9 ilçede mahallede sokak ve cadde adları değişiyor

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.10.2019 - 23:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1961+ kez okundu.
 

9 ilçede mahallede sokak ve cadde adları değişiyor

Ordu’nun 9 ilçesinde isimleri bulunmayan cadde ve sokaklara isim verilmesi veya mevcut isimlerin değiştirilmesi talebiyle 17 mahalle ismi için başvuru yapıldı.
Fatsa, Çaybaşı, Gölköy, Gülyalı, Kabadüz, Altınordu, Perşembe, Ünye ve Mesudiye ilçelerinde bulunan isimleri bulunmayan cadde ve sokaklara isim verilmesi veya mevcut isimlerin değiştirilmesi talebiyle toplam 17 mahalle için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunuldu. Başvurusu yapılan mahalleler içerisinde hâlihazırda dört sokak ve caddenin ismi bulunmazken, geri kalan 11’i için ise isim değiştirilme talebinde bulunuldu. Bu kapsamda; Fatsa ilçesine bağlı Evkaf Mahallesi’ndeki Çarıkçı Sokak’ın adının Akyüz Sokak olması talep edildi. Çaybaşılı şehidin adı sokakta yaşatılacak Çaybaşı ilçesine bağlı Çınar Mahallesi’nde yer alan Cennetoğlu Sokağının adının Kurudere Sokak, İlküvez Mahallesi’nde ismi bulunmayan bir sokağa ise 26.09.1992 tarihinde Lice Üç Damla Karakolu’nda şehit olan jandarma er Zekeriya Kocakoç’un adının verilmesi istenildi. Gölköy için üç başvuru Gölköy ilçesine bağlı Alanyurt Mahallesi’nde bulunan Kolağası Caddesi’nin isminin Karabeyoğlu Caddesi, ilçe merkezinde bulunan ismi bulunmayan caddenin Fevzi Çakmak Caddesi, Düzyayla Mahallesi’nde ismi bulunmayan caddenin Hoşgadem Yaylası Küme Evleri olarak değiştirilmesi için başvuruda bulunuldu. Bu başvuruların yanı sıra; Gülyalı ilçesine bağlı Turnasuyu Mahallesi’ndeki Garkın Sokak’ın adının Mustafa Karahasan Sokak, Kabadüz ilçesine bağlı Derinçay Mahallesi’ndeki Başkotana Sokak’ın Karaaslan Yaylası Sokak, Mesudiye merkezinde bulunan Çam Sokak’ın Dr. Biltekin Özdemir Sokak, Dayılı Mahallesi’nde adı bulunmayan bir sokağın Göçbeyi Yaylası Sokak,  Perşembe ilçesine bağlı Kaleyaka Mahallesi’ndeki Çeşmeönü Sokak’ın Asya Sokak, Kozağzı Mahallesi’ndeki Sakarat Caddesi’nin İnce Sokak, Çaytepe Mahallesi’ndeki Kavra Sokak’ın Kavra Kıran Sokak ve Kavra Değirmenbaşı Sokak, Ünye ilçesine bağlı Ortayılmazlar Mahallesi’ndeki Şehit İslam Çubuk Sokak’ın Gazi Ahmet Oğuz Sokak, Burunucu Mahallesi’nde ismi bulunmayan bir sokağın Çömlekçi Hamdi Kaya Sokak, Çamurlu Mahallesi’ndeki Şehit Muhittin Sokak’ın Kanbaloğlu Sokak olması talep edildi. Altınordu ilçesinde Ordu’ya ilk patoz hizmeti verdiği Celal İnce’nin adının ise herhangi sokak veya caddeye verilmesi için başvuruda bulunuldu.
Ordu’nun 9 ilçesinde isimleri bulunmayan cadde ve sokaklara isim verilmesi veya mevcut isimlerin değiştirilmesi talebiyle 17 mahalle ismi için başvuru yapıldı.

Fatsa, Çaybaşı, Gölköy, Gülyalı, Kabadüz, Altınordu, Perşembe, Ünye ve Mesudiye ilçelerinde bulunan isimleri bulunmayan cadde ve sokaklara isim verilmesi veya mevcut isimlerin değiştirilmesi talebiyle toplam 17 mahalle için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunuldu. Başvurusu yapılan mahalleler içerisinde hâlihazırda dört sokak ve caddenin ismi bulunmazken, geri kalan 11’i için ise isim değiştirilme talebinde bulunuldu. Bu kapsamda; Fatsa ilçesine bağlı Evkaf Mahallesi’ndeki Çarıkçı Sokak’ın adının Akyüz Sokak olması talep edildi.

Çaybaşılı şehidin adı sokakta yaşatılacak

Çaybaşı ilçesine bağlı Çınar Mahallesi’nde yer alan Cennetoğlu Sokağının adının Kurudere Sokak, İlküvez Mahallesi’nde ismi bulunmayan bir sokağa ise 26.09.1992 tarihinde Lice Üç Damla Karakolu’nda şehit olan jandarma er Zekeriya Kocakoç’un adının verilmesi istenildi.

Gölköy için üç başvuru

Gölköy ilçesine bağlı Alanyurt Mahallesi’nde bulunan Kolağası Caddesi’nin isminin Karabeyoğlu Caddesi, ilçe merkezinde bulunan ismi bulunmayan caddenin Fevzi Çakmak Caddesi, Düzyayla Mahallesi’nde ismi bulunmayan caddenin Hoşgadem Yaylası Küme Evleri olarak değiştirilmesi için başvuruda bulunuldu.

Bu başvuruların yanı sıra; Gülyalı ilçesine bağlı Turnasuyu Mahallesi’ndeki Garkın Sokak’ın adının Mustafa Karahasan Sokak, Kabadüz ilçesine bağlı Derinçay Mahallesi’ndeki Başkotana Sokak’ın Karaaslan Yaylası Sokak, Mesudiye merkezinde bulunan Çam Sokak’ın Dr. Biltekin Özdemir Sokak, Dayılı Mahallesi’nde adı bulunmayan bir sokağın Göçbeyi Yaylası Sokak,  Perşembe ilçesine bağlı Kaleyaka Mahallesi’ndeki Çeşmeönü Sokak’ın Asya Sokak, Kozağzı Mahallesi’ndeki Sakarat Caddesi’nin İnce Sokak, Çaytepe Mahallesi’ndeki Kavra Sokak’ın Kavra Kıran Sokak ve Kavra Değirmenbaşı Sokak, Ünye ilçesine bağlı Ortayılmazlar Mahallesi’ndeki Şehit İslam Çubuk Sokak’ın Gazi Ahmet Oğuz Sokak, Burunucu Mahallesi’nde ismi bulunmayan bir sokağın Çömlekçi Hamdi Kaya Sokak, Çamurlu Mahallesi’ndeki Şehit Muhittin Sokak’ın Kanbaloğlu Sokak olması talep edildi.

Altınordu ilçesinde Ordu’ya ilk patoz hizmeti verdiği Celal İnce’nin adının ise herhangi sokak veya caddeye verilmesi için başvuruda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.