ŞANLITÜRK, KOKARCA İÇİN DESTEK İSTEDİ!

BÖLGE GÜNDEMİ 04.10.2023 - 12:10, Güncelleme: 04.10.2023 - 22:24 1391+ kez okundu.
 

ŞANLITÜRK, KOKARCA İÇİN DESTEK İSTEDİ!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Orta ve Doğu Karadeniz’i tehdidi alan Kahverengi Kokarca ile mücadele konusunda Mecliste yaptığı konuşmada üreticilere ilaç desteği istedi.
TBMM’de bu önemli sorunu ilk gündeme getiren ve mücadele konusunda destek isteyen Milletvekili Şanlıtürk’ün girişimleri hayli dikkat çekti. Yasama döneminin başlamasıyla birlikte bölgenin önemli sorununu meclise taşıyan Şanlıtürk, yaptığı konuşmada; “Sayın başkan, değerli milletvekilleri genel kurulu saygılarımla selamlıyorum.1 Ekim Pazar günü Gazi Meclisimize çok yakın bir mesafede gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle esefle kınıyorum. Ordu ilimizin sahil kesimlerinde özellikle Fatsa başta olmak üzere; Gülyalı, Altınordu, Perşembe ve Ünye ilçelerimizin sahil kesimlerinde yoğun miktarda kahverengi kokarca zararlısı görülmektedir. Bölge adeta kokarcalar tarafından istila edilmiştir. Mücadele edilmediği taktirde bir yılda 200 kat üreme potansiyeline sahiptir. Bölgemize Gürcistan’dan geldiği düşünülen bu zararlı başta fındık ve Kivi olmak üzere; her türlü sebze meyve ve bitki örtüsüne zarar vermektedir” dedi. Konuşmasının devamında üreticilere ilaç desteği isteyen Şanlıtürk, şöyle devam etti; “İlimizde 2023 yılının yağmurlu geçmesi sebebiyle yeterince Fındık Kurdu ilacı atılamadığından Kahverengi Kokarca popülasyonunda yoğun artış görülmektedir. 2024 yılı fındık ürünü başta olmak üzere Kivi ve diğer Zirai Ürünlerimizde oluşabilecek zararı azaltmak adına yoğun bir ilaçlama gerekmektedir. Başta Ordu Valiliğimiz ve il tarım müdürlüğü olmak üzere Ziraat Odalarımız ve vatandaşlarımız bu konuya duyarlıdır. Vatandaşımıza verilecek ilaç desteğiyle birlikte bölgenin ilaçlanmasına şimdiden başlanılmalıdır. Konu bakanlık yetkililerimiz tarafından da takip edilmektedir” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Orta ve Doğu Karadeniz’i tehdidi alan Kahverengi Kokarca ile mücadele konusunda Mecliste yaptığı konuşmada üreticilere ilaç desteği istedi.





TBMM’de bu önemli sorunu ilk gündeme getiren ve mücadele konusunda destek isteyen Milletvekili Şanlıtürk’ün girişimleri hayli dikkat çekti.

Yasama döneminin başlamasıyla birlikte bölgenin önemli sorununu meclise taşıyan Şanlıtürk, yaptığı konuşmada; “Sayın başkan, değerli milletvekilleri genel kurulu saygılarımla selamlıyorum.1 Ekim Pazar günü Gazi Meclisimize çok yakın bir mesafede gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle esefle kınıyorum.

Ordu ilimizin sahil kesimlerinde özellikle Fatsa başta olmak üzere; Gülyalı, Altınordu, Perşembe ve Ünye ilçelerimizin sahil kesimlerinde yoğun miktarda kahverengi kokarca zararlısı görülmektedir.

Bölge adeta kokarcalar tarafından istila edilmiştir. Mücadele edilmediği taktirde bir yılda 200 kat üreme potansiyeline sahiptir. Bölgemize Gürcistan’dan geldiği düşünülen bu zararlı başta fındık ve Kivi olmak üzere; her türlü sebze meyve ve bitki örtüsüne zarar vermektedir” dedi.

Konuşmasının devamında üreticilere ilaç desteği isteyen Şanlıtürk, şöyle devam etti; “İlimizde 2023 yılının yağmurlu geçmesi sebebiyle yeterince Fındık Kurdu ilacı atılamadığından Kahverengi Kokarca popülasyonunda yoğun artış görülmektedir.

2024 yılı fındık ürünü başta olmak üzere Kivi ve diğer Zirai Ürünlerimizde oluşabilecek zararı azaltmak adına yoğun bir ilaçlama gerekmektedir.

Başta Ordu Valiliğimiz ve il tarım müdürlüğü olmak üzere Ziraat Odalarımız ve vatandaşlarımız bu konuya duyarlıdır.

Vatandaşımıza verilecek ilaç desteğiyle birlikte bölgenin ilaçlanmasına şimdiden başlanılmalıdır. Konu bakanlık yetkililerimiz tarafından da takip edilmektedir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.