Döviz Bazlı Zamlar Geri Çekilmeli

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.01.2019 - 00:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1662+ kez okundu.
 

Döviz Bazlı Zamlar Geri Çekilmeli

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, ağustos ayında dövizdeki ani artış sonrası yapılan zamların yaşanan düşüş ile birlikte geri çekilmesi gerektiğini söyledi.
Bir ekonomik savaşın yaşandığını belirten OTSO Başkanı Servet Şahin, “Bundan Türkiye etkilendiği gibi Avrupa ülkeleri de diğer dünya devletleri de etkilendi. 2018’in ağustosundaki gelişmeler bizi çok tedirgin ederek başlamıştı ancak çok şükür işler rayına oturmaya başladı. Dolar fiyatları zaten bugünkü seviyelerde olacağı öncesinden yapılan tahminlerde ön görülüyordu. Biz bu krizi atlattık ama bundan faydalanın kuruluşlar üzerinde tam bir denetim olmadı. Bu denetimin yapılması gerekir” dedi. DAHA İYİ BİR DENETİM OLMALI Özellikle imalat sektörüne dikkat çeken OTSO Başkanı Şahin, “Dolar 7 lira civarında olduğunda salça, boya, deterjan gibi ürünlere yapılan zamlar var. Bunlar normal fiyatlarına dönmedi. Bu konuda yapılan bir denetim de yok. Bunları bırakın reçel fiyatları bile kimi yerde yüzde 50 kimi yerde yüzde 100 artırılmıştı. Bunlar üzerinde bir çalışma yapılmadı. Yapılması gerekir diye düşünüyorum. Bu konudaki denetim çalışmalarının yeterli olmadığı kanaatindeyim.  Bu konuda daha sıkı denetim talep ediyorum” diye konuştu. EKONOMİK PROGRAM İYİ GİDİYOR Türkiye şuan itibariyle aranan malın bulunduğunu ifade eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Aranıp da bulunamayan mal yok. Ekonomik program da bence olumlu gidiyor. Ben 2019’iun daha iyi olacağını düşünüyorum. TOBB başkanımız da 2019’un dana iyi olacağını ifade ediyor. Ancak yaşanan krizi kendi menfaatlerine kullanan firmalarda denetim olmalı. Mesela neden hala ağustostan önce 30 lira olan salça fiyatları yaşanan sıkıntıyla beraber çıktığı 60 liraya seviyelerinde. Dolar geriledi ama bu fiyatlar orada duruyor. Bunlara bakılması gerekir.”
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, ağustos ayında dövizdeki ani artış sonrası yapılan zamların yaşanan düşüş ile birlikte geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Bir ekonomik savaşın yaşandığını belirten OTSO Başkanı Servet Şahin, “Bundan Türkiye etkilendiği gibi Avrupa ülkeleri de diğer dünya devletleri de etkilendi. 2018’in ağustosundaki gelişmeler bizi çok tedirgin ederek başlamıştı ancak çok şükür işler rayına oturmaya başladı. Dolar fiyatları zaten bugünkü seviyelerde olacağı öncesinden yapılan tahminlerde ön görülüyordu. Biz bu krizi atlattık ama bundan faydalanın kuruluşlar üzerinde tam bir denetim olmadı. Bu denetimin yapılması gerekir” dedi.

DAHA İYİ BİR DENETİM OLMALI

Özellikle imalat sektörüne dikkat çeken OTSO Başkanı Şahin, “Dolar 7 lira civarında olduğunda salça, boya, deterjan gibi ürünlere yapılan zamlar var. Bunlar normal fiyatlarına dönmedi. Bu konuda yapılan bir denetim de yok. Bunları bırakın reçel fiyatları bile kimi yerde yüzde 50 kimi yerde yüzde 100 artırılmıştı. Bunlar üzerinde bir çalışma yapılmadı. Yapılması gerekir diye düşünüyorum. Bu konudaki denetim çalışmalarının yeterli olmadığı kanaatindeyim.  Bu konuda daha sıkı denetim talep ediyorum” diye konuştu.

EKONOMİK PROGRAM İYİ GİDİYOR

Türkiye şuan itibariyle aranan malın bulunduğunu ifade eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Aranıp da bulunamayan mal yok. Ekonomik program da bence olumlu gidiyor. Ben 2019’iun daha iyi olacağını düşünüyorum. TOBB başkanımız da 2019’un dana iyi olacağını ifade ediyor. Ancak yaşanan krizi kendi menfaatlerine kullanan firmalarda denetim olmalı. Mesela neden hala ağustostan önce 30 lira olan salça fiyatları yaşanan sıkıntıyla beraber çıktığı 60 liraya seviyelerinde. Dolar geriledi ama bu fiyatlar orada duruyor. Bunlara bakılması gerekir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.