TARİHİ ESKİPAZAR CAMİİ RAMAZAN’DA İBADETE AÇILIYOR

YAŞAM 09.03.2023 - 14:05, Güncelleme: 12.03.2023 - 13:51 6932+ kez okundu.
 

TARİHİ ESKİPAZAR CAMİİ RAMAZAN’DA İBADETE AÇILIYOR

ESKİPAZAR CAMİİ’NİN RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ
      Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Eskipazar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 600 yılı aşan tarihi ile Altınordu’nun en eski yerleşim alanlarından biri olan alanda inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii’nde sürdürdüğü restorasyon çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Halen Ankara Etnografya Müzesinde sergilenen orijinal kapısının replikası yapılarak takılan tarihi camii, Ramazan ayında ibadete açılacak.       TARİHİ CAMİ GELECEĞE TAŞINDI   Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından da desteklenen çalışmalarla Altınordu ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve Hacıemiroğulları Beyliği döneminde 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii yapılan restorasyon ile geleceğe taşınıyor.       ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ   Aslına uygun şekilde restore edilen tarihi cami, iç aydınlatma, halı döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ramazan ayında ibadete hazır hale getirilecek. Ekipler caminin minaresi ile çevresinde şadırvan ve peyzaj çalışmalarına ise devam edecek.
ESKİPAZAR CAMİİ’NİN RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Eskipazar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 600 yılı aşan tarihi ile Altınordu’nun en eski yerleşim alanlarından biri olan alanda inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii’nde sürdürdüğü restorasyon çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Halen Ankara Etnografya Müzesinde sergilenen orijinal kapısının replikası yapılarak takılan tarihi camii, Ramazan ayında ibadete açılacak.

 

 

 

TARİHİ CAMİ GELECEĞE TAŞINDI

 

Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından da desteklenen çalışmalarla Altınordu ilçesinin ilk yerleşim yeri olan ve Hacıemiroğulları Beyliği döneminde 1380-1390 yılları arasında inşa edilen Eskipazar (Bayrambey) Camii yapılan restorasyon ile geleceğe taşınıyor.

 

 

 

ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

 

Aslına uygun şekilde restore edilen tarihi cami, iç aydınlatma, halı döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ramazan ayında ibadete hazır hale getirilecek. Ekipler caminin minaresi ile çevresinde şadırvan ve peyzaj çalışmalarına ise devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.