Donanımıyla Türkiye’de Tek

SPOR 03.03.2022 - 15:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2549+ kez okundu.
 

Donanımıyla Türkiye’de Tek

Ordu, Durgun Su Sporlarının Öncüsü Olacak
    Sadece Ulusal Değil, Uluslararası Sporculara Da Ev Sahipliği Yapacak       Ordu Büyükşehir Belediyesi, donanımıyla Türkiye’de tek olan Durgun Su Sporları Merkezi ve Kamp Alanı ile şehrin su sporlarında öncü bir il olmasının önünü açtı.           Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in her fırsatta dile getirdiği şehri denizle bütünleştirme düşüncesi durgun su sporlarını da Ordu’da yaygınlaştırdı. Başkan Güler ilk olarak yelken, kona sporlarını şehre tanıttı, sonrasında ise açılan kurslarla birçok gencin bu sporlara ilgi duymasını sağladı. Bu sporların daha profesyonelce yapılması için de Ordu’ya Durgun Su Sporları Merkezi ve Kamp Alanı kazandırıldı.           İLK ORGANİZASYON, ULUSLARARASI YARIŞMALARIN DA YAPILABİLECEĞİNİ KANITLADI       Gülyalı ilçesi Ordu-Giresun Havaalanı yanında hayata geçirilen ve her detayı tek tek düşünülen Durgun Su Sporları Merkezinin ilk açılışı dev bir organizasyonla yapıldı. 13 ilden 187 sporcunun katılımı ile yapılan organizasyon büyük ilgi gördü.  Bu organizasyonun etkisi ile merkezin sadece ulusal anlamda değil, uluslararası anlamda da büyük etkinliklere ev sahipliği yapabileceği kanıtlandı.           KARAVAN VE MOTOR TUTKUNLARI DA DÜŞÜNÜLDÜ       Bu alanda sadece sporcular düşünülmedi. Karavanıyla kamp yapmak isteyen, motoruyla konaklamak isteyen vatandaşlara da karavan ve motopark alanı oluşturuldu. Sporcuların yanı sıra karavan ve motor tutkunları da bu tesisi büyük bir beğeni ile kullanmaya başladı.             DURGUN SU SPORLARI MERKEZİNDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ         Gerek ulaşımın kolay olması gerekse teknik donanımıyla Türkiye’de tek olan Durgun Su Sporları Merkezi içerisinde toplamda 400 kişilik tribün, 1 adet foto fınısh kameralı yarış bitiş gözlem kulesi, 100 araçlık izleyici otopark alanı, 400 metre satış ve tanıtım alanı, hakem ve sporcular için 20 kişilik konaklama alanı, 1 adet protokol locası, 5 adet portatif yüzer iskele, 300 metre kayıkhane bakım atölyesi, karavan motopark ve kamp alanı, 1.142 metre yaya ve bisiklet yolu yer alıyor.      
Ordu, Durgun Su Sporlarının Öncüsü Olacak

 

 

Sadece Ulusal Değil, Uluslararası Sporculara Da Ev Sahipliği Yapacak

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, donanımıyla Türkiye’de tek olan Durgun Su Sporları Merkezi ve Kamp Alanı ile şehrin su sporlarında öncü bir il olmasının önünü açtı.

 

 

 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in her fırsatta dile getirdiği şehri denizle bütünleştirme düşüncesi durgun su sporlarını da Ordu’da yaygınlaştırdı. Başkan Güler ilk olarak yelken, kona sporlarını şehre tanıttı, sonrasında ise açılan kurslarla birçok gencin bu sporlara ilgi duymasını sağladı. Bu sporların daha profesyonelce yapılması için de Ordu’ya Durgun Su Sporları Merkezi ve Kamp Alanı kazandırıldı.

 

 

 

 

 

İLK ORGANİZASYON, ULUSLARARASI YARIŞMALARIN DA YAPILABİLECEĞİNİ KANITLADI

 

 

 

Gülyalı ilçesi Ordu-Giresun Havaalanı yanında hayata geçirilen ve her detayı tek tek düşünülen Durgun Su Sporları Merkezinin ilk açılışı dev bir organizasyonla yapıldı. 13 ilden 187 sporcunun katılımı ile yapılan organizasyon büyük ilgi gördü.  Bu organizasyonun etkisi ile merkezin sadece ulusal anlamda değil, uluslararası anlamda da büyük etkinliklere ev sahipliği yapabileceği kanıtlandı.

 

 

 

 

 

KARAVAN VE MOTOR TUTKUNLARI DA DÜŞÜNÜLDÜ

 

 

 

Bu alanda sadece sporcular düşünülmedi. Karavanıyla kamp yapmak isteyen, motoruyla konaklamak isteyen vatandaşlara da karavan ve motopark alanı oluşturuldu. Sporcuların yanı sıra karavan ve motor tutkunları da bu tesisi büyük bir beğeni ile kullanmaya başladı.

 

 

 

 

 

 

DURGUN SU SPORLARI MERKEZİNDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

 

 

 

 

Gerek ulaşımın kolay olması gerekse teknik donanımıyla Türkiye’de tek olan Durgun Su Sporları Merkezi içerisinde toplamda 400 kişilik tribün, 1 adet foto fınısh kameralı yarış bitiş gözlem kulesi, 100 araçlık izleyici otopark alanı, 400 metre satış ve tanıtım alanı, hakem ve sporcular için 20 kişilik konaklama alanı, 1 adet protokol locası, 5 adet portatif yüzer iskele, 300 metre kayıkhane bakım atölyesi, karavan motopark ve kamp alanı, 1.142 metre yaya ve bisiklet yolu yer alıyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.