BÜYÜKŞEHİRDEN 10 İLÇEYE 61 GÖLET

BÖLGE GÜNDEMİ 06.02.2024 - 13:15, Güncelleme: 01.02.2024 - 09:08 2836+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİRDEN 10 İLÇEYE 61 GÖLET

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde su kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlamak ve gelecekte oluşabilecek kuraklığa karşı tedbirli olmak amacıyla 10 ilçede 61 gölet projesi hayata geçirildi.
          Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği yatırımlarla şehri geleceğe hazırlayan Başkan Güler, 5 yıl içerisinde 1678 km içme suyu hattı çalışması ile Ordu’da su sorunu en aza indirirken 10 ilçede hayata geçirdiği göletler ile de alternatif su kaynaklarını artırdı.   İÇME SUYU, TARIM VE HAYVANCILIKTA KULLANILIYOR   2019 yılından bu yana kırsal mahalleler ağırlıklı Akkuş’da 1, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar’da 3, Gölköy’de 5, İkizce’de 1, Kabataş’ta 5, Korgan’da 11, Mesudiye’de 19 ve Perşembe’de 2 olmak üzere içme suyu, hayvancılık ve tarımda kullanılacak 61 gölet şehre kazandırıldı. DOĞAL YAPI BOZULMADI Yağan kar ve yağmur sularının kaynağında tutulduğu göletler doğal yapıyı ve estetiği bozmayacak şekilde inşa edildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde su kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlamak ve gelecekte oluşabilecek kuraklığa karşı tedbirli olmak amacıyla 10 ilçede 61 gölet projesi hayata geçirildi.

 

 

 

 

 

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği yatırımlarla şehri geleceğe hazırlayan Başkan Güler, 5 yıl içerisinde 1678 km içme suyu hattı çalışması ile Ordu’da su sorunu en aza indirirken 10 ilçede hayata geçirdiği göletler ile de alternatif su kaynaklarını artırdı.

 

İÇME SUYU, TARIM VE HAYVANCILIKTA KULLANILIYOR

 

2019 yılından bu yana kırsal mahalleler ağırlıklı Akkuş’da 1, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar’da 3, Gölköy’de 5, İkizce’de 1, Kabataş’ta 5, Korgan’da 11, Mesudiye’de 19 ve Perşembe’de 2 olmak üzere içme suyu, hayvancılık ve tarımda kullanılacak 61 gölet şehre kazandırıldı.

DOĞAL YAPI BOZULMADI

Yağan kar ve yağmur sularının kaynağında tutulduğu göletler doğal yapıyı ve estetiği bozmayacak şekilde inşa edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.