Trafik kazaları masada

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.07.2019 - 10:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1481+ kez okundu.
 

Trafik kazaları masada

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Bu yaz döneminde ilimizde bir trafik yoğunluğu olacak. Biz de trafik kazalarını önlemek için gerekli güvenlik tedbirlerini arttıracağız” dedi.
Trafik kazası nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, kaza nedeniyle yaşanmakta olan manevi kayıpların ve sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla İçişleri Bakanlığınca hazırlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı 2011-2020” kapsamında uygulamaya konulan ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’ çerçevesinde, Trafik Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Ordu ilinin 2019 yılının ilk 6 aylık trafik değerlendirmesi yapıldı ve alınması gereken tedbirlerin belirlendi. Toplantının sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Seddar Yavuz, “Önümüzdeki dönemde özellikle trafik kazalarının azaltılması için, trafik bilincinin ve eğitim faaliyetlerinin artırılması konusunda kurumlarımız daha sıkı bir işbirliği yapacaklardır. Eğitim kurumlarında, medya kuruluşlarımızda, radyo-televizyon programlarında, sosyal medyada daha çok trafik konusunu işleyeceğiz.  Yaptığımız çalışmaları medya kuruluşlarımız ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Böylelikle toplumda bir trafik bilinci ve şuurunu hep beraber arttırmış olacağız. Yaz tatili dolayısıyla binlerce hemşerilerimiz başta İstanbul olmak üzere diğer şehirlerden Ordu’ya geliyorlar. Bu arada fındık hasat dönemi de yaklaşıyor. Düzenlenen şenlikler nedeniyle çok sayıda vatandaşımız yaylara gidip geliyorlar. Haliyle bu yaz döneminde ilimizde bir trafik yoğunluğu olacak.  Biz de trafik kazalarını önlemek için gerekli güvenlik tedbirlerini arttıracağız. Yol yapım çalışmalarında, işaretlemede, bariyerlemede eksiğimiz, noksanımız olan yerlerde büyükşehirle, karayollarıyla ilgilisine göre ilçe belediyesiyle istişare etmek suretiyle bunları çözmüş olacağız” diye konuştu.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Bu yaz döneminde ilimizde bir trafik yoğunluğu olacak. Biz de trafik kazalarını önlemek için gerekli güvenlik tedbirlerini arttıracağız” dedi.

Trafik kazası nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, kaza nedeniyle yaşanmakta olan manevi kayıpların ve sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla İçişleri Bakanlığınca hazırlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı 2011-2020” kapsamında uygulamaya konulan ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’ çerçevesinde, Trafik Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Ordu ilinin 2019 yılının ilk 6 aylık trafik değerlendirmesi yapıldı ve alınması gereken tedbirlerin belirlendi.

Toplantının sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Seddar Yavuz, “Önümüzdeki dönemde özellikle trafik kazalarının azaltılması için, trafik bilincinin ve eğitim faaliyetlerinin artırılması konusunda kurumlarımız daha sıkı bir işbirliği yapacaklardır. Eğitim kurumlarında, medya kuruluşlarımızda, radyo-televizyon programlarında, sosyal medyada daha çok trafik konusunu işleyeceğiz.  Yaptığımız çalışmaları medya kuruluşlarımız ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Böylelikle toplumda bir trafik bilinci ve şuurunu hep beraber arttırmış olacağız. Yaz tatili dolayısıyla binlerce hemşerilerimiz başta İstanbul olmak üzere diğer şehirlerden Ordu’ya geliyorlar. Bu arada fındık hasat dönemi de yaklaşıyor. Düzenlenen şenlikler nedeniyle çok sayıda vatandaşımız yaylara gidip geliyorlar. Haliyle bu yaz döneminde ilimizde bir trafik yoğunluğu olacak.  Biz de trafik kazalarını önlemek için gerekli güvenlik tedbirlerini arttıracağız. Yol yapım çalışmalarında, işaretlemede, bariyerlemede eksiğimiz, noksanımız olan yerlerde büyükşehirle, karayollarıyla ilgilisine göre ilçe belediyesiyle istişare etmek suretiyle bunları çözmüş olacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.