ÜNYE OSB, HIZLA YÜKSELİYOR

BÖLGE GÜNDEMİ 30.12.2022 - 10:30, Güncelleme: 30.12.2022 - 23:18 952+ kez okundu.
 

ÜNYE OSB, HIZLA YÜKSELİYOR

Ünye’nin 40 yıllık hayali olan OSB’de alt yapı çalışmalarının yanı sıra 5 fabrikanın kurulum çalışmaları da hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Valisi Tuncay Sonel OSB tamamlandığında kurulacak 30’dan fazla fabrikada 5 binden fazla insanın istihdam edileceğini ifade ederken, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “OSB’nin bir an önce hayata geçmesi için sorunları bir bir çözüyoruz. Bu konuda her zaman bize destek olan Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.
  OSB’DE ŞİMDİDEN 5 FABRİKA YÜKSELİYOR Ünye’nin 40 yıllık hayali olan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulum çalışmaları devam ediyor. Alt yapı çalışmalarıyla paralel olarak süren elektrik, su ve doğalgaz çalışmalarının yanı sıra 5 fabrika da hızla yükseliyor. OSB’de devam eden çalışmaları Ordu Valisi Tuncay Sonel yerinde inceledi. Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan’ın da bulunduğu incelemelerde Vali Sonel, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.       Başkan Tavlı “Sayın Valimize Teşekkür Ediyorum” OSB’de çalışmaların sorunsuz devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sayın Valimiz sürecin başından bu yana çalışmaları yakından takip ediyor ve aksama olmaması için gerekli müdahaleyi yapıyor. Alt yapı çalışmalarında gelinen nokta ile OSB’nin hayata geçme sürecinde ciddi mesafe kat ettik. Ünye için önemli olan OSB’nin artık sona yaklaşmasına vesile olduğu için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Yaklaşık 6 ay önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın da çalışmaların hızlanmasıyla ilgili destekleri olmuştu. O doğrultuda OSB’nin kurulum çalışmaları devam ediyor. Burada bir sıkıntımız vardı; o da dağlardan gelen suların deşarj noktasındaki tahkimatlarıydı. Onunla ilgili de yaptığımız çalışmalarla bu sorunu çözdük. Belediye olarak kamulaştırılacak bölümü üstlendik. DSİ de dışarıda kalan kısmın tahkimatını üstlenerek o sorunu çözdük. Şimdi inşallah imarla değişikliği ve projenin onayı ile hızlı bir şekilde tahkimat bitince inşallah OSB’nin alt yapısı kökten çözülmüş olacak” diyerek destek verenlere teşekkür etti.       Vali Sonel “Ünye OSB Ciddi İstihdam Sağlayacak” OSB’nin tamamlanmasıyla ciddi bir istihdam sağlanacağına dikkat çeken Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank 6 ay önce Ordumuzu ziyaret etmiş, Ünye OSB’de de incelemelerde bulunmuştu. Burada bir takım eksiklikle vardı. Yüklenici firmamız, DSİ, Ünye Belediyemiz ve ilgili birimlerimiz el birliğiyle burayı kısa sürede güzel bir hale dönüştürdü. Burada memnun edici bir diğer durum ise 32 fabrikanın kurulacağı alanda 5 fabrikanın kuruluyor olmasıdır. 2023 yılında fabrika kurum çalışmalarının hız kazanacağı alanda alt yapı çalışmalarıyla birlikte 5 fabrikanın bazılarının bitme aşamasına gelmesi sevindirici. Ünye OSB’nin tamamlanmasıyla Ordu genelinde diğer OSB’lerdeki çalışmalarla birlikte 11 bin olan istihdam sayısı 30 bine yükselecektir. Emeği geçen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Ünyemize, Ordumuza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.       Vali Sonel Ünye programını Kazancılar Caddesi ve Büyük Camii Mevkii’nde esnaf ve vatandaş ziyaretiyle tamamladı.
Ünye’nin 40 yıllık hayali olan OSB’de alt yapı çalışmalarının yanı sıra 5 fabrikanın kurulum çalışmaları da hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Valisi Tuncay Sonel OSB tamamlandığında kurulacak 30’dan fazla fabrikada 5 binden fazla insanın istihdam edileceğini ifade ederken, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “OSB’nin bir an önce hayata geçmesi için sorunları bir bir çözüyoruz. Bu konuda her zaman bize destek olan Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

OSB’DE ŞİMDİDEN 5 FABRİKA YÜKSELİYOR

Ünye’nin 40 yıllık hayali olan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulum çalışmaları devam ediyor. Alt yapı çalışmalarıyla paralel olarak süren elektrik, su ve doğalgaz çalışmalarının yanı sıra 5 fabrika da hızla yükseliyor. OSB’de devam eden çalışmaları Ordu Valisi Tuncay Sonel yerinde inceledi. Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan’ın da bulunduğu incelemelerde Vali Sonel, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

 

 

 

Başkan Tavlı “Sayın Valimize Teşekkür Ediyorum”

OSB’de çalışmaların sorunsuz devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sayın Valimiz sürecin başından bu yana çalışmaları yakından takip ediyor ve aksama olmaması için gerekli müdahaleyi yapıyor. Alt yapı çalışmalarında gelinen nokta ile OSB’nin hayata geçme sürecinde ciddi mesafe kat ettik. Ünye için önemli olan OSB’nin artık sona yaklaşmasına vesile olduğu için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Yaklaşık 6 ay önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın da çalışmaların hızlanmasıyla ilgili destekleri olmuştu. O doğrultuda OSB’nin kurulum çalışmaları devam ediyor. Burada bir sıkıntımız vardı; o da dağlardan gelen suların deşarj noktasındaki tahkimatlarıydı. Onunla ilgili de yaptığımız çalışmalarla bu sorunu çözdük. Belediye olarak kamulaştırılacak bölümü üstlendik. DSİ de dışarıda kalan kısmın tahkimatını üstlenerek o sorunu çözdük. Şimdi inşallah imarla değişikliği ve projenin onayı ile hızlı bir şekilde tahkimat bitince inşallah OSB’nin alt yapısı kökten çözülmüş olacak” diyerek destek verenlere teşekkür etti.

 

 

 

Vali Sonel “Ünye OSB Ciddi İstihdam Sağlayacak”

OSB’nin tamamlanmasıyla ciddi bir istihdam sağlanacağına dikkat çeken Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank 6 ay önce Ordumuzu ziyaret etmiş, Ünye OSB’de de incelemelerde bulunmuştu. Burada bir takım eksiklikle vardı. Yüklenici firmamız, DSİ, Ünye Belediyemiz ve ilgili birimlerimiz el birliğiyle burayı kısa sürede güzel bir hale dönüştürdü. Burada memnun edici bir diğer durum ise 32 fabrikanın kurulacağı alanda 5 fabrikanın kuruluyor olmasıdır. 2023 yılında fabrika kurum çalışmalarının hız kazanacağı alanda alt yapı çalışmalarıyla birlikte 5 fabrikanın bazılarının bitme aşamasına gelmesi sevindirici. Ünye OSB’nin tamamlanmasıyla Ordu genelinde diğer OSB’lerdeki çalışmalarla birlikte 11 bin olan istihdam sayısı 30 bine yükselecektir. Emeği geçen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Ünyemize, Ordumuza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

 

Vali Sonel Ünye programını Kazancılar Caddesi ve Büyük Camii Mevkii’nde esnaf ve vatandaş ziyaretiyle tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.