Zuckerberg artırılmış gerçekliğin akıllı telefonları bitireceğini açıkladı

TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2020 - 14:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 7736+ kez okundu.
 

Zuckerberg artırılmış gerçekliğin akıllı telefonları bitireceğini açıkladı

Popüler YouTuber Marques Brownlee, Facebook CEOʹsu Mark Zuckerberg ile bir röportaj yaptı ve ikili 15 dakika boyunca teknolojinin geleceğini ele aldı.
 Ancak röportaj sırasında bu konulardan farklı olarak doğrudan sanal gerçekliğin (VR) ve artırılmış gerçekliğin (AR) geleceğine odaklanıldı.        ZUCKERBERG APPLE PROJELERİNDEN BAHSETTİ     Appleʹın kendi AR gözlükleri üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. İlk etapta bu cihazlar, bir iPhone ile eşleştirilecek ve tıpkı Apple Watchʹlarda olduğu gibi cihaza kablosuz olarak bağlanabilecek. Ancak Appleʹın bu teknolojiyi hemen geliştirmesi gerekiyor zira AR gözlüklerinin gelecek sürümleri, bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışabilir.Normal bir gözlük gibi görünen giyilebilir bir cihaz, herhangi bir hologramı gözünüzün önüne yansıtacak kadar güçlüyse muhtemelen ekrana bakmak ve uygulamalarla etkileşim kurmak için cebinizde fiziksel bir ekrana ihtiyacınız olmayacak. Yani, iPhoneʹlar günün birinde yüzünüzde veya cebinizde taşıdığınız ekransız bir cihaz olabilir.     İNSANLAR BİRBİRİYLE ETKİLEŞİME GEÇEBİLECEK     Zuckerbergʹin AR gözlüklerinin geleceği için tasarladığı şey de tam olarak bu ve önümüzdeki yıllardaki AR & VR çalışmalarını bu doğrultuda yönlendirmek istiyor. Brownleeʹye dünyanın her 15 yılda bir büyük ve yeni teknoloji platformlarına kavuştuğunu söyleyen CEO, bu platformlarının her birinin daha sürükleyici bir deneyim vadettiğinin de altını çizdi.AR ve VR cihazlar, kullanıcılara şu anda mevcut olan ˮekran merkezliˮ deneyimlere kıyasla çok daha sürükleyici yeni deneyimler sunacak. ˮTelefonlar, tabletler ve televizyonlarla beyninizi başka bir yerde olduğunuza ikna ediyorsunuzˮ diyen Zuckerberg, VR ve ARʹın zihnin başka bir yerde olduğunuza inanmasına izin vereceğini söylüyor. Bu cihazlar, insanları ve nesneleri gerçek zamanlı olarak yansıtabilecek, hatta ses ve dokunma dahil olmak üzere diğer duyuları kapsayabilecek.Ünlü milyardere göre gelecekte akıllı telefonların sonunu getirecek teknoloji tam olarak bu ancak Zuckerberg gibi, Apple da benzer düşüncelere sahip olabilir. Bu sebeple şirket, AR gözlüklerini rakipleri daha heyecan verici tasarımlarla boy göstermeden önce çıkarmak istiyor.
Popüler YouTuber Marques Brownlee, Facebook CEOʹsu Mark Zuckerberg ile bir röportaj yaptı ve ikili 15 dakika boyunca teknolojinin geleceğini ele aldı.

 Ancak röportaj sırasında bu konulardan farklı olarak doğrudan sanal gerçekliğin (VR) ve artırılmış gerçekliğin (AR) geleceğine odaklanıldı.  

 

 

 ZUCKERBERG APPLE PROJELERİNDEN BAHSETTİ

 

 

Appleʹın kendi AR gözlükleri üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. İlk etapta bu cihazlar, bir iPhone ile eşleştirilecek ve tıpkı Apple Watchʹlarda olduğu gibi cihaza kablosuz olarak bağlanabilecek. Ancak Appleʹın bu teknolojiyi hemen geliştirmesi gerekiyor zira AR gözlüklerinin gelecek sürümleri, bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışabilir.Normal bir gözlük gibi görünen giyilebilir bir cihaz, herhangi bir hologramı gözünüzün önüne yansıtacak kadar güçlüyse muhtemelen ekrana bakmak ve uygulamalarla etkileşim kurmak için cebinizde fiziksel bir ekrana ihtiyacınız olmayacak. Yani, iPhoneʹlar günün birinde yüzünüzde veya cebinizde taşıdığınız ekransız bir cihaz olabilir.

 

 

İNSANLAR BİRBİRİYLE ETKİLEŞİME GEÇEBİLECEK

 

 

Zuckerbergʹin AR gözlüklerinin geleceği için tasarladığı şey de tam olarak bu ve önümüzdeki yıllardaki AR & VR çalışmalarını bu doğrultuda yönlendirmek istiyor. Brownleeʹye dünyanın her 15 yılda bir büyük ve yeni teknoloji platformlarına kavuştuğunu söyleyen CEO, bu platformlarının her birinin daha sürükleyici bir deneyim vadettiğinin de altını çizdi.AR ve VR cihazlar, kullanıcılara şu anda mevcut olan ˮekran merkezliˮ deneyimlere kıyasla çok daha sürükleyici yeni deneyimler sunacak. ˮTelefonlar, tabletler ve televizyonlarla beyninizi başka bir yerde olduğunuza ikna ediyorsunuzˮ diyen Zuckerberg, VR ve ARʹın zihnin başka bir yerde olduğunuza inanmasına izin vereceğini söylüyor. Bu cihazlar, insanları ve nesneleri gerçek zamanlı olarak yansıtabilecek, hatta ses ve dokunma dahil olmak üzere diğer duyuları kapsayabilecek.Ünlü milyardere göre gelecekte akıllı telefonların sonunu getirecek teknoloji tam olarak bu ancak Zuckerberg gibi, Apple da benzer düşüncelere sahip olabilir. Bu sebeple şirket, AR gözlüklerini rakipleri daha heyecan verici tasarımlarla boy göstermeden önce çıkarmak istiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.