İYİ Parti'nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu Balıkesir adayı Turhan Çömez

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 24.01.2024 - 16:34, Güncelleme: 24.01.2024 - 16:34 540+ kez okundu.
 

İYİ Parti'nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu Balıkesir adayı Turhan Çömez

ANKARA (PHA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ise Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez belirlendi. Buğra Kavuncu, adaylığının Akşener tarafından İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı'nda açıklanacağından haberi olmadığını belirterek, “Vazife, görev her şeyin üstündedir. Bir görev düştüğünde, bugün partimiz için, yarın da ülke için, en zoru sırtlanmak zorunda olduğumuzun şuuruyla yetiştik” dedi. Aday tanıtım toplantısı bugün saat 14.30'da İYİ Parti genel merkezinde gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da bu toplantıda resmen ilan edildi. Buğra Kavuncu Kimdir? 1973 yılında Ankara'da doğan Buğra Kavuncu, Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun oldu. Uluslararası şirketlerde çalıştıktan sonra kendi işletmelerini kuran Kavuncu, 2018'de İYİ Parti'ye katıldı. Ayrıca, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Turhan Çömez Kimdir? 1965 yılında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğan Turhan Çömez, Bandırma İmam-Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. 2002 genel seçimlerinde AKP'den Balıkesir Milletvekili olarak seçilen Çömez, partiden ihraç edildikten sonra 2011'de İngiltere'ye iltica etti. Ergenekon davasından beraat edince 2019'da Türkiye'ye döndü. 2022'de İYİ Parti'ye katılan Çömez, 14 Mayıs seçimlerinde Balıkesir Milletvekili olarak seçildi. Kaynak : PHA
ANKARA (PHA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ise Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez belirlendi.

Buğra Kavuncu, adaylığının Akşener tarafından İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı'nda açıklanacağından haberi olmadığını belirterek, “Vazife, görev her şeyin üstündedir. Bir görev düştüğünde, bugün partimiz için, yarın da ülke için, en zoru sırtlanmak zorunda olduğumuzun şuuruyla yetiştik” dedi.

Aday tanıtım toplantısı bugün saat 14.30'da İYİ Parti genel merkezinde gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da bu toplantıda resmen ilan edildi.

Buğra Kavuncu Kimdir?

1973 yılında Ankara'da doğan Buğra Kavuncu, Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun oldu. Uluslararası şirketlerde çalıştıktan sonra kendi işletmelerini kuran Kavuncu, 2018'de İYİ Parti'ye katıldı. Ayrıca, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

Turhan Çömez Kimdir?

1965 yılında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğan Turhan Çömez, Bandırma İmam-Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. 2002 genel seçimlerinde AKP'den Balıkesir Milletvekili olarak seçilen Çömez, partiden ihraç edildikten sonra 2011'de İngiltere'ye iltica etti. Ergenekon davasından beraat edince 2019'da Türkiye'ye döndü. 2022'de İYİ Parti'ye katılan Çömez, 14 Mayıs seçimlerinde Balıkesir Milletvekili olarak seçildi.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.