ÜNYE’DE TARİHİ GÜN: YÜZEN OTEL LİMANA DEMİRLEDİ…

BÖLGE GÜNDEMİ 19.12.2022 - 13:55, Güncelleme: 20.12.2022 - 00:33 802+ kez okundu.
 

ÜNYE’DE TARİHİ GÜN: YÜZEN OTEL LİMANA DEMİRLEDİ…

Rusya’nın Soçi Limanından kalkan ve çok sayıda turist taşıyan Astoria Grande adlı 11 katlı kruvaziyer gemisi Ünye Limanı’na demirledi. Bu tarihi güne çok sayıda kişi tanıklık ederken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Turizm şehri diye övündüğümüz ilçemizde kruvaziyer gemisinin ilkini misafir etmekten dolayı onur ve gurur yaşıyoruz. Bu süreçte ciddi gayret ve emekleri olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum” dedi.
  Ro-Ro Seferlerinin Ardından Kruvaziyer Seferleri de Başladı Ünye Limanı’nda kapasite artırma çalışmaları kapsamında geçtiğimiz haftalarda Ro-Ro gemi seferlerinin başlamasının ardından ilçede bir ilk daha yaşandı. Rusya’nın Soçi Limanından kalkan Astoria Grande adlı kruvaziyer gemi Ünye Limanı’na demirledi. 600 kamara ve 1350 yolcu kapasiteli geminin Ünye Limanı’na demirlemesine çok sayıda kişi şahit oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe belediye başkanları ve beraberindekiler Ünye Limanı’na demirleyen gemi kaptanı, mürettebatı ve yolcularını karşıladı.     Tamamı 11 kattan oluşan gemiye çıkan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve beraberindekiler burada gemi kaptanı ve mürettebatı ile bir araya geldi. Ünye ve Ordu adına bir ilkin yaşanması nedeniyle Başkan Güler kaptana günün anısına üzerinde “Welcome to Ünye Port” yazılı hediye takdim etti. Kruvaziyer yöneticisi ise aynı şekilde Başkan Güler’e Astoria Grande gemisinin şiltini takdim etti.     Başkan Güler; “Ünye Uluslararası Yolcu Terminaline Kavuşmuş Oldu” Kruvaziyer turizmi ile birlikte Ünye’nin uluslararası bir yolcu terminaliğne kavuştuğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler “Astoria Grande adlı dünyanın sayılı kurvaziyerlerinden bugün Ünye’mize ve Ordu’muza ilk defa geldi. Dolayısıyla kruvaziyer turizmini de böylece başlatmış olduk. Bu inanılmaz bir hayaldi ve bizler buna inandık. Sonuçta çalışarak bunu mümkün kıldık. Uluslararası yolcu terminali ile birlikte Ünye’miz çok güzel bir esere daha kavuşmuş oldu. Bu çalışmaları Ünye Belediyemizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu büyük bir kültür, turizm ve ticaret atılımıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.     Başkan Tavlı, “Ünye Turizm Noktasında Önemli Bir Basamağı Daha Aştı” Ünye’nin her geçen gün turizm kenti olma noktasında ciddi bir ivme yakaladığının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bu süreçte ciddi emek ve gayretleri oldu. Bugün bu heyecanı bu özveri sayesinde yaşıyoruz. Tabi turizm şehri diyerek övündüğümüz Ünye’mizde kruvaziyer gemisinin ilk seferini misafir etmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yaz aylarında çok daha fazla hareketli günler yaşayacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile Belediye Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.     Yılda 40 Sefer Planlanıyor Rusya’nın Soçi kentinden hareket eden kruvaziyer gemileri daha önce Trabzon, Sinop, İstanbul ve Bozcaada seferi düzenlerken, bundan böyle turizm destinasyonu noktasında Ünye Limanına da uğrayacak. Yılda 40 sefer planlaması yapılırken bu seferlerden Ünye başta olmak üzere Ordu geneline yine yıllık 100 bin turistin gelmesi bekleniyor. Kruvaziyer seferlerinin sayısının özellikle yaz aylarında daha da yoğunlaşacağı bilgisi verildi.
Rusya’nın Soçi Limanından kalkan ve çok sayıda turist taşıyan Astoria Grande adlı 11 katlı kruvaziyer gemisi Ünye Limanı’na demirledi. Bu tarihi güne çok sayıda kişi tanıklık ederken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Turizm şehri diye övündüğümüz ilçemizde kruvaziyer gemisinin ilkini misafir etmekten dolayı onur ve gurur yaşıyoruz. Bu süreçte ciddi gayret ve emekleri olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ro-Ro Seferlerinin Ardından Kruvaziyer Seferleri de Başladı

Ünye Limanı’nda kapasite artırma çalışmaları kapsamında geçtiğimiz haftalarda Ro-Ro gemi seferlerinin başlamasının ardından ilçede bir ilk daha yaşandı. Rusya’nın Soçi Limanından kalkan Astoria Grande adlı kruvaziyer gemi Ünye Limanı’na demirledi. 600 kamara ve 1350 yolcu kapasiteli geminin Ünye Limanı’na demirlemesine çok sayıda kişi şahit oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe belediye başkanları ve beraberindekiler Ünye Limanı’na demirleyen gemi kaptanı, mürettebatı ve yolcularını karşıladı.

 

 

Tamamı 11 kattan oluşan gemiye çıkan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve beraberindekiler burada gemi kaptanı ve mürettebatı ile bir araya geldi. Ünye ve Ordu adına bir ilkin yaşanması nedeniyle Başkan Güler kaptana günün anısına üzerinde “Welcome to Ünye Port” yazılı hediye takdim etti. Kruvaziyer yöneticisi ise aynı şekilde Başkan Güler’e Astoria Grande gemisinin şiltini takdim etti.

 

 

Başkan Güler; “Ünye Uluslararası Yolcu Terminaline Kavuşmuş Oldu”

Kruvaziyer turizmi ile birlikte Ünye’nin uluslararası bir yolcu terminaliğne kavuştuğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler “Astoria Grande adlı dünyanın sayılı kurvaziyerlerinden bugün Ünye’mize ve Ordu’muza ilk defa geldi. Dolayısıyla kruvaziyer turizmini de böylece başlatmış olduk. Bu inanılmaz bir hayaldi ve bizler buna inandık. Sonuçta çalışarak bunu mümkün kıldık. Uluslararası yolcu terminali ile birlikte Ünye’miz çok güzel bir esere daha kavuşmuş oldu. Bu çalışmaları Ünye Belediyemizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu büyük bir kültür, turizm ve ticaret atılımıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Başkan Tavlı, “Ünye Turizm Noktasında Önemli Bir Basamağı Daha Aştı”

Ünye’nin her geçen gün turizm kenti olma noktasında ciddi bir ivme yakaladığının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bu süreçte ciddi emek ve gayretleri oldu. Bugün bu heyecanı bu özveri sayesinde yaşıyoruz. Tabi turizm şehri diyerek övündüğümüz Ünye’mizde kruvaziyer gemisinin ilk seferini misafir etmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yaz aylarında çok daha fazla hareketli günler yaşayacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile Belediye Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Yılda 40 Sefer Planlanıyor

Rusya’nın Soçi kentinden hareket eden kruvaziyer gemileri daha önce Trabzon, Sinop, İstanbul ve Bozcaada seferi düzenlerken, bundan böyle turizm destinasyonu noktasında Ünye Limanına da uğrayacak. Yılda 40 sefer planlaması yapılırken bu seferlerden Ünye başta olmak üzere Ordu geneline yine yıllık 100 bin turistin gelmesi bekleniyor. Kruvaziyer seferlerinin sayısının özellikle yaz aylarında daha da yoğunlaşacağı bilgisi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.