TARİHİ KONAK KÜLTÜRÜN HİZMETİNDE

KÜLTÜR 13.12.2023 - 11:50, Güncelleme: 14.12.2023 - 23:40 2407+ kez okundu.
 

TARİHİ KONAK KÜLTÜRÜN HİZMETİNDE

BAŞKAN GÜLER: “ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ. BURADA GÖZ NURU VAR, TARİHİN DEĞERLERİ VAR. BUNLARI BİR MÜCEVHER HASSASİYETİYLE İŞLEDİK VE BU GÜZEL ESER ORTAYA ÇIKTI. HAYIRLI OLSUN”
  Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi eserleri restore ederek geleceğe kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde birçok tarihi cami, çeşme, anıt gibi birçok eseri restore ederek geleceğe kazandıran Büyükşehir Belediyesi, tarihi ev ve konakları da aslına uygun restore ediyor. Bunlardan biri olan Altınordu Selimiye Mahallesi’nde bulanan Selimiye Konak, titiz ve hassas bir şekilde aylar sürer restorasyon çalışmasından sonra açıldı.   19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve 2013 yılında kamulaştırılan Köymen ailesine ait konak Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Valiliği YİKOB Başkanlığının da desteğiyle restore edildi. Yaklaşık 512 metrekare arsada 172 metrekare kapalı alan üzerine 3 kat olarak inşa edilen konak Ordu tarihinin ve kültürel mirasının tipik örneğini oluşturuyor.   “BURASI YENİ SANATKARLARIN DOĞACAĞI BİR KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK”   Açılış programında bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesine kazandırılan eserin hayırlı olmasını dileyerek restorasyonda emek veren herkese teşekkür etti.   Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:   “Belediyeler sadece yol ve alt yapı yapmazlar. Üst yapı da yaparlar bunun en önemli örneklerinden birisi de kültür ve sanat faaliyetleridir. Bu çalışmalar hem bizi geçmişimizle birleştiriyor güzel bir köprü oluşturuyor hem de gelecek için projeksiyon yapılmasını sağlıyor. Bu bakımdan burası 19. yüzyılda bizim Orduluların Ferhat Ağa diye bahsettiği Selimiye Mahallesi’nde Köymen ailesinin oluşturduğu güzel bir konak. Ordu’daki bütün bu binaları teker teker hizmete açıyoruz. Böylece şehrimizi aynı zamanda geleceğe taşıyoruz. İkinci yüzyıl kültürel faaliyetlerde çok daha renkli ve güçlü olacak. Altınordu ilçemizin güzel eserlerinden bir tanesi olacak. Burada göz nuru var, tarihin değerleri var. Bunları bir mücevher hassasiyetiyle işledik ve bu güzel eser ortaya çıktı. Hayırlı olsun diyerek emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burası yeni sanatkarların doğacağı bir kültür merkezi olacak.”  
BAŞKAN GÜLER: “ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ. BURADA GÖZ NURU VAR, TARİHİN DEĞERLERİ VAR. BUNLARI BİR MÜCEVHER HASSASİYETİYLE İŞLEDİK VE BU GÜZEL ESER ORTAYA ÇIKTI. HAYIRLI OLSUN”

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi eserleri restore ederek geleceğe kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde birçok tarihi cami, çeşme, anıt gibi birçok eseri restore ederek geleceğe kazandıran Büyükşehir Belediyesi, tarihi ev ve konakları da aslına uygun restore ediyor. Bunlardan biri olan Altınordu Selimiye Mahallesi’nde bulanan Selimiye Konak, titiz ve hassas bir şekilde aylar sürer restorasyon çalışmasından sonra açıldı.

 

19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve 2013 yılında kamulaştırılan Köymen ailesine ait konak Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Valiliği YİKOB Başkanlığının da desteğiyle restore edildi. Yaklaşık 512 metrekare arsada 172 metrekare kapalı alan üzerine 3 kat olarak inşa edilen konak Ordu tarihinin ve kültürel mirasının tipik örneğini oluşturuyor.

 

“BURASI YENİ SANATKARLARIN DOĞACAĞI BİR KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK”

 

Açılış programında bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesine kazandırılan eserin hayırlı olmasını dileyerek restorasyonda emek veren herkese teşekkür etti.

 

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Belediyeler sadece yol ve alt yapı yapmazlar. Üst yapı da yaparlar bunun en önemli örneklerinden birisi de kültür ve sanat faaliyetleridir. Bu çalışmalar hem bizi geçmişimizle birleştiriyor güzel bir köprü oluşturuyor hem de gelecek için projeksiyon yapılmasını sağlıyor. Bu bakımdan burası 19. yüzyılda bizim Orduluların Ferhat Ağa diye bahsettiği Selimiye Mahallesi’nde Köymen ailesinin oluşturduğu güzel bir konak. Ordu’daki bütün bu binaları teker teker hizmete açıyoruz. Böylece şehrimizi aynı zamanda geleceğe taşıyoruz. İkinci yüzyıl kültürel faaliyetlerde çok daha renkli ve güçlü olacak. Altınordu ilçemizin güzel eserlerinden bir tanesi olacak. Burada göz nuru var, tarihin değerleri var. Bunları bir mücevher hassasiyetiyle işledik ve bu güzel eser ortaya çıktı. Hayırlı olsun diyerek emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burası yeni sanatkarların doğacağı bir kültür merkezi olacak.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.