Selçuk Yücesan, "Nevruz Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

BÖLGE GÜNDEMİ 22.03.2022 - 15:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1339+ kez okundu.
 

Selçuk Yücesan, "Nevruz Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yücesan, mesajında, adı ne olursa olsun, bayramların hep birleştirici bir gücünün olduğunu, kin ile nefretlerin unutulup sevgi, dostluk ve barışın baş tacı edildiğini belirtti.
    Sevgi hamurunun mayası olan bayramların, geçmişten bugüne kadar yaşanılan ve yaşatılan ortak kültür değerleri olduğunu aktaran Yücesan, şunları kaydetti: "Uzun bir tarihi geçmişi olan nevruz da bizi bize yakınlaştıran, kenetlenmemizi sağlayan bir bayramdır. Nevruz, baharın müjdecisidir. Uzun geçen kışın ardından yıpranmış yanlarımızın tamiridir bir anlamda. Bu bayram Türk kökenli topluluklarının ortak paydasıdır. Türklerin Ergenekon’dan çıkışının yıl dönümü olarak kabul edilen nevruz, geçmişten bugünlere taşıdığımız ortak kültür mirasımızdır. Nevruz, Türklerin tarih sahnesine çıkışını da temsil eder. Onun içindir ki 'Ergenekon Bayramı' olarak da ifade edilir. Bir anlamda dirilişin de sembolüdür." Başkan Yücesan, şöyle devam etti: "Tüm Orta Doğu ve Türk coğrafyalarında coşkuyla baharın gelişi, doğanın tekrar uyanışı kutlanıyor. Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sıcak günlerini mutlulukla geçirebilmemiz için tüm güzellik ve cömertliğiyle bizi bağrında barındıran doğa ve çevremizle tam bir uyum içinde yaşamamız ve onu sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir. Bu bereket ve uyanış döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."  
Yücesan, mesajında, adı ne olursa olsun, bayramların hep birleştirici bir gücünün olduğunu, kin ile nefretlerin unutulup sevgi, dostluk ve barışın baş tacı edildiğini belirtti.

 

 

Sevgi hamurunun mayası olan bayramların, geçmişten bugüne kadar yaşanılan ve yaşatılan ortak kültür değerleri olduğunu aktaran Yücesan, şunları kaydetti:

"Uzun bir tarihi geçmişi olan nevruz da bizi bize yakınlaştıran, kenetlenmemizi sağlayan bir bayramdır. Nevruz, baharın müjdecisidir. Uzun geçen kışın ardından yıpranmış yanlarımızın tamiridir bir anlamda. Bu bayram Türk kökenli topluluklarının ortak paydasıdır. Türklerin Ergenekon’dan çıkışının yıl dönümü olarak kabul edilen nevruz, geçmişten bugünlere taşıdığımız ortak kültür mirasımızdır. Nevruz, Türklerin tarih sahnesine çıkışını da temsil eder. Onun içindir ki 'Ergenekon Bayramı' olarak da ifade edilir. Bir anlamda dirilişin de sembolüdür."

Başkan Yücesan, şöyle devam etti:

"Tüm Orta Doğu ve Türk coğrafyalarında coşkuyla baharın gelişi, doğanın tekrar uyanışı kutlanıyor. Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sıcak günlerini mutlulukla geçirebilmemiz için tüm güzellik ve cömertliğiyle bizi bağrında barındıran doğa ve çevremizle tam bir uyum içinde yaşamamız ve onu sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir. Bu bereket ve uyanış döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.