Silivri’de Başpehlivan Recep Kara

SPOR 30.05.2018 - 08:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1329+ kez okundu.
 

Silivri’de Başpehlivan Recep Kara

Silivri Belediyesi Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 15.si gerçekleşti. İftar sonrası düzenlenen gece müsabakalarına 500’e yakın güreşçi katılırken, Başpehlivanlığı bu yıl da Recep Kara kazandı.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu yıl 15.sini düzenlediği Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da nefes kesti. Bu yıl ilk kez gece yapılan, Silivrililerin ve güreş ağalarının da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde; Çetin Ceylan güreş ağalığı yaparken, müsabakalarda 13 kategoride 500’e yakın güreşçi yarıştı. Yoğun yağışın altında geç saatlere kadar devam eden gece güreşlerini, binlerce kişi ilgiyle izledi. İFTAR SOFRALARI KURULDU Ramazan ayına denk gelen Silivri Kavaklı Güreşleri öncesinde, Kavaklı Stadı çevresine ve Kavaklı Parkı’na iftar sofraları kuruldu. Binlerce kişinin katıldığı iftar sofrasına; İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, spor kulübü başkanları ve çok sayıda davetli ile Kavaklı mahalle sakinleri katıldı. MEZAR ZİYARETLERİ YAPILDI Kavaklı’da güreşleri başlatan eski Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe, 2014 yılı güreş ağası Lütfü Arıcıoğlu ve Kavaklı Yağlı Güreşlere ismini veren Pehlivan Yenici Mehmet, güreşler öncesinde mezarları başında ziyaret edildi. CEYLAN YENİDEN SEÇİLDİ Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Güreş Ağası olan Çetin Ceylan, bu yıl da yeniden ağa seçildi. Ağalık kupasını ve altın kemerini Başkan Işıklar’ın elinden alan Ağa Ceylan, protokol üyeleri ile birlikte objektiflere poz verdi. BAŞPEHLİVAN RECEP KARA OLDU Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri, protokol üyeleri ve güreşlere katılan güreş ağaları tarafından verildi. Dereceye giren pehlivanlara birçok kişi ve kuruluş tarafından da çeşitli ödüller verildi. Recep Kara, Silivri Belediyesi 15. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazandı.  
Silivri Belediyesi Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 15.si gerçekleşti. İftar sonrası düzenlenen gece müsabakalarına 500’e yakın güreşçi katılırken, Başpehlivanlığı bu yıl da Recep Kara kazandı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu yıl 15.sini düzenlediği Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da nefes kesti. Bu yıl ilk kez gece yapılan, Silivrililerin ve güreş ağalarının da yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde; Çetin Ceylan güreş ağalığı yaparken, müsabakalarda 13 kategoride 500’e yakın güreşçi yarıştı. Yoğun yağışın altında geç saatlere kadar devam eden gece güreşlerini, binlerce kişi ilgiyle izledi.

İFTAR SOFRALARI KURULDU

Ramazan ayına denk gelen Silivri Kavaklı Güreşleri öncesinde, Kavaklı Stadı çevresine ve Kavaklı Parkı’na iftar sofraları kuruldu. Binlerce kişinin katıldığı iftar sofrasına; İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, spor kulübü başkanları ve çok sayıda davetli ile Kavaklı mahalle sakinleri katıldı.

MEZAR ZİYARETLERİ YAPILDI

Kavaklı’da güreşleri başlatan eski Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe, 2014 yılı güreş ağası Lütfü Arıcıoğlu ve Kavaklı Yağlı Güreşlere ismini veren Pehlivan Yenici Mehmet, güreşler öncesinde mezarları başında ziyaret edildi.

CEYLAN YENİDEN SEÇİLDİ

Silivri Belediyesi Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Güreş Ağası olan Çetin Ceylan, bu yıl da yeniden ağa seçildi. Ağalık kupasını ve altın kemerini Başkan Işıklar’ın elinden alan Ağa Ceylan, protokol üyeleri ile birlikte objektiflere poz verdi. BAŞPEHLİVAN RECEP KARA OLDU

Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri, protokol üyeleri ve güreşlere katılan güreş ağaları tarafından verildi. Dereceye giren pehlivanlara birçok kişi ve kuruluş tarafından da çeşitli ödüller verildi. Recep Kara, Silivri Belediyesi 15. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.