ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN GÜVENLİ GELECEĞE YÖNELİK KONFERANS
ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN GÜVENLİ GELECEĞE YÖNELİK KONFERANS
Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen “Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye” projesi kapsamında, Prof. Dr. Ayşe Haznedar Yalın tarafından “Aile İçi Şiddet (Ensest)” konulu kapsamlı bir konferans verildi. Velilerin ilgi gösterdiği konferansta Profesör Yalın önemli bilgiler aktardı.
Ünye Belediyesi tarafından “Bugünün ve Yarının Çocuklarının Dostu Ünye” projesi kapsamında düzenlenen konferansta aile içi şiddetin toplumda fark edilmeyen yönleri, çocuklar üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkileri ile aile yapısında oluşturduğu kırılganlık detaylı şekilde ele alındı. Prof. Dr. Ayşe Haznedar Yalın anne ve babalara uyarılarda bulunurken, özellikle ensest konusunun, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde nasıl ağır sonuçlara yol açtığı uzmanlık perspektifiyle aktardı.
Yoksulluk, Yoksunluk ve Çocuklar Üzerindeki Riskler Vurgulandı
Programda ayrıca, yoksulluk ve yoksunluğun çocukların ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimi üzerindeki etkileri, beslenme problemleri, ihmal ve istismarın gelişimsel sonuçları çeşitli boyutlarıyla değerlendirildi. Katılımcılar, sorunların çözümüne yönelik öneriler ve erken müdahale yöntemleri konusunda bilgilendirildi.
Toplumsal Farkındalığı Artırmaya Yönelik Önemli Bir Adım
Ünye Belediyesi tarafından desteklenen proje; çocukların korunması, aile içi farkındalığın artırılması ve toplum genelinde bilinç oluşturulmasını hedefleyen çalışmalara güçlü bir katkı sunmaya devam ediyor. Program, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.