Vaka Sayıları Çok Azaldı

SAĞLIK 10.04.2022 - 01:15, Güncelleme: 10.04.2022 - 01:15 10119+ kez okundu.
 

Vaka Sayıları Çok Azaldı

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu Ordu’da korona virüs vaka sayısının binli rakamlardan 100’lü rakamlara kadar indiğini, hastane yoğun bakım yatak sayısını üçte iki oranında azalttıklarını ancak salgının tamamen bitti açıklamasının yapılabilmesi için 1 vaka bile kalmaması gerektiğini söyledi.
Dünyada ilk kez Çin’de 23 Ocak 2020’de, Türkiye’de ise ilk kez 11 Mart 2020’de görülen korona virüs salgınındaki son durumu Ordu Olay’a değerlendiren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Kasapoğlu, “Zaman zaman yukarı yönlü hareketler yaşansa da vaka sayılarımız azalıyor. Bir ara günde binli rakamları gören vaka sayılarımız 100’lü rakamlara kadar indi. Bununla birlikte test veren sayımız da azaldı. Bunların sayısı da binin altına, 800 seviyelerine kadar indi. Bütün bunlarla birlikte yoğun bakım yatak sayımızı da üçte bire indirdik.” dedi.   1 VAKA BİLE KALMADIĞINDA RESMEN BİTECEK      Bilimsel olarak salgının bitti denebilmesi için tek bir vaka bile görülmemesi gerektiğini aktaran Dr. Kasapoğlu, “Ramazanla birlikte yaz aylarının da gelmesiyle daha iyi günler görebileceğimizi düşünüyorum. Vaka sayımız düştüğü gibi virüsün etkinliği de düşüyor. Birçok kişi birkaç gün içinde hafif bir şekilde atlatıyor. Bunda aşılamanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yine de kurallara uymak gerektiğini hatırlatıyoruz. Açık ve çok iyi havalandırılmış yerlerde maske takılmayabilir ama onun dışında Sağlık Bakanlığının uyarılarına uyulmalı.” diye konuştu.      60 YAŞ ÜSTÜ İÇİN TEHLİKE GEÇMEDİ SÜRÜYOR      Her şeye rağmen hastanede tedavi gören hastaların da olduğunu aktaran Dr. Kasapoğlu, “Yoğun bakımda tedavi gören hastalarımız da var. Vakalar daha yeni vakalar olmaktan çok geriden gelen yani birkaç ay öncesinden gelen vakalar. Bunlar da daha çok riskli grupta olan yani belli bir kronik hastalığı olan ya da 60 yaş üstü olan hastalarımız. Bunların da önemli bir bölümünde hatırlatma dozunun olunmadığını görüyoruz. O yüzden riskli grupta olan ya da 60 yaş üstü olanların hatırlatma dozu gelmişse mutlaka hatırlatma aşılarını vurulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.    
Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu Ordu’da korona virüs vaka sayısının binli rakamlardan 100’lü rakamlara kadar indiğini, hastane yoğun bakım yatak sayısını üçte iki oranında azalttıklarını ancak salgının tamamen bitti açıklamasının yapılabilmesi için 1 vaka bile kalmaması gerektiğini söyledi.

Dünyada ilk kez Çin’de 23 Ocak 2020’de, Türkiye’de ise ilk kez 11 Mart 2020’de görülen korona virüs salgınındaki son durumu Ordu Olay’a değerlendiren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Kasapoğlu, “Zaman zaman yukarı yönlü hareketler yaşansa da vaka sayılarımız azalıyor. Bir ara günde binli rakamları gören vaka sayılarımız 100’lü rakamlara kadar indi. Bununla birlikte test veren sayımız da azaldı. Bunların sayısı da binin altına, 800 seviyelerine kadar indi. Bütün bunlarla birlikte yoğun bakım yatak sayımızı da üçte bire indirdik.” dedi.

 

1 VAKA BİLE KALMADIĞINDA RESMEN BİTECEK

 

 

 Bilimsel olarak salgının bitti denebilmesi için tek bir vaka bile görülmemesi gerektiğini aktaran Dr. Kasapoğlu, “Ramazanla birlikte yaz aylarının da gelmesiyle daha iyi günler görebileceğimizi düşünüyorum. Vaka sayımız düştüğü gibi virüsün etkinliği de düşüyor. Birçok kişi birkaç gün içinde hafif bir şekilde atlatıyor. Bunda aşılamanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yine de kurallara uymak gerektiğini hatırlatıyoruz. Açık ve çok iyi havalandırılmış yerlerde maske takılmayabilir ama onun dışında Sağlık Bakanlığının uyarılarına uyulmalı.” diye konuştu.

 

 

 60 YAŞ ÜSTÜ İÇİN TEHLİKE GEÇMEDİ SÜRÜYOR

 

 

 Her şeye rağmen hastanede tedavi gören hastaların da olduğunu aktaran Dr. Kasapoğlu, “Yoğun bakımda tedavi gören hastalarımız da var. Vakalar daha yeni vakalar olmaktan çok geriden gelen yani birkaç ay öncesinden gelen vakalar. Bunlar da daha çok riskli grupta olan yani belli bir kronik hastalığı olan ya da 60 yaş üstü olan hastalarımız. Bunların da önemli bir bölümünde hatırlatma dozunun olunmadığını görüyoruz. O yüzden riskli grupta olan ya da 60 yaş üstü olanların hatırlatma dozu gelmişse mutlaka hatırlatma aşılarını vurulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.