Vira Bismillah

BÖLGE GÜNDEMİ 01.09.2018 - 00:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2611+ kez okundu.
 

Vira Bismillah

Ülkemiz denizlerinde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, bu gece sona erecek.
Ülkemiz denizlerinde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, bu gece sona erecek. Avlanma yasağı süresince hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, bu gece saat 00.00’da “vira bismillah” diyerek denize açılacak. Denizlerde av yasağı bu gece yarısı sona eriyor. Yasak boyunca tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar gece yarısı saat 00.00’da başlayacak yeni av sezonun için sabırsızlıkla bekliyor. Balıkçılar, sezona bol miktarda palamut avlayarak başlamayı ümit ediyor. Balıkçılar geçen sezon umduklarını bulamadıklarını yeni sezondan umutlu olduklarını ifade ettiler. İlk etapta palamut avıyla sezona başlayacaklarını ifade eden balıkçılar, eskisi gibi bol ve bereketli avcılığın olmadığını, bilinçsiz avlanmanın yüzünden gün geçtikçe balıkçılığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söylediler. Her şeye rağmen rızık peşinde koşmak zorunda olduklarını belirten balıkçılar, yeni sezondan çok şey beklediklerini ifade ettiler.  
Ülkemiz denizlerinde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, bu gece sona erecek.

Ülkemiz denizlerinde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, bu gece sona erecek. Avlanma yasağı süresince hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, bu gece saat 00.00’da “vira bismillah” diyerek denize açılacak.

Denizlerde av yasağı bu gece yarısı sona eriyor. Yasak boyunca tüm hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar gece yarısı saat 00.00’da başlayacak yeni av sezonun için sabırsızlıkla bekliyor.

Balıkçılar, sezona bol miktarda palamut avlayarak başlamayı ümit ediyor.

Balıkçılar geçen sezon umduklarını bulamadıklarını yeni sezondan umutlu olduklarını ifade ettiler.

İlk etapta palamut avıyla sezona başlayacaklarını ifade eden balıkçılar, eskisi gibi bol ve bereketli avcılığın olmadığını, bilinçsiz avlanmanın yüzünden gün geçtikçe balıkçılığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söylediler. Her şeye rağmen rızık peşinde koşmak zorunda olduklarını belirten balıkçılar, yeni sezondan çok şey beklediklerini ifade ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.