay, Antalya, Ordu gibi illerde sorun yaşıyoruz. İstanbul ve Ankara daha kontrol altında" şeklinde konuştu. Koca geçen hafta da Ordu’da vaka artış hızının yüzde 100 olduğunu söylemişti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.