Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı Gerçekleştirildi.

BÖLGE GÜNDEMİ 10.07.2023 - 22:45, Güncelleme: 10.07.2023 - 22:45 1177+ kez okundu.
 

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı Gerçekleştirildi.

Ordu Valisi Tuncay SONEL in himayesinde ilimizin sanayisine ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) 2023 yılı 1. Toplantısını Ordu Valiliği Toplantı Salonu’ nda 20/06/2023 tarihinde gerçekleştirmiştir.
Vali Yardımcısı Turgay ERGİN Başkanlığında toplanan kurula, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Osman ZEKİ ARDAHANLIOĞLU, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent KARLIBEL, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Feyzullah Taner ŞENDERE, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Olgun TOPKAYA, DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Harun GÖÇER, KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan ŞAHİN, Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Birol ÖZTÜRK, Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Şube Müdürü Necmettin YILMAZ, Ordu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü  Makine Mühendisi Mustafa EKİNCİ, TSE Ordu İl Temsilciliği Uzmanı Yasemin ÖZTÜRK,  TKDK Uzmanı Zeynep BAYRAK DEMİREL ve Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hande KIRIŞ katılım sağladı. Toplantının ana gündem maddeleri arasında yer alan; Ordu’ da kurulması planlanan TEKNOPARK ile ilgili sürecin değerlendirilmesi Ordu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ nin son durumu Sanayi kuruluşlarının ve enerji tüketiminin yoğun olduğu Ünye ilçesi Güzelyalı, Cevizdere, Günpınarı mahallelerinin bulunduğu bölgedeki doğalgaz sorununun çözülmesi çalışmaları İlimizin ve ülkemizin stratejik ürünü olan fındığın değerinin arttırılmasına yönelik sanayi sektöründen ve fındık üreticilerinden gelen talepler doğrultusunda lisanslı depo kurulması için, ihtiyaç duyulan teşvik ve destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi; ayrıca sürece katkı sağlayacak Cazibe Merkezi başvurusunun hızlandırılması konuları değerlendirilmiş ve sürecin hızlı şekilde takip edilmesi karara bağlanmıştır.      
Ordu Valisi Tuncay SONEL in himayesinde ilimizin sanayisine ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) 2023 yılı 1. Toplantısını Ordu Valiliği Toplantı Salonu’ nda 20/06/2023 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Vali Yardımcısı Turgay ERGİN Başkanlığında toplanan kurula, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Osman ZEKİ ARDAHANLIOĞLU, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent KARLIBEL, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Feyzullah Taner ŞENDERE, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Olgun TOPKAYA, DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Harun GÖÇER, KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan ŞAHİN, Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Birol ÖZTÜRK, Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Şube Müdürü Necmettin YILMAZ, Ordu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü  Makine Mühendisi Mustafa EKİNCİ, TSE Ordu İl Temsilciliği Uzmanı Yasemin ÖZTÜRK,  TKDK Uzmanı Zeynep BAYRAK DEMİREL ve Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hande KIRIŞ katılım sağladı.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında yer alan;

  • Ordu’ da kurulması planlanan TEKNOPARK ile ilgili sürecin değerlendirilmesi
  • Ordu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ nin son durumu
  • Sanayi kuruluşlarının ve enerji tüketiminin yoğun olduğu Ünye ilçesi Güzelyalı, Cevizdere, Günpınarı mahallelerinin bulunduğu bölgedeki doğalgaz sorununun çözülmesi çalışmaları
  • İlimizin ve ülkemizin stratejik ürünü olan fındığın değerinin arttırılmasına yönelik sanayi sektöründen ve fındık üreticilerinden gelen talepler doğrultusunda lisanslı depo kurulması için, ihtiyaç duyulan teşvik ve destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi; ayrıca sürece katkı sağlayacak Cazibe Merkezi başvurusunun hızlandırılması konuları değerlendirilmiş ve sürecin hızlı şekilde takip edilmesi karara bağlanmıştır.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.