Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri Ordu’da Yapıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 26.12.2023 - 16:45, Güncelleme: 26.12.2023 - 23:32 749+ kez okundu.
 

Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri Ordu’da Yapıldı

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Ordu Valiliğinin ev sahipliğinde "Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri” düzenlendi.
Ordu Öğretmenevinde gerçekleştirilen seminerde, Vali Muammer Erol, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Vali Yardımcısı Burak Keser, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Trabzon ve Samsun’dan kurum temsilcileri hazır bulundu. İçişleri Bakanlığı 2022 yılında İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığının sorumluluğunda Ankara Üniversitesinden Hukuk, Psikoloji ve Antropoloji bölümlerinden akademisyenlerin katılımlarıyla, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri  Genel Müdürlüğünün işbirliğiyle kadına karşı fiziksel şiddet uygulamaktan kasten adam öldürme ve kasten yaralamaya ilişkin maddeler kapsamında hüküm giyen erkek mahkumların kriminolojik profilinin çıkartılması amacıyla anket ve yüz yüze görüşmelerle bilimsel saha çalışması gerçekleştirilmişti. Araştırma kapsamında elde dilen bulguların ikincil analizi yapılmış, ikincil analizden elde edilmiş bulguların uygulayıcıları ile paylaşılması amacıyla "Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri”nin  ilki Ordu’da  yapıldı. Düzenlenen seminerde İçişleri Uzmanı Dr. Esma Keskinkaya, kadınlara yönelik şiddet konusunda yapılan saha çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. 12 ilde cezaevlerinin ziyaret edilerek 832 hükümlüye anket, 400 hükümlüye psikolojik testler uygulandığını, 48 hükümlü ile yüz yüze görüşme yapıldığını, 25 dava dosyasının incelendiğini söyleyen Keskinkaya, ”Faillerin demografik bilgilerine bakıldığında yaşları 19 ila 77 arasında değişirken, alınan cezaların 1 ila 76 yıl arasında değişiklik gösterdiğini görüyoruz” dedi. İçişleri Uzmanı Dr. Esma Keskinkaya, faillerin eğitim düzeyi, meslek bilgileri, medeni durumları, evlilik hayatlarına ilişkin bulgular, evlenme yaşları kadınlarda 21, erkeklerde 23 civarı, ebeveyn verileri, çocukluk dönemine ilişkin bulgular, suç işleme yaşları, şiddet eyleminin gerekçeleri, faillerin eylemlerine ilişkin tutumları, psikolojik testler ve bu testlerin sonuçları, psikolojik sosyolojik profil, demografik profilde gözlenen risk unsurları, psikopatoloji  belirtileri ve kadına yönelik suçun işlenmesi, mahkumiyet ve cezaevi yaşantısı, kadına yönelik suçun  nedenleri, kanunlar, yargı süreçleri ve kararları, faillerin genel özellikleri, kadına yönelik şiddet suçlarında yüksek  risk faktörleri, düşük, orta düzey risk faktörleri hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. "Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri”nin son bölümünde katılımcılar tarafından güncel duruma ilişkin   görüş, değerlendirme, gözlem ve tespitleri dile getirildi.
İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Ordu Valiliğinin ev sahipliğinde "Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri” düzenlendi.





Ordu Öğretmenevinde gerçekleştirilen seminerde, Vali Muammer Erol, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Vali Yardımcısı Burak Keser, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Trabzon ve Samsun’dan kurum temsilcileri hazır bulundu.

İçişleri Bakanlığı 2022 yılında İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığının sorumluluğunda Ankara Üniversitesinden Hukuk, Psikoloji ve Antropoloji bölümlerinden akademisyenlerin katılımlarıyla, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri  Genel Müdürlüğünün işbirliğiyle kadına karşı fiziksel şiddet uygulamaktan kasten adam öldürme ve kasten yaralamaya ilişkin maddeler kapsamında hüküm giyen erkek mahkumların kriminolojik profilinin çıkartılması amacıyla anket ve yüz yüze görüşmelerle bilimsel saha çalışması gerçekleştirilmişti. Araştırma kapsamında elde dilen bulguların ikincil analizi yapılmış, ikincil analizden elde edilmiş bulguların uygulayıcıları ile paylaşılması amacıyla "Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri”nin  ilki Ordu’da  yapıldı.

Düzenlenen seminerde İçişleri Uzmanı Dr. Esma Keskinkaya, kadınlara yönelik şiddet konusunda yapılan saha çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı.

12 ilde cezaevlerinin ziyaret edilerek 832 hükümlüye anket, 400 hükümlüye psikolojik testler uygulandığını, 48 hükümlü ile yüz yüze görüşme yapıldığını, 25 dava dosyasının incelendiğini söyleyen Keskinkaya, ”Faillerin demografik bilgilerine bakıldığında yaşları 19 ila 77 arasında değişirken, alınan cezaların 1 ila 76 yıl arasında değişiklik gösterdiğini görüyoruz” dedi.

İçişleri Uzmanı Dr. Esma Keskinkaya, faillerin eğitim düzeyi, meslek bilgileri, medeni durumları, evlilik hayatlarına ilişkin bulgular, evlenme yaşları kadınlarda 21, erkeklerde 23 civarı, ebeveyn verileri, çocukluk dönemine ilişkin bulgular, suç işleme yaşları, şiddet eyleminin gerekçeleri, faillerin eylemlerine ilişkin tutumları, psikolojik testler ve bu testlerin sonuçları, psikolojik sosyolojik profil, demografik profilde gözlenen risk unsurları, psikopatoloji  belirtileri ve kadına yönelik suçun işlenmesi, mahkumiyet ve cezaevi yaşantısı, kadına yönelik suçun  nedenleri, kanunlar, yargı süreçleri ve kararları, faillerin genel özellikleri, kadına yönelik şiddet suçlarında yüksek  risk faktörleri, düşük, orta düzey risk faktörleri hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

"Kadına Karşı Şiddet İle Mücadele Semineri”nin son bölümünde katılımcılar tarafından güncel duruma ilişkin   görüş, değerlendirme, gözlem ve tespitleri dile getirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.