VALİ SONEL, ÜNYE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BÖLGE GÜNDEMİ 30.12.2022 - 11:00, Güncelleme: 01.01.2023 - 22:26 531+ kez okundu.
 

VALİ SONEL, ÜNYE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Tuncay Sonel, tarihi Ünye kalesinde gerçekleştirdiği inceleme gezisinin ardından ilçenin Killik mahallesinde 500 dönümlük arazi üzerinde kurulan ve 32 sanayi işletmesinin yer alacağı Ünye Organize Sanayi Bölgesine geçerek, burada da incelemelerde bulundu.
  Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’dan Ünye Organize Sanayi Bölgesinin mevcut durumu ve devam eden altyapı çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan Vali Tuncay Sonel, 25 Haziran 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın Ordu ziyareti kapsamında Ünye OSB’yi de ziyaret ettiğini hatırlatarak, ”Burada birtakım eksiklikler vardı, yüklenici firma, DSİ teşkilatı, Ünye Belediyesi ve ilgili birimlerimiz tarafından elbirliği ile Ünye Organize Sanayi Bölgesi kısa sürede güzel bir hale getirildi” dedi. Ünye OSB’de 2023 yılında, 32 fabrikanın istihdam sağlayacağını, ilk 5 fabrikanın ise çıkmaya başladığını belirten Vali Sonel, “Alt yapı işleri yapılıyor. Hatta biten fabrikalar da var. Yaklaşık 5 bin civarında bir istihdam sağlanacak. Sadece Ünye OSB’nin değil, Fatsa OSB’mizin genişlemesi, Altınordu’daki 2. OSB’mizin yapılması çalışmalarının hızlandırılması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyaretinde talimatları olmuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın da ilimize her türlü desteği tamdır. Bürokrat arkadaşlarımızla da görüşüyoruz, kısa sürede bu işlerimiz bitecek” diye konuştu. 2023 yılı içerisinde istihdamla ilgili çok ciddi bir gelişme kaydedileceğinin altını çizen Vali Sonel, “Şu an tüm OSB’lerimizdeki istihdam sayımız 11 bin civarında. Yeni OSB’lerimizin tam manasıyla hizmete girmesiyle birlikte hedefimiz 30 bin vatandaşımıza iş imkânı sağlamak. Emeği geçen tüm arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Ordu’muza, Ünye’mize, memleketimize ve burada çalışacak olan yöre insanlarımıza, aynı zamanda aramızda yeni fabrika kuracak arkadaşlarımıza da hayırlı, uğurlu olsun dileklerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu. Ünye Belediye Hüseyin Tavlı ise yaptığı konuşmada, ”Ünye için önemli olan OSB’nin artık sona yaklaşmasında öncelikle vesile olduğu için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz, burada sürecin tıkandığı noktada yaptığı bir dokunuşla meselenin çözülmesini sağladı. Ünye OSB’nin alt yapısının başlaması ve bu hale gelmesine katkı sundu. İmar değişikliği ve projenin onayıyla birlikte hızlı bir şekilde tahkimatta bitince Ünye OSB’nin alt yapısı kökten çözülmüş olacak” diyerek, Ünye OSB’ye verdiği destek ve katkılardan dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkür etti.
Vali Tuncay Sonel, tarihi Ünye kalesinde gerçekleştirdiği inceleme gezisinin ardından ilçenin Killik mahallesinde 500 dönümlük arazi üzerinde kurulan ve 32 sanayi işletmesinin yer alacağı Ünye Organize Sanayi Bölgesine geçerek, burada da incelemelerde bulundu.


 
Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’dan Ünye Organize Sanayi Bölgesinin mevcut durumu ve devam eden altyapı çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan Vali Tuncay Sonel, 25 Haziran 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın Ordu ziyareti kapsamında Ünye OSB’yi de ziyaret ettiğini hatırlatarak, ”Burada birtakım eksiklikler vardı, yüklenici firma, DSİ teşkilatı, Ünye Belediyesi ve ilgili birimlerimiz tarafından elbirliği ile Ünye Organize Sanayi Bölgesi kısa sürede güzel bir hale getirildi” dedi.

Ünye OSB’de 2023 yılında, 32 fabrikanın istihdam sağlayacağını, ilk 5 fabrikanın ise çıkmaya başladığını belirten Vali Sonel, “Alt yapı işleri yapılıyor. Hatta biten fabrikalar da var. Yaklaşık 5 bin civarında bir istihdam sağlanacak. Sadece Ünye OSB’nin değil, Fatsa OSB’mizin genişlemesi, Altınordu’daki 2. OSB’mizin yapılması çalışmalarının hızlandırılması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyaretinde talimatları olmuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın da ilimize her türlü desteği tamdır. Bürokrat arkadaşlarımızla da görüşüyoruz, kısa sürede bu işlerimiz bitecek” diye konuştu.

2023 yılı içerisinde istihdamla ilgili çok ciddi bir gelişme kaydedileceğinin altını çizen Vali Sonel, “Şu an tüm OSB’lerimizdeki istihdam sayımız 11 bin civarında. Yeni OSB’lerimizin tam manasıyla hizmete girmesiyle birlikte hedefimiz 30 bin vatandaşımıza iş imkânı sağlamak. Emeği geçen tüm arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Ordu’muza, Ünye’mize, memleketimize ve burada çalışacak olan yöre insanlarımıza, aynı zamanda aramızda yeni fabrika kuracak arkadaşlarımıza da hayırlı, uğurlu olsun dileklerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Ünye Belediye Hüseyin Tavlı ise yaptığı konuşmada, ”Ünye için önemli olan OSB’nin artık sona yaklaşmasında öncelikle vesile olduğu için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz, burada sürecin tıkandığı noktada yaptığı bir dokunuşla meselenin çözülmesini sağladı. Ünye OSB’nin alt yapısının başlaması ve bu hale gelmesine katkı sundu. İmar değişikliği ve projenin onayıyla birlikte hızlı bir şekilde tahkimatta bitince Ünye OSB’nin alt yapısı kökten çözülmüş olacak” diyerek, Ünye OSB’ye verdiği destek ve katkılardan dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.