Ünye'de tiyatronun güçlü bir geçmişi var

SANAT 28.03.2019 - 17:45, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2408+ kez okundu.
 

Ünye'de tiyatronun güçlü bir geçmişi var

Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel 27 Mart Tiyatrolar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında Tiyatronun toplumsal mesaj içeren sosyal bir etkileşim biçimi olduğunu söyledi.
Tiyatronun Ünye'de güçlü bir geçmişinin olduğuna dikkat çeken Gürel; Ünye’nin Ferhan Şensoy, Erdal Beşikçioğlu gibi başarılı tiyatro sanatçıları yetiştiren bir kent kimliğinin olduğunu söyledi. Gürel, tiyatronun önemine vurgu yaparak özellikle gençlerin bu sanat dalında yoğunlaşarak kişisel gelişimlerine katkı sağlayabileceklerine işaret etti. Tiyatronun izleyici üzerindeki etkisinin sinema gibi diğer görsel sanatlardan çok daha farklı olduğunu söyleyen Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, izleyiciyi içine alan ve adeta bütünleşen bir sanat dalı olan tiyatronun bu özelliği ile tüm diğer sanat dallarından daha önemli bir duruşunun olduğunu kaydetti. Ünye Kültür Sarayı ile Tiyatro Etkinlikleri Artacak Ünye’de bir zamanlar tiyatro ve benzeri gösteri alanlarının olduğunu söyleyen Gürel, önümüzde ki dönemde yatırım programında olan ve ihalesi yapılan Ünye Kültür Sarayı’nın hayata geçirilmesi ile birlikte kentin bu alanda yeniden faal olduğu günlere döneceği müjdesini verdi. Ünye Kültür Sarayında tiyatro sahneleri ve atölyelerinin olacağını belirten Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, böylece önemli bir sanatsal etkinliğin yeniden Ünyelilerle buluşacağını belirtti. Ünye’nin Ferhan Şensoy, Erdal Beşikçioğlu gibi başarılı tiyatro sanatçıları yetiştiren bir kent kimliğinin olduğunu dile getiren Gürel, tiyatronun önemine vurgu yaparak özellikle gençlerin bu sanat dalında yoğunlaşarak kişisel gelişimlerine katkı sağlayabileceklerini vurguladı. Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, “Bu vesile ile 27 Mart Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.
Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel 27 Mart Tiyatrolar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı basın açıklamasında Tiyatronun toplumsal mesaj içeren sosyal bir etkileşim biçimi olduğunu söyledi.

Tiyatronun Ünye'de güçlü bir geçmişinin olduğuna dikkat çeken Gürel; Ünye’nin Ferhan Şensoy, Erdal Beşikçioğlu gibi başarılı tiyatro sanatçıları yetiştiren bir kent kimliğinin olduğunu söyledi.

Gürel, tiyatronun önemine vurgu yaparak özellikle gençlerin bu sanat dalında yoğunlaşarak kişisel gelişimlerine katkı sağlayabileceklerine işaret etti.

Tiyatronun izleyici üzerindeki etkisinin sinema gibi diğer görsel sanatlardan çok daha farklı olduğunu söyleyen Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, izleyiciyi içine alan ve adeta bütünleşen bir sanat dalı olan tiyatronun bu özelliği ile tüm diğer sanat dallarından daha önemli bir duruşunun olduğunu kaydetti.

Ünye Kültür Sarayı ile Tiyatro Etkinlikleri Artacak

Ünye’de bir zamanlar tiyatro ve benzeri gösteri alanlarının olduğunu söyleyen Gürel, önümüzde ki dönemde yatırım programında olan ve ihalesi yapılan Ünye Kültür Sarayı’nın hayata geçirilmesi ile birlikte kentin bu alanda yeniden faal olduğu günlere döneceği müjdesini verdi. Ünye Kültür Sarayında tiyatro sahneleri ve atölyelerinin olacağını belirten Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, böylece önemli bir sanatsal etkinliğin yeniden Ünyelilerle buluşacağını belirtti.

Ünye’nin Ferhan Şensoy, Erdal Beşikçioğlu gibi başarılı tiyatro sanatçıları yetiştiren bir kent kimliğinin olduğunu dile getiren Gürel, tiyatronun önemine vurgu yaparak özellikle gençlerin bu sanat dalında yoğunlaşarak kişisel gelişimlerine katkı sağlayabileceklerini vurguladı.

Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, “Bu vesile ile 27 Mart Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.