OBB; o bölgede abonemiz yok !

BÖLGE GÜNDEMİ 31.07.2022 - 02:50, Güncelleme: 05.08.2022 - 22:53 1000+ kez okundu.
 

OBB; o bölgede abonemiz yok !

Ordu Büyükşehir Belediyesi FatsaSefaköy mahallesinde bir işletme ile vatandaşlar arasında yaşanan su sorunu ile ilgili açıklama yaptı.
                        KAMUOYU BİLGİLENDİRME Son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medyada Fatsa ilçesi Sefaköy Mahallesinde alabalık çiftliği ile mahalle sakinleri arasında yaşanan içme suyu sorunu ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğü’nün herhangi bir girişimde bulunmadığı, konuya duyarsız kaldığı yönündeki gerçeği yansıtmayan, toplum gözünde tamamen olumsuz bir algı bırakmaya yönelik yayınlar yapılmıştır Bu gerçeği yansıtmayan iddialar nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: 1-    Sefaköy Mahallesi Topuldeğirmeni Mevkiinde bulunan Alapınar kaynak suyunun su ürünleri yetiştiriciliği (alabalık) tesisinde 15 yıl süre ile kullanılması amacıyla Ordu Tarım Orman Müdürlüğü ile işletme sahibi Fatih Sağlık arasında 15.08.2011 tarihinde ‘Kira Sözleşmesi’ imzalanmıştır.   Alapınar kaynak suyu, su ürünleri tesisi ile mahalle halkı tarafından 26 Temmuz 2022 tarihine kadar ortak kullanılmıştır.   2-    Ancak bundan önce; söz konusu tesis tarafından 20 Mart 2018 tarihinde açılan ‘suya el atmanın önlenmesi’ davası alabalık tesisi lehine sonuçlanmış ve bu karar Yargıtay tarafından onanmıştır.   Kararın Yargıtay tarafından onanmasının hemen ardından; dava konusu su kaynağının Sefaköy Mahallesine ulaşan içme suyu iletim hattının bağlantısı 26 Temmuz 2022 tarihinde kolluk kuvvetlerince kesilmiştir.   3-    İçme suyu borusu bağlantısının iptal edildiği bilgisinin alınması üzerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, sorunun çözülmesi talimatını vermiş ve hızlı bir şekilde tüm yetkili mercilerle iletişime geçilmiştir.   Bu süreç yaşanırken mahalle halkının su ihtiyacının karşılanması ve mağduriyet oluşmaması amacıyla mahallenin içme suyu deposuna su tankerleri sevk edilmiştir.   Ancak mahalle muhtarı tarafından tanker gönderilmemesi, gönderildiği takdirde mahalle halkı tarafından tankerlere müdahale edileceği belirtilmiştir.   4-    Sefaköy Mahallesinin bahse konu mevkiinde su aboneliğimiz bulunmamaktadır. İlgili Birimlerimizin Mahalle Muhtarı ile 30 Mayıs 2022 tarihinde yaptığı görüşme sırasında; içme suyu aboneliklerinin İdaremize devri konusunda başvuru yapması gerektiği bilgisi verilmiş, ancak Muhtar tarafından bugüne kadar herhangi bir başvuru yapılmamıştır.   5-    27 Temmuz 2022 tarihinde OSKİ Genel Müdürlüğünde mahalle muhtarı ile görüşme yapılmıştır. Mahalle muhtarı görüşmede abone olmayacaklarını ve suya para ödemek istemediklerini belirtmiştir.   Abonelik devri için başvuru yapılması halinde, içme suyu tahsisi konusunda gerekli çalışmaların başlatılacağı 28.07.2022 tarihli yazımızla Muhtarlığa bildirilmiştir.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur                                                                                                      OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ​
Ordu Büyükşehir Belediyesi FatsaSefaköy mahallesinde bir işletme ile vatandaşlar arasında yaşanan su sorunu ile ilgili açıklama yaptı.

                        KAMUOYU BİLGİLENDİRME

Son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medyada Fatsa ilçesi Sefaköy Mahallesinde alabalık çiftliği ile mahalle sakinleri arasında yaşanan içme suyu sorunu ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğü’nün herhangi bir girişimde bulunmadığı, konuya duyarsız kaldığı yönündeki gerçeği yansıtmayan, toplum gözünde tamamen olumsuz bir algı bırakmaya yönelik yayınlar yapılmıştır

Bu gerçeği yansıtmayan iddialar nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

1-    Sefaköy Mahallesi Topuldeğirmeni Mevkiinde bulunan Alapınar kaynak suyunun su ürünleri yetiştiriciliği (alabalık) tesisinde 15 yıl süre ile kullanılması amacıyla Ordu Tarım Orman Müdürlüğü ile işletme sahibi Fatih Sağlık arasında 15.08.2011 tarihinde ‘Kira Sözleşmesi’ imzalanmıştır.

 

Alapınar kaynak suyu, su ürünleri tesisi ile mahalle halkı tarafından 26 Temmuz 2022 tarihine kadar ortak kullanılmıştır.

 

2-    Ancak bundan önce; söz konusu tesis tarafından 20 Mart 2018 tarihinde açılan ‘suya el atmanın önlenmesi’ davası alabalık tesisi lehine sonuçlanmış ve bu karar Yargıtay tarafından onanmıştır.

 

Kararın Yargıtay tarafından onanmasının hemen ardından; dava konusu su kaynağının Sefaköy Mahallesine ulaşan içme suyu iletim hattının bağlantısı 26 Temmuz 2022 tarihinde kolluk kuvvetlerince kesilmiştir.

 

3-    İçme suyu borusu bağlantısının iptal edildiği bilgisinin alınması üzerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, sorunun çözülmesi talimatını vermiş ve hızlı bir şekilde tüm yetkili mercilerle iletişime geçilmiştir.

 

Bu süreç yaşanırken mahalle halkının su ihtiyacının karşılanması ve mağduriyet oluşmaması amacıyla mahallenin içme suyu deposuna su tankerleri sevk edilmiştir.

 

Ancak mahalle muhtarı tarafından tanker gönderilmemesi, gönderildiği takdirde mahalle halkı tarafından tankerlere müdahale edileceği belirtilmiştir.

 

4-    Sefaköy Mahallesinin bahse konu mevkiinde su aboneliğimiz bulunmamaktadır. İlgili Birimlerimizin Mahalle Muhtarı ile 30 Mayıs 2022 tarihinde yaptığı görüşme sırasında; içme suyu aboneliklerinin İdaremize devri konusunda başvuru yapması gerektiği bilgisi verilmiş, ancak Muhtar tarafından bugüne kadar herhangi bir başvuru yapılmamıştır.

 

5-    27 Temmuz 2022 tarihinde OSKİ Genel Müdürlüğünde mahalle muhtarı ile görüşme yapılmıştır. Mahalle muhtarı görüşmede abone olmayacaklarını ve suya para ödemek istemediklerini belirtmiştir.

 

Abonelik devri için başvuru yapılması halinde, içme suyu tahsisi konusunda gerekli çalışmaların başlatılacağı 28.07.2022 tarihli yazımızla Muhtarlığa bildirilmiştir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

                                                                                                     OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.